Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
22 квітня 2014 року – останній день подання декларації з ПДВ за березень 2014 року

Суб’єкти господарювання, які звітують з ПДВ помісячно, податкову декларацію за березень 2014 року подають до 22 квітня 2014 року включно. Звертаємо увагу, що 20 квітня (Великдень) святковий день переноситься на понеділок 21 квітня. Тому останнім днем подання звіту буде вівторок 22 квітня.

Нагадаємо, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

Відповідна норма визначена п.49.18, п.49.20 ст.49 розділу II Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями. 
Довідка 3 ДФ змінила форму


Наказом Міністерства доходів і зборів України 17 січня 2014 року затверджено новий порядок видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок за формою 3 ДФ. Зареєстровано наказ в міністерстві юстиції України 31 січня 2014 р. за № 201/24978.

Порядок визначає механізм видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок форми 3 ДФ, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України, що відповідно до пункту 165.24 Податкового кодексу України є підставою для невключення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходів, отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо власником сільськогосподарської продукції на цих земельних ділянках.

Довідка 3 ДФ безоплатно видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки.
Продолжение материала
Податкова знижка
Разом з обов`язком щодо надання річної декларації та сплати податку на доходи фізичних осіб, платники мають також право на повернення коштів з бюджету у зв`язку з податковою знижкою.

Як розповіла головний державний інспектор Євгенія Злобіна, порядок застосування податкової знижки передбачений ст. 166 Податкового кодексу України.

Зокрема, п. 166.3 ст. 166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати. Така сума не може перевищувати розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання (у 2013 році ця сума складала – 1610 грн).
Продолжение материала
Затверджено нову форму податкової накладної
   
Наказом Міндоходів від 14 січня 2014 року № 10 затверджено нову форму податкової накладної та порядок ії заповнення. Зміни на які треба звернути увагу.

Як розповіла начальник відділу МОДПІ Тетяна Кисельова, у новому «Порядку заповнення податкової накладної», який до речі вступить в дію з 1 березня 2014 року врегульовано питання про використання електронної форми податкової накладної. Для її підпису уповноважена особа повинна мати цифровий підпис. Форма податкової накладної практично не змінилася, тільки виключено такий реквізит, як номер свідоцтва платника ПДВ, оскільки відповідно змін внесених до Податкового кодексу, з 1 січня 2014 року видача свідоцтв з ПДВ відмінено. Згідно нового порядку заповнення податкової накладної, вимога про вирівнювання реквізитів поширюється тільки на числові значення такі як порядковий номер податкової накладної, числовий номер філії, індивідуальний податковий номер продавця та покупця. Порожні клітинки ліворуч не заповнюються. Прокреслення, хрестики, нулі чи будь які інші символи не допускаються.
Продолжение материала
У 2014 року платники Мелітополя та району сплатили майже 47 млн. грн. єдиного соціального внеску
  З початку 2014 року платники Мелітополя та району сплатили 46 млн. 728 тис. грн. єдиного соціального внеску.

Про це повідомила заступник начальника Мелітопольської ОДПІ Наталя Жихар.

Усього у 2013 році, за період адміністрування єдиного соціального внеску органами ГУ Міндоходів у Запорізькій області, до бюджету надійшло 123 млн. 443 тис. грн гривень. Порівняно з аналогічним періодом попереднього року сума надходжень зросла майже на 837 гривень.

Наталя Юріївна наголосила, що платникам надана можливість подачі звітності по єдиному внеску в електронному вигляді шляхом отримання безкоштовного програмного забезпечення та безкоштовних електронних ключів. «Наші платники уже відчули усі переваги електронного звітування, адже воно проходить без зайвих витрат часу та коштів, – підкреслила Наталя Жихар. – За підсумками року 92% звітів з ЄСВ, поданих до інспекції, направлено “електронкою”».
Продолжение материала
За незаконную торговлю налоговики изъяли подакцизных товаров на общую сумму 150 тысяч гривен

13 февраля, в одном из мелитопольских баров, сотрудники оперативного управления Мелитопольской ОГНИ выявили нарушения деятельности заведения. Милиционеры установили, что продажа алкогольных напитков осуществлялся владелицей без наличия лицензии на право розничной торговли алкогольными напитками. В ходе осмотра правоохранители описали алкоголь почти на 50 тысяч гривен. На сегодня степень ответственности хозяйки заведения определяется согласно действующему законодательству.

