Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
“Положення про вибори до МПМ”

ПОЛОЖЕННЯ

«ПРО ФОРМУВАННЯ ПЕРСОНАЛЬНОГО СКЛАДУ МОЛОДІЖНОГО ПАРЛАМЕНТУ МЕЛІТОПОЛЯ»

 

РОЗДІЛ ​1​

Загальні ​положення.​

1.1. Молодіжний парламент Мелітополя (надалі – МПМ) при Мелітопольській міській раді формується згідно з цим Положенням та Положенням про Молодіжний парламент Мелітополя, керуючись рішенням 46 сесії Мелітопольської міської ради Запорізької області VII скликання від 22.02.2019 № 16.

1.2. До складу молодіжного парламенту можуть входити громадяни України віком від 14 до 35 років, які є: представниками громадських об’єднань та/або відокремлених підрозділів громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій, що провадять діяльність у сфері молодіжної політики, які зареєстровані в установленому порядку та/або провадять діяльність на території міста Мелітополя (за згодою); представниками закладів освіти, кандидатури яких подаються учнівським або студентським самоврядуванням кожного навчального закладу (за згодою); жителями міста Мелітополя, які делегуються до складу молодіжного парламенту в порядку, визначеному Положенням про молодіжний парламент (за згодою).

1.3. Склад молодіжного парламенту оголошується на установчих зборах згідно рейтингового голосування за кандидатів, які особисто присутні на установчих зборах. Кількісний склад молодіжного парламенту визначається установчими зборами та не може становити більш як 43 особи.

1.4. Склад молодіжного парламенту розподіляється наступним чином: 31 місце закріплено за кожним загальноосвітнім та вищим навчальним закладом (роз’яснення щодо закладів освіти у додатку), 2 місця закріплені за позашкільними закладами освіти, 1 місце закріплено за клубом SuperМолодь, 1 місце закріплено за Мелітопольською міською дитячою громадською організацією «Росток», 8 місць залишається для представників робочої молоді, інститутів громадянського суспільства (громадські організації, релігійні організації, благодійні організації, професійні спілки, об'єднання професійних спілок, творчі спілки, асоціації, організації роботодавців, інші непідприємницькі товариства і установи, легалізовані відповідно до законодавства України) та самовисуванців, яких буде обрано ініціативною групою, шляхом рейтингового голосування.

1.5. Представники загальноосвітніх та вищих навчальних закладів, а також позашкільних закладів освіти обираються шляхом внутрішніх виборів у навчальному закладі і посідають закріплене за їх закладом місце у складі молодіжного парламенту.

Представники робочої молоді, інститутів громадянського суспільства та самовисуванці обираються ініціативною групою, шляхом рейтингового голосування.

Кандидат до складу молодіжного парламенту має змогу подати свій пакет документів лише від одного представництва.

1.6. Термін повноважень учасників МПМ складає 2 роки згідно Положення «Про Молодіжний парламент Мелітополя».

 

РОЗДІЛ ​2​

Підготовка до установчих зборів (Проведення виборів).

2.1. Терміни та умови проведення підготовчого процесу наведені згідно з п.12 Положення «Про Молодіжний парламент Мелітополя»:

  • Мелітопольська міська рада не пізніше ніж за 45 календарних днів до проведення установчих зборів в обов’язковому порядку оприлюднює на власному офіційному веб-сайті та/або в інший прийнятний спосіб підготовлене ініціативною групою та погоджене з нею повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, ім’я, електронну адресу та номер телефону відповідальної особи.

Встановлюється дата - 7 березня 2019 року;

  • Приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється за 30 календарних днів до їх проведення.

Встановлюється дата - 25 березня 2019 року;

  • У разі виявлення невідповідності документів, поданих інститутом громадянського суспільства, вимогам Типового положення та положення про молодіжний парламент, ініціативна група не пізніше ніж за 15 календарних днів до проведення установчих зборів у письмовій та/або в електронній формі інформує про це інститут громадянського суспільства з пропозицією щодо усунення таких невідповідностей протягом семи календарних днів.

Встановлюється дата - 8 квітня 2019 року;

  • За результатами перевірки документів, поданих інститутами громадянського суспільства, ініціативна група складає за сім календарних днів до проведення установчих зборів список кандидатів до складу молодіжного парламенту, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.

Встановлюється дата - 16 квітня 2019 року;

  • Список кандидатів до складу молодіжного парламенту, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови, інформація про результати діяльності інститутів громадянського суспільства за останній рік, біографічні довідки делегованих ними представників, а також уточнена інформація про дату, час та місце проведення установчих зборів, погоджена з міською радою, оприлюднюються не пізніше ніж за три робочих дні до проведення установчих зборів на офіційному веб-сайті міської ради та/або в інший прийнятний спосіб.

Встановлюється дата - 19 квітня 2019 року;

  • Установчі збори проводяться не пізніше ніж через 60 календарних днів після створення ініціативної групи з розробки установчих документів та плану формування Молодіжного парламенту Мелітополя.

Встановлюється дата - 23 квітня 2019 року.

