Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
День відкритих дверей

До відома суб’єктів господарювання малого та середнього бізнесу та мешканців міста Мелітополя!  В рамках виконання заходів Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Мелітополі 29 лютого в приміщенні ПК ім. Т. Шевченка (ІІ поверх, ауд. №38) з 14.00 до 16.00 планується проведення «дня відкритих дверей» для суб’єктів підприємницької діяльності із залученням представників адміністративних, податкових, дозвільних та контролюючих органів.  Всі бажаючи можуть задати питання представникам адміністративних, податкових, дозвільних і контролюючих органів, отримати фахові консультації, прийняти участь в обговоренні актуальних для бізнесу проблем.

 

Декларування доходів посадовими особами

Починаючи з 1 січня 2012 року посадові особи органів місцевого самоврядування, особи, які претендують на зайняття посади посадової особи місцевого самоврядування зобов'язані подати дві декларації:

перша - декларація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік, яка подається щорічно до 1 квітня за місцем роботи (служби) за формою, що додається до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»,  http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3206%D0%B0-17;

друга - податкова декларація про майновий стан і доходи, яка подається щорічно до 1 травня до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку особа за формою, встановленою Міністерством фінансів України,  http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1532-11

Роз’яснення Мінфіна щодо декларування доходів

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

РОЗ’ЯСНЕННЯ

від 30.01.2012 № 31-08310-3-8/520

Декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру особами, які займають посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також які претендують на зайняття відповідних посад

Міністерство фінансів України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 20.01.2012 № 2904/1/1-12 щодо надання спільного з Міністерством юстиції України роз'яснення стосовно декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру особами, які займають посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також які претендують на зайняття відповідних посад, повідомляє.

І. Щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Згідно з пунктом 179.11 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) фізичні особи у випадках та обсягах, визначених законом, подають податкову декларацію, де зазначаються відомості про доходи, майновий стан, витрати, зобов'язання фінансового характеру, а також в додатку до податкової декларації зазначається інформація щодо вказаних відомостей членів сім'ї в усіх випадках її подання, передбачених законом.

Відповідно до статті 13 Закону України від 16.12.1993 № 3723-ХІІ «Про державну службу» (далі – Закон № 3723) особа, яка претендує на зайняття посади державного службовця третьої - сьомої категорій, передбачених  статтею 25 Закону № 3723, подає за місцем майбутньої служби довідку органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію). У декларації про майновий стан і доходи (податковій декларації) зазначаються відомості про доходи та зобов'язання фінансового характеру, в тому числі за кордоном, а також у додатку до податкової декларації зазначаються відомості стосовно членів сім'ї.

Особа, яка претендує на зайняття посади державного службовця першої та другої категорій, передбачених статтею 25 Закону № 3723, повинна зазначити в податковій декларації також відомості про належні їй та членам її сім'ї нерухоме та цінне рухоме майно, вклади в банках і цінні папери.

Декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) державним службовцем подається щорічно органу державної податкової служби за своєю податковою адресою.

Відповідно до статті 13 Закону України від 07.06.2001 № 2493-ІІІ «Про службу в органах місцевого самоврядування» особа, яка претендує на зайняття посади в органах місцевого самоврядування третьої - сьомої категорій, подає за місцем майбутньої служби довідку органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

У декларації про майновий стан і доходи (податковій декларації) зазначаються відомості про доходи та зобов'язання фінансового характеру, в тому числі за кордоном, а також у додатку до податкової декларації вказуються зазначені відомості стосовно членів сім'ї.

Особа, яка претендує на зайняття посади в органах місцевого самоврядування першої та другої категорій, повинна зазначити в податковій декларації також відомості про належні їй та членам її сім'ї нерухоме та цінне рухоме майно, вклади в банках і цінні папери.

Декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) подається посадовою особою органів місцевого самоврядування щорічно органу державної податкової служби за своєю податковою адресою.

Відповідно до статті 25 Закону України від 17.11.1992 № 2790-ХІІ «Про статус народного депутата України» народний депутат зобов'язаний при оформленні на роботу у Верховну Раду України, а потім щорічно протягом здійснення своїх повноважень, але не пізніше 1 травня року, наступного за звітним фінансовим роком, подавати до органу державної податкової служби за своєю податковою адресою декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) із зазначенням відомостей про себе та членів своєї сім'ї (дружина, чоловік, батьки, повнолітні діти) про доходи та зобов'язання фінансового характеру, в тому числі і за кордоном, а також про нерухоме та цінне рухоме майно, вклади в банках і цінні папери.

