Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Коли починає діяти ставка з ПДВ 17% відповідно до норм ПКУ?
  Відповідно до ст. 193 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) ставки податку встановлюються від бази оподаткування в таких розмірах:

а) 17 відсотків;

б) 0 відсотків.

П. 10 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ встановлено, що за податковими зобов’язаннями з ПДВ, що виникли:

з 1 січня 2011 року до 31 грудня 2014 року включно ставка податку становить 20 відсотків;

з 1 січня 2015 року – 17 відсотків.
Навіть новостворені можуть бути платниками ПДВ
  З початку цього року право на добровільну реєстрацію платником ПДВ отримали ще й ті особи, які лише планують здійснювати господарську діяльність (без наявності будь-яких обсягів оподатковуваних операцій). Такі суб’єкти господарювання можуть подати Реєстраційну заяву (далі – Заява) про добровільну реєстрацію платником ПДВ державному реєстратору під час реєстрації бізнесу. Ця Заява є додатком до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця. Державний реєстратор передає до органу Міндоходів скановану електронну копію реєстраційної заяви одночасно з відомостями з реєстраційної картки.

Відповідна норма передбачена Законом України від 24.10 2013 № 657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень», який набрав чинності з 1 січня 2014 року.
Міндоходів планує об’єднати звітність з ПДФО та ЄСВ для зручності підприємців

Міністерство доходів і зборів планує вже найближчим часом впровадити єдину звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Ця можливість неодноразово обговорювалася на зустрічах представників ділових кіл з керівництвом Міністерства та була підтримана керівником відомства Олександром Клименко.

Об’єднання звітності дозволить скоротити документообіг для підприємств та самозайнятих громадян, а також  зменшить для них витрати часу на виконання процедур сплати податків.
Продолжение материала
Важные цифры 2014 года

Верховная Рада постановила, а Президент подписал Закон «О Государственном бюджете Украины на 2014 год», от 16.01.2014 N 719 - VII. 

Согласно данного Закона определена минимальная заработная плата:

с 1 января - 1218 грн. в месяц, в почасовом размере - 7,3 грн.;
с 1 июля - 1250 грн. в месяц, в почасовом размере - 7,49 грн.;
с 1 октября - 1301 грн. в месяц, в почасовом размере - 7,8 грн.

Прожиточный минимум:

с 1 января - 1176 грн.;
с 1 июля - 1207 грн.;
с 1 октября - 1256 грн.
Продолжение материала
Двухдневный табачный «улов» миндоходовцев составил почти 100 тыс. грн.

По информации Мелитопольской ОГНИ, в ходе проверки киосков по продаже табачных изделий 23 января сотрудники оперативного отдела установили два факта торговли сигаретами без соