Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
ДАБК
Інформація

19.07.2021 о 9-00 у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, Запорізька область, м. Мелітополь, вул.Чернишевського, 37, каб.3 відбудеться засідання комісії щодо розгляду звернення Рибалко Ю.Т.

Запрошуються:

Заявники Рибалко Ю.Т.
Замовники будівництва Вороніна Т.М.

Відділом державного архітектурно-будівельного контролю Мелітопольської міської ради Запорізької області проводиться позапланова перевірка об’єкта за адресою: Запорізька обл., м. Мелітополь, вул. Мічуріна, буд.26, з 29.06.2021 по 01.07.2021 дотримання суб’єктом містобудування Касьяновим Г.О. вимог законодавства у сфері містобудівного діяльності, будівельних норм, стандартів і правил.


Відділом державного архітектурно-будівельного контролю Мелітопольської міської ради Запорізької області проводиться позапланова перевірка об’єкта за адресою: Запорізька обл., м. Мелітополь, вул. Індустріальна, буд.12 кв.1, з 30.06.2021 по 09.07.2021 дотримання суб’єктом містобудування Содомчуком К.Г. вимог законодавства у сфері містобудівного діяльності, будівельних норм, стандартів і правил.


30.06.2021 о 09-00 у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, Запорізька область, м. Мелітополь, вул.Чернишевського, 37, каб.3 відбудеться засідання комісії щодо розгляду звернення Греджевої Л.Є.

Запрошуються:

Заявник Греджева Л.Є.
Замовник будівництва Содомчук К.І.


24.06.2021 о 9-00 у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, Запорізька область, м. Мелітополь, вул.Чернишевського, 37, каб.3 відбудеться засідання комісії щодо розгляду заяви Лисконоженко А.А.

Запрошуються:

Заявники Лисконоженко А.А
Замовники будівництва Губін В.М.


Відділом державного архітектурно-будівельного контролю Мелітопольської міської ради Запорізької області проводиться позапланова перевірка об’єкта "Реконструкція квартири № 18 у жилому будинку № 13 по вул. Староміська (колишня Красіна) в м. Мелітополь у зв`язку з приєднанням до існуючого магазину промислових товарів" за адресою: Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Староміська (колишня Красіна), буд. 13, кв. № 18 з 03.06.2021 по 09.06.2021 дотримання суб’єктом містобудування Приватне підприємство “Мертель” вимог законодавства у сфері містобудівного діяльності, будівельних норм, стандартів і правил.

28.05.2021 о 09-00 у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, Запорізька область, м. Мелітополь, вул.Чернишевського, 37, каб.3 відбудеться засідання комісії щодо розгляду звернення Казакова А.А.

Запрошуються:

Заявник Казаков А.А.
Замовник будівництва Хілініченко В.Г.


Відділом державного архітектурно-будівельного контролю Мелітопольської міської ради Запорізької області проводиться позапланова перевірка об’єкта за адресою: Запорізька обл., м. Мелітополь, бульвар 30- річчя Перемоги, б.6 кв.41 з 27.05.2021 по 07.06.2021 дотримання суб’єктом містобудування Томозовой С.В. вимог законодавства у сфері містобудівного діяльності, будівельних норм, стандартів і правил.


Відділом державного архітектурно-будівельного контролю Мелітопольської міської ради Запорізької області проводиться позапланова перевірка об’єкта за адресою:Запорізька обл., м. Мелітополь, вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, 30 з 17.05.2021 по 28.05.2021 дотримання суб’єктом містобудування ФОП Аветисян Ю. С. вимог законодавства у сфері містобудівного діяльності, будівельних норм, стандартів і правил.

18.05.2021 о 9-00 у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Чернишевського, 37, каб.3 відбудеться засідання комісії щодо розгляду звернення Мазунова Є. С., Журавльової І.С.

Запрошуються:

Заявники Мазунов Є.С., Журавльова І.С.
Замовники будівництва Мирошниченко Л.Г,. Артамонов І.