Відповідно до частини першої статті 50 Закону України від 05.03.1999 № 474-XIV «Про вибори Президента України» (далі – Закон № 474) декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) подається кандидатом на пост Президента України до органу державної податкової служби за своєю податковою адресою за рік, що передує року початку виборчого процесу. При цьому кандидат у додатку до своєї податкової декларації зазначає відомості щодо майнового стану і доходів членів його сім'ї.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 51 Закону № 474 Центральна виборча комісія реєструє кандидата на пост Президента України за умови отримання копії декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації) відповідно до статті 50 цього Закону № 474.

Відповідно до частини першої статті 43 Закону України від 10.07.2010   № 2487-VI «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» (далі - Закон № 2487) декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) подасться кандидатом у депутати, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови до органу державної податкової служби за своєю податковою адресою. При цьому кандидат у депутати, кандидат на посаду сільського, селищного, міського голови у додатку до своєї податкової декларації відображає відомості щодо майнового стану і доходів членів його сім'ї.

Відповідно до статей 37, 38, 39 Закону № 2487 однією з умов реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови є отримання відповідною територіальною виборчою комісією довідки органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за останній рік, термін звітності щодо якого минув.

Відповідно до пункту 4 частини третьої статті 8 Закону України від 07.10.2010 № 2591-VI «Про Кабінет Міністрів України» (далі – Закон № 2591) Президент України подає до Верховної Ради України письмове подання про надання згоди на призначення на посаду Прем'єр-міністра України, до якого додається довідка органу державної податкової служби про подану за своєю податковою адресою декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію). У декларації про майновий стан і доходи (податковій декларації) зазначаються відомості про доходи та зобов'язання фінансового характеру за рік, що передує року подання.

Відповідно до пункту 4 частини п'ятої статті 9 Закону № 2591 Подання про призначення членів Кабінету Міністрів України щодо кандидатів на відповідні посади вносяться разом з довідкою органу державної податкової служби про подану за своєю податковою адресою декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію). В декларації про майновий стан і доходи (податковій декларації) зазначаються відомості про доходи та зобов'язання фінансового характеру за рік, що передує року подання.

Відповідно до статті 54 Закону України від 07.07.2010 № 2453-VI «Про судоустрій і статус суддів» (далі - Закон № 2453) суддя зобов'язаний подавати щорічно не пізніше 1 травня до Державної судової адміністрації України для оприлюднення на офіційному веб-сайті судової влади, ведення якого забезпечує Державна судова адміністрація України, копію декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації), поданої до органу державної податкової служби за своєю податковою адресою. Декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) повинна містити відомості про доходи, цінні папери, нерухоме, цінне рухоме майно, вклади у банках, фінансові зобов'язання та про видатки судді, якщо разові видатки перевищують розмір його місячного заробітку. У додатку до податкової декларації вказуються зазначені відомості і стосовно членів його сім'ї та осіб, з якими він спільно проживає або пов'язаний спільним побутом.

Відповідно до пункту 7 частини четвертої статті 75 Закону № 2453 для участі у доборі кандидат на обрання суддею безстроково подає довідку органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

Відповідно до пункту б частини другої статті 29 Закону України від 15.01.1998 № 22/98-ВР «Про Вищу раду юстиції» до подання Вищої ради юстиції про призначення громадянина України на посаду судді додається довідка органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан ї доходи (податкову декларацію) за останній рік кандидата на посаду судді.

Форма податкової декларації про майновий стан і доходи та детальна інструкція щодо її заповнення затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 № 1395 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.12.2011 за № 1532/20270.

Згідно з пунктом 179.12 статті 179 Кодексу за зверненням платника податку орган державної податкової служби, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за встановленою формою.

Форма довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) затверджена наказом Міністерства фінансів України  від 27.12.2011 № 1742 «Про затвердження форми Довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію)», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1571/20309.

Крім того, слід зазначити, що відповідно до пункту 179.10 статті 179 Податкового кодексу України платник податку до 1 березня року, що настає за звітним періодом, має право звернутися з запитом до відповідного органу державної податкової служби з проханням надати роз'яснення щодо заповнення річної податкової декларації, а орган державної податкової служби зобов'язаний надати безоплатні послуги за таким зверненням.