12 февраля в Мелитополе, в торговом киоске, сотрудники оперативного управления Мелитопольской ОГНИ выявили факт торговли табачными изделиями без соответствующих документов. Мелитопольчанка продавала сигареты не имея свидетельства о государственной регистрации субъекта хозяйствования и лицензии на право розничной торговли табачными изделиями. В ходе осмотра сигареты на 35 тысяч были описаны.
 
Днями ранее подобный факт нарушения в сфере торговли подакцизными товарами был установлен в  с. Семеновка. В торговых киосках продавали табачные без лицензии. Общая стоимость изъятых в ходе проверок изделий составила 50 тысяч гривен. Сейчас решается вопрос о привлечении нарушителей к ответственности.
Запорізькі оперативники вилучили тютюну і алкоголю на 200 тис. гривень
  Оперативні співробітники на території м. Запоріжжя та Запорізької області встановили 6 фактів реалізації тютюнових виробів без наявності відповідних дозвільних документів (ст.156  КУаАП України «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами»). Із незаконного обігу вилучено 11,5 тис. пачок тютюнових виробів на загальну суму 138,6 тис. гривень.

Окрім цього, оперативні співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області встановили 5 фактів реалізації алкогольних напоїв без ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольною продукцією (ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Вилучено алкогольних напоїв на загальну суму 64,5 тис. гривень.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області.
Завищили витрати аби не сплатити до бюджету півмільйона гривень

Оперативні співробітники Головного управління Міндоходів у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження стосовно ухилення від сплати податків  одного з підприємств м. Запоріжжя.

Підприємство займалось торгівлею металами та металевими рудами. Його службові особи вирішили поживитись за кошти держави. Вони збільшували витрати підприємства у результаті чого загальна сума ухилення від сплати податків склала понад 500 тис. гривень.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області.
Запорізьке підприємство на Інтернет-послугах ухилилося від сплати податків майже на 3 млн. гривень
  Службові особи одного з підприємств м. Запоріжжя, які під час надання різноманітних рекламних послуг за допомогою мережі Інтернет, шляхом відображення у податковій звітності підприємства безтоварних операцій, ухилились від сплати податків на суму понад 2 млн. 900 тис. гривень.

За матеріалами оперативних співробітників Головного управління Міндоходів у Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

ГУ Міндоходів у Запорізькій області.
Запорізькі оперативники спрямували до бюджету 115 тис. гривень
  Саме таку суму за минулий тиждень співробітники оперативних підрозділів НУ Міндоходів області спрямували до бюджетів усіх рівнів. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 7 кримінальних правопорушеннях, з яких 6 – за ухилення від сплати податків. Із незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 203 тис. гривень.

ГУ Міндоходів у Запорізькій області.
Ведення обліку доходів і витрат фізичною особою
Для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу платники податку на доходи фізичних осіб повинні вести облік у Книзі обліку доходів і витрат. Книгу ведуть платники, які відповідно до Податкового кодексу України зобов'язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи або мають право на таке подання з метою повернення надміру сплачених податків.

Платники заводять Книгу самостійно, записи здійснюють кульковою або чорнильною ручкою не пізніше наступного дня після отримання доходів, сплати податку або понесених витрат, відображаючи їх у гривнях з копійками.
Продолжение материала
<< В начало < Предыдущая 51 52 53 54 55 56 57 Следующая > В конец >>

Всего 562 - 572 из 617

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021