Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
 

 В 2016 році відзначається 40-річчя створення Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод». Нагадаємо українські громадсько-політичні події 1976 року в контексті тривалої боротьби за права людини і суверенітет України.

Продолжение материала

Ще за часів СРСР комуністичною владою було неофіційно визначено «ненадійні» народи, представників яких вирішено звинувачувати у колабораціонізмі у роки Другої світової війни.  До таких найчастіше зараховували українців, кримських татар і деякі народи Кавказу.

 У масову свідомість уже тоді систематично і цілеспрямовано «вкладалася» теза про те, що війну з гітлерівською Німеччиною та її союзниками було виграно передусім завдяки «безпрецедентному подвигу російського народу». Представникам інших народів колишнього СРСР відводилася роль, у кращому разі, «підтанцовки», або й негативних персонажів у радянських фільмах, художніх творах та інших продуктах масової культури. 

 Ці брехливі стереотипи й нині активно підтримуються пропагандистською машиною Російської Федерації, продовжують  нав’язуватися пересічним російським громадянам та «жертвам» кремлівської пропаганди за межами РФ, озвучуються у виступах очільників держави-агресора.

 Відтак доречним було б прояснити  національний аспект проблеми «зрадництва» (колабораціонізму) у роки Другої світової війни.

 

 

Продолжение материала
 

 В Україні триває Третий Національний конкурс «Благодійна Україна», мета якого – пошук і відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних ініціатив.

Продолжение материала
   

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі у формуванні та реалізації державної політики», з метою забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади із громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики розпорядженням  міського голови від 04.11.2014 № 689 –р «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації місцевої політики»   утворено ініціативну групу  з підготовки та проведення установчих зборів Громадської ради при виконавчому комітеті Мелітопольської міської ради, яка інформує, що установчі збори з формування  складу Громадської ради при виконавчому комітеті Мелітопольської міської ради відбудуться 10 грудня  2014 року у конференц-залі виконавчого комітету Мелітопольської міської ради. Початок зборів   15 год. 00 хв.
 
Склад громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад громадської ради буде визначено установчими зборами на строк у два роки. 
Продолжение материала

«Європейський тиждень місцевої демократії» -  політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. В Україні цього року проводиться 13-17 жовтня.
 
Цей захід має щорічно організовуватися місцевими органами влади усіх держав - членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні.

Проведення заходу призначено на тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985 році. За допомогою цього правового інструменту держави-члени Ради Європи, які підписали Хартію, зобов'язуються втілювати принципи місцевого самоврядування в своєму національному законодавстві.

 
Продолжение материала

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021