18.05.2021 о 10-00 у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Чернишевського, 37, каб.3 відбудеться засідання комісії щодо розгляду звернення Зозулі О.М.  

Запрошуються:

Заявник  Зозулі О.М.
Замовники будівництва  Тормозова С.В.


 Ріний план перевірок 2019
 НАКАЗ № 168

"Про затвердження Порядку проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт"


 

Text-to-speech function is limited to 200 characters
Кроки для будівництва об’єктів комерційного призначення для ведення бізнесу

Для будівництва нового нежитлового (або реконструкції існуючого) об’єкта (магазин, кафе) необхідно:

 

1. Отримати документ, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію.

2. Отримати вихідні дані для проектування.

Вихідними даними для проектування об’єкта будівництва є:

- містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, видані виключно органом містобудування та архітектури у відповідності до ст. 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у випадку, якщо такі необхідні). Перелік об’єктів будівництва, для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 06.11.2017 №289, Зареєстровано у Міністерстві юстиції України 27 листопада 2017 р. за № 1437/31305.

- технічні умови (технічні умови - це перелік усіх вимог, що стосуються повного інженерного забезпечення будівельного об'єкта. Вони обов'язково повинні відповідати його розрахунковим параметрам, таким, як, наприклад, -водо, -енерго, -газо і теплопостачання, системи освітлення, каналізації, телефонізації, пожежної та техногенної безпеки та ін.).

У технічних умовах обов’язково передбачаються виключно ті роботи і в тих обсягах, що необхідні для здійснення інженерного забезпечення проектованого об’єкта. В технічних умовах не допускається дублювання положень державних норм, стандартів і правил.

- завдання на проектування (завдання на проектування — документ, у якому містяться обґрунтовані в межах законодавства вимоги замовника (забудовника) до планувальних, архітектурних, інженерних і технологічних рішень та властивостей об’єкта архітектури, його основних параметрів, вартості та організації його будівництва і який складається відповідно до містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, технічних умов). Завдання на проектування розробляється замовником будівництва та проектувальником.

Зміст завдання повинен відповідати містобудівним умовам і обмеженням забудови земельної ділянки.

3. Розробити та затвердити проектну документацію.

Проектна документація на будівництво об’єктів розробляється з урахуванням вимог законодавства, містобудівної документації, вихідних даних, будівельних норм, державних стандартів і правил. У випадках передбачених ст. 31 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» проектна документація проходить експертизу проектів будівництва в установленому Кабінетом Міністрів України порядку експертними організаціями незалежно від форми власності, які відповідають критеріям, визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері будівництва, архітектури, містобудування, відомості про які внесені таким органом або на підставі делегованих повноважень саморегулівною організацією у сфері архітектурної діяльності за відповідним напрямом підприємницької діяльності (у разі її утворення) до переліку експертних організацій.

4. Сплатити пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту відповідно до ст. 40 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності».

5. Через Центр надання адміністративних послуг м. Мелітополя подати до відділу державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області (далі – відділ ДАБК):

- для об’єктів що зо класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із незначними наслідками (СС1): два примірника повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), за формою згідно з додатком 2 до Порядку «Виконання підготовчих та будівельних робіт» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 466. Бланк повідомлення є на сайті ЦНАП в розділі «архітектурно-будівельний контроль» (cnap.mlt.gov.ua.).

Строк адміністративної послуги не перевищує більше одного місяця від дня надходження повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), щодо тих повідомлень, які потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня отримання (Закон України «Про звернення громадян»). Отримання зареєстрованого повідомлення відбувається через ЦНАП.

- для об’єктів, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми наслідками (СС2): заява про отримання дозволу, за формою згідно з додатком 3 до Порядку «Виконання підготовчих та будівельних робіт» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 466, до якої додається:

- копія документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію;

- проектна документація на будівництво, розроблена та затверджена в установленому законодавством порядку;

- копія документа, що посвідчує право власності на будинок чи споруду, або згода його власника, засвідчена у встановленому законодавством порядку, на проведення будівельних робіт;

- копії документів про призначення осіб, відповідальних за виконання будівельних робіт, та осіб, які здійснюють авторський і технічний нагляд (наказ, розпорядження, тощо);

- інформація про ліцензію, що дає право на виконання будівельних робіт, та кваліфікаційні сертифікати, осіб, відповідальних за виконання будівельних робіт, та осіб, які здійснюють авторський і технічний нагляд.