Згідно з абзацом восьмим пункту 179.9 статті 179 Податкового кодексу України бланки податкових декларацій мають безоплатно надаватися органами державної податкової служби платникам податку на їх запит, а також бути загальнодоступними для населення.

II. Щодо подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, що встановлена Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»

Відповідно до статті 12 Закону України від 07.04.2011 № 3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції» (далі – Закон № 3206) особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 4 Закону № 3206 (а саме особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та посадові особи юридичних осіб публічного права, які не зазначені в пункті 1 частини першої статті 4 Закону № 3206, але одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету), зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до Закону № 3206.

Особа, яка претендує на зайняття посади, зазначеної в пункті 1 та підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону № 3206, до призначення або обрання на відповідну посаду подає в установленому законом порядку декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до Закону № 3206.

Таким чином, починаючи з 1 січня 2012 року державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, особи, які претендують на зайняття посади державного службовця або в органах місцевого самоврядування; судді, кандидати на обрання суддею, народні депутати України, кандидати на пост Президента України, кандидати на посаду Прем'єр-міністра України, кандидати на посаду члена Кабінету Міністрів України, кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови зобов'язані подати дві декларації:

перша - декларація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік, яка подається щорічно до 1 квітня за місцем роботи (служби) за формою, що додається до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»;

друга - податкова декларація про майновий стан і доходи, яка подається щорічно до 1 травня до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку особа за формою, встановленою Міністерством фінансів України.

Водночас, особам, які претендують на зайняття посади державного службовця або в органах місцевого самоврядування, кандидатам на обрання суддею, кандидатам на посаду Прем'єр-міністра України, кандидатам на посаду члена Кабінету Міністрів України, кандидатам у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови необхідно подати за місцем майбутньої служби (роботи) або до відповідної територіальної виборчої комісії довідку органу державної податкової служби про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

Слід зазначити, що з 1 січня 2013 року набирає чинності нова редакція Закону України «Про державну службу», згідно з якою державні службовці та особи, які претендують на зайняття посади державного службовця, подаватимуть тільки одну декларацію за формою, що додається до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Аналогічну позицію щодо порушеного питання висловили в своїх листах Міністерство юстиції України та Державна податкова служба України.

Зразок

ІНФОРМАЦІЯ

працівника ___________________________________________________________________  про

(назва установи)

працюючих у цьому ж органі близьких йому (їй) осіб

Я, _______________________________________________________________________________,

(прізвище, ім'я, по батькові)

_________________________________________________________________________________

(посада, підрозділ)

_________________________________________________________________________________

відповідно до статті 9 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" повідомляю про

працюючих в _______________________________________________ близьких мені осіб

(подружжя, діти, батьки, рідні брати і сестри, дід, баба, онуки, усиновлювачі, усиновлені, а також інші

особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права та обов'язки

з відповідною особою):

________________________________________________________________________________

(прізвище, ім'я, по батькові)

________________________________________________________________________________

(посада, підрозділ, ступінь родинного зв'язку)

________________________________________________________________________________

___   __________ 2012р. ___________________________________ (підпис, ПІБ) 


 ІНФОРМАЦІЯ

працівника ____________________________________________________________________ про

(назва установи)

відсутність працюючих у цьому ж органі близьких йому (їй) осіб

Я, _____________________________________________________________________________,

(прізвище, ім'я, по батькові)

________________________________________________________________________________

(посада, підрозділ)

 ________________________________________________________________________________

відповідно до статті 9 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» повідомляю, що

в __________________________________________ відсутні працюючі близькі мені особи

(подружжя, діти, батьки, рідні брати і сестри, дід, баба, онуки, усиновлювачі, усиновлені, а також

інші особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права та обов'язки

з відповідною особою).

___  __________ 2012р. ___________________________________ (підпис, ПІБ)

Методичні рекомендації

 Методичні рекомендації

щодо заборон і обмежень для державних службовців

згідно із Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції" 

Обмеження

Суть обмеження чи інших дій (заборони, зобов’язання тощо)

Довідково

Обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст. 7)

Забороняється

Займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю.

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ

 займатися викладацькою, науковою і творчою діяльністю, медичною практикою, інструкторською та суддівською практикою із спорту.

Забороняється

входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку.

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ

здійснювати функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляти інтереси держави чи територіальної громади в раді товариства (спостережній раді), ревізійній комісії господарського товариства.

Забороняється

володіти корпоративними правами будь-якого товариства, бути учасником або акціонером товариства, що має на меті отримання прибутку.