2.2. Відповідно до п. 12 Положення «Про Молодіжний парламент Мелітополя» для участі в установчих зборах від представників закладів освіти (враховуючи позашкільні навчальні заклади) до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу закладу. До заяви додаються:

- прийняте у порядку, встановленому установчими документами закладу, рішення про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу молодіжного парламенту;

- біографічна довідка делегованого представника із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, навчального закладу, контактної інформації;

- згода на обробку персональних даних.

2.3. Для участі в установчих зборах представники робочої молоді, інститутів громадянського суспільства або самовисуванці заповнюють заяву у форматі Google форми та подають до ініціативної групи наступні документи:

- мотиваційний лист представника;

- рекомендації, вкажіть не більше трьох осіб, які могли б Вас рекомендувати (ПІБ того, хто Вас рекомендує, посада, номер телефону, е-mail);

- досягнення представника інституту громадянського суспільства у молодіжній політиці;

- план роботи в молодіжному парламенті;

- ідея проекту, який буде реалізовуватися через молодіжний парламент;

- згода на обробку персональних даних.

2.4. До складу молодіжного парламенту може бути обрано по одному представнику від кожного закладу освіти (враховуючи позашкільні навчальні заклади). Інститути громадянського суспільства також мають право висунуту свого кандидата, але не більше одного.

2.5. Заклади освіти (враховуючи позашкільні навчальні заклади) самостійно розробляють критерії відбору кандидатів та проводять вибори. До ініціативної групи подаються документи кандидату, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення внутрішніх виборів.

2.6. У разі відмови кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів, від місця в парламенті його займає наступник представник з рейтингового списку. У випадку закінчення рейтингового списку, проводяться нові внутрішні вибори.

Якщо представник від закладу освіти (враховуючи позашкільні навчальні заклади) залишає свій навчальний заклад, то його місце займає наступний кандидат до складу молодіжного парламенту, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення виборів.

У випадку неможливості того чи іншого закладу освіти (враховуючи позашкільні навчальні заклади) делегувати свого представника до складу молодіжного парламенту його квотне місце передається під представників від робочої молоді, інститутів громадянського суспільства або самовисуванців.

2.7. Висування кандидата до складу молодіжного парламенту від інституту громадянського суспільства мають право ті, які відповідають ​наступним​ ​критеріям:​

​- діють​​ ​у ​ ​м. Мелітополі​ ​і​ ​офіційно​ ​зареєстровані,​ ​як​ ​міська​ ​або​ ​обласна​ ГО;​

  • з ​дня​ ​реєстрації​ ​ГО​ ​пройшло​ ​не​ ​менше​ ​одного​ ​​року;

  • в статуті ГО прописана діяльність у молодіжній політиці.



РОЗДІЛ ​3​

Прикінцеві ​положення.​

3.1. Установчі документи, склад молодіжного парламенту, протоколи засідань, прийняті рішення та інформація про хід їх виконання, а також інші відомості про діяльність молодіжного парламенту в обов’язковому порядку розміщуються на офіційному веб-сайті міської ради в рубриці «Молодіжний парламент» та/або в інший прийнятний спосіб.

3.2. Представники МПМ мають свої посвідчення, які розробила ініціативна група з підготовки установчих зборів МПМ.

3.3. Молодіжний парламент має бланк із своїм найменуванням та логотип, які розробляються самостійно представниками парламенту у місячний термін від дати установчих зборів.


Додаток 1

до положення «про формування

персонального складу Молодіжного

парламенту Мелітополя»

 

Загальноосвітні навчальні заклади та ліцеї:

  1. Загальноосвітня школа № 1

  2. Загальноосвітня школа № 4

  3. Ліцей № 5

  4. Загальноосвітня школа № 6

  5. Загальноосвітня школа № 7

  6. Загальноосвітня школа № 8

  7. Ліцей № 9

  8. Ліцей № 10

  9. Загальноосвітня школа № 11

  10. Загальноосвітня школа № 13

  11. Загальноосвітня школа № 14

  12. Загальноосвітня школа № 15

  13. Навчально-виховний комплекс № 16

  14. Ліцей № 19

  15. Загальноосвітня школа № 20

  16. Загальноосвітня школа № 22

  17. Загальноосвітня школа № 23

  18. Загальноосвітня школа № 24

  19. Загальноосвітня школа № 25


Вищі навчальні заклади:

  1. Таврійський Державний Агротехнологічний університет

  2. Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б. Хмельницького

  3. ДВНЗ «Мелітопольський промислово-економічний коледж»

  4. Відокремлений структурний підрозділ «Мелітопольський коледж ТДАТУ»

  5. ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти»

  6. КЗ «Мелітопольське училище культури» ЗОР

  7. НЗ «Мелiтопольський професiйний аграрний лiцей»

  8. КВНЗ «Мелітопольський медичний коледж» ЗОР

  9. ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище»

  10. Мелітопольський інститут екологіії та соціальних технологій «Україна»

  11. Мелітопольський інститут державного та муніципального управління «Класичного приватного університету»

  12. Економіко-гуманітарний факультет Запорізького Національного університету


Позашкільні навчальні заклади:

  1. Палац дитячої та юнацької творчості Мелітопольської міської ради Запорізької області

  2. Комунальний заклад «Центр позашкільної освіти» Мелітопольської міської ради Запорізької області

 
 
< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021