Термін реєстрації заяви та видачі дозволу – 10 робочих днів. Отримання дозволу відбувається через ЦНАП.

Бланки повідомлень та заяв знаходяться на сайті ЦНАП в розділі «Архітектурно-будівельний контроль» (cnap.mlt.gov.ua.).

Замовник будівництва має право виконувати будівельні роботи на об’єктах, після реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт або отримання дозволу.

6. Виконати підготовчі та будівельні роботи.

7. Здати в експлуатацію закінчений будівництвом об’єкт. З цією метою через Центр надання адміністративних послуг м. Мелітополя подати до відділу ДАБК:

- для об’єктів що зо класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із незначними наслідками (СС1): два примірника декларації про готовність до експлуатації об’єкта, що за класом наслідків (відповідальності) належить до об’єктів з незначними наслідками (СС1), за формою згідно з додатком 3 до Порядку «Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 461. Бланк декларації знаходиться на сайті ЦНАП в розділі «архітектурно-будівельний контроль» (cnap.mlt.gov.ua.).

Термін реєстрації декларації– 10 робочих днів. Отримання зареєстрованої про готовність до експлуатації об’єкта відбувається через ЦНАП.

- для об’єктів, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми наслідками (СС2):

Для отримання сертифіката замовник (його уповноважена особа) подає заяву про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката за формою, наведеною у додатку 8 до Порядку «Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 461, до якої додається акт готовності об’єкта до експлуатації за формою згідно з додатком 9 до відповідного Порядку.

Протягом десяти робочих днів з дати реєстрації заяви відділ ДАБК рішення про видачу сертифіката або про відмову в його видачі.

8. Зареєструвати право власності на об’єкт містобудування.

Реєстрація права власності відбувається у відділі реєстрації виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області.


Для реконструкції зі зміною цільового призначення (квартири) приміщення в багатоповерховому житловому будинку під нежитловий об’єкт комерційного призначення необхідно:


1. Отримати вихідні дані для проектування. (отримані містобудівні умови та обмеження, технічні умови, та завдання на проектування);

2. Отримати згоду співвласників багатоповерхового житлового будинку, відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»

3. Розробити та затвердити проектну документацію;

4. Сплатити пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту відповідно до ст. 40 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності».

5. Виконати підготовчі та будівельні роботи.

6. Здати в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта. З цією метою до Центр надання адміністративних послуг м. Мелітополя подати до відділу ДАБК:

- для об’єктів що зо класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із незначними наслідками (СС1): два примірника декларації про готовність до експлуатації об’єкта, що за класом наслідків (відповідальності) належить до об’єктів з незначними наслідками (СС1), за формою згідно з додатком 3 до Порядку «Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 461. Бланк декларації знаходиться на сайті ЦНАП в розділі «архітектурно-будівельний контроль» (cnap.mlt.gov.ua.).

Термін реєстрації декларації– 10 робочих днів. Отримання зареєстрованої про готовність до експлуатації об’єкта відбувається через ЦНАП.

- для об’єктів, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми наслідками (СС2):

Для отримання сертифіката замовник (його уповноважена особа) подає заяву про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката за формою, наведеною у додатку 8 до Порядку «Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 461, до якої додається акт готовності об’єкта до експлуатації за формою згідно з додатком 9 до відповідного Порядку.

Протягом десяти робочих днів з дати реєстрації заяви відділ ДАБК рішення про видачу сертифіката або про відмову в його видачі.

7. Зареєструвати право власності на об’єкт містобудування.

Реєстрація права власності відбувається у відділі реєстрації виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області.


                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021