 

Обмеження щодо одержання дарунків (пожертв)(ст. 8)

Забороняється

одержувати дарунки (пожертви) безпосередньо або через інших осіб від юридичних або фізичних осіб: 

– за рішення, дії чи бездіяльність в інтересах дарувальника, що приймаються, вчиняються як безпосередньо такою особою, так і за її сприяння іншими посадовими особами та органами;

– якщо особа, яка дарує (здійснює) дарунок (пожертву), перебуває в підпорядкуванні такої особи

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ

приймати дарунки якщо:

одноразово вартість дарунків не перевищує 50 відсотків мінімальної заробітної плати, встановленої на день прийняття дарунка (станом на 01.01.2012 року – не більше 502 грн.);

сукупна вартість дарунків, отриманих з одного джерела протягом року не перевищує однієї мінімальної заробітної плати (станом на 01.01.2012 року – не більше 1004 грн.)

– даруються (здійснюються) близькими особами (діти, батьки, рідні брати і сестри, дід, баба, онуки, усиновлювачі, усиновлені, а також інші особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права та обов'язки);

одержуються як загальнодоступні знижки на товари, послуги, загальнодоступні виграші, призи, премії, бонуси.

Обмеження щодо роботи близьких осіб (ст.9)

Забороняється

мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких осіб

або бути безпосередньо підпорядкованими у зв'язку з виконанням повноважень близьким їм особам.

 

Фінансовий контроль (ст. 12)

НЕОБХІДНО

щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) Декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік. 

 

НЕОБХІДНО

до 1 травня 2012 року подати до податкових органів Декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

(Стаття 12 Закону України "Про державну службу")

 

Це положення діятиме лише у 2012 році, оскільки з 1 січня 2013 року набуває чинності новий Закон України "Про державну службу" яким передбачено подання лише однієї Декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру. 

НЕОБХІДНО

у разі відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента в 10-денний строк письмово повідомити про це податкові органи.

 

Обмеження щодо використання службового становища (ст. 6)

Забороняється

неправомірно сприяти фізичним або юридичним особам у здійсненні ними господарської діяльності, одержанні субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів, пільг, укладанні контрактів (у тому числі на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти).

 

Забороняється

неправомірно сприяти призначенню на посаду.

Забороняється

неправомірно втручатися в діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування або посадових осіб.

Забороняється

неправомірно надавати перевагу фізичним або юридичним особам у зв'язку з підготовкою проектів, виданням нормативно-правових актів та прийняттям рішень, затвердженням (погодженням) висновків. 

Обмеження щодо осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування (ст.10)

 

Забороняється

протягом року з дня припинення повноважень:

–  укладати трудові договори (контракти) або вчиняти правочини у сфері підприємницької діяльності з підприємствами, установами чи організаціями незалежно від форми власності, якщо особи здійснювали повноваження з контролю, нагляду або підготовки чи прийняття відповідних рішень щодо діяльності цих підприємств, установ чи організацій;

розголошувати або використовувати в інший спосіб у своїх інтересах інформацію, яка стала їм відома у зв'язку з виконанням службових повноважень;

представляти інтереси будь-якої особи у справах (у тому числі в тих, що розглядаються в судах), в яких іншою стороною є орган (органи), в якому (яких) вони працювали.

 

Вимоги щодо прозорості інформації (ст.16)

Забороняється

відмовляти фізичним або юридичним особам в інформації, надання якої передбачено законом.

Забороняється

відносити до інформації з обмеженим доступом інформацію про:

– розміри, види благодійної та іншої допомоги, що надається чи одержується;

розміри, види оплати праці;

інформацію за правочинами, які підлягають обов'язковій державній реєстрації;

інформацію про дарунки (пожертви).

Забороняється

надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію, яка підлягає наданню відповідно до закону.

Заборона одержувати від фізичних, юридичних осіб безоплатно послуги та майно (ст.17)

Забороняється

Органам державної влади, органам місцевого самоврядування одержувати від фізичних, юридичних осіб безоплатно послуги та майно

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ

одержувати благодійну допомогу з дотриманням вимог Закону України "Про благодійництво та благодійні організації", а також положень статей  2, 13, 51 Бюджетного кодексу України і розпорядження КМУ від 14 квітня 2009 року №417-р.

Відсторонення державного службовця від виконання повноважень (ст.22)

Особа, щодо якої винесено постанову про притягнення як обвинуваченої у вчиненні злочину у сфері службової діяльності, підлягає відстороненню від виконання повноважень на посаді до розгляду справи судом. 

Особа, щодо якої складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення, може бути відсторонена від виконання службових повноважень за рішенням керівника органу (установи, підприємства, організації), в якому вона працює, до закінчення розгляду справи судом.

 

Занесення відомостей до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення (ст.21)

Відомості про осіб, яких: 

притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень (у триденний строк з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили); 

притягнення до цивільно-правової відповідальності;

накладення дисциплінарного стягнення;

заносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

 

Звільнення державного службовця за притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення (ст.22)

Яких притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, пов'язані з порушенням обмежень, передбачених цим Законом, підлягають звільненню з відповідних посад у триденний строк з дня отримання органом державної влади, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.

 

УВАГА! Адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення може бути накладено протягом трьох місяців з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення. Щодо порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, то адміністративне стягнення за вчинення цього правопорушення може бути накладено протягом трьох місяців з дня виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Дисциплінарне стягнення застосовується безпосередньо за виявленням проступку, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення, не рахуючи часу звільнення працівника від роботи у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці. Дисциплінарне стягнення не може бути накладене пізніше шести місяців з дня вчинення проступку.

З 1 січня 2013 року, згідно статті 53 Закону України "Про державну службу",  дисциплінарне стягнення до державного службовця застосовується не пізніше шести місяців з дня вчинення ним дисциплінарного проступку без урахування часу тимчасової непрацездатності.

Графік прийому в УПСЗН

В 2012 році городяни можуть потрапити на особистий прийом до начальника управління праці та соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Олександра Геннадійовича Семака щопонеділка та щосереди з 13.00 до 16.00.  


Продолжение материала
Управління державної служби головдержслужби України в Запорізькій області

 ПЛАН-ГРАФІК

проведення Управлінням державної служби Головдержслужби України

 в Запорізькій області тематичних прямих телефонних ліній

 у І півріччі 2012 року

Місяць

Дата проведення

Тематика лінії 

Січень 

04, 11, 18, 25 

Телефонна лінія «Державна служба»

12

Телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Лютий

07, 14, 21, 28

Телефонна лінія «Державна служба»

09

Телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Березень

06, 13, 20, 27

Телефонна лінія «Державна служба»

15

Телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Квітень

03, 10, 17, 24

Телефонна лінія «Державна служба»

12

Телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Травень

08, 15, 22, 29

Телефонна лінія «Державна служба»

10

Телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Червень

05, 12, 19, 26

Телефонна лінія «Державна служба» 

14

Телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Звертатись з 09.00 до 12.00 та з 13.00 до 16.00 за телефонами:

+38 (061) 224-62-77 –   начальник Управління О.В. Журба,

+38 (061) 239-05-22  –  заступник начальника Управління С.І. Бамбизова,

+38 (061) 239-07-58  –  завідувач сектору реалізації державної політики у сфері державної служби та місцевого самоврядування О.М. Семенових,

+38 (061) 239-07-97  –  головний спеціаліст сектору консультативно-правової роботи – юрисконсульт О.О. Горобей,

+38 (061) 239-03-18  –   головний спеціаліст сектору реалізації державної політики у сфері державної служби та місцевого самоврядування А.М. Бородіна

+38 (061) 239-05-51  –   головний спеціаліст сектору реалізації державної політики у сфері державної служби та місцевого самоврядування І.В. Матвєєв

28 грудня відбудеться чергова сесія

Міський голова Сергій Вальтер підписав розпорядження «Про скликання  чергової сімнадцятої сесії Мелітопольської міської ради Запорізької області VI скликання (№ 15 від 19.12.2011).

Засідання сесії відбудеться 28 грудня о 10 годині в конференц-залі виконкому, а на розгляд депутатів внесено: земельні, фінансові, комунальні питання тощо.

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

У вівторок, 27 грудня, в Управлінні праці та соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області відбудеться пряма «гаряча» телефонна лінія, під час якої на запитання громадян відповідатиме начальник відомства Семак Олександр Генадійович.

Звертайтеся з 13 до 14 години за телефоном 42-83-20.

16 грудня – засідання позачергової сесії
Image

Міський голова Сергій Вальтер підписав розпорядження (№14 від 15.12.2011) «Про скликання позачергової шістнадцятої сесії Мелітопольської міської ради Запорізької області VІ скликання».

Продолжение материала
<< В начало < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следующая > В конец >>

Всего 51 - 60 из 81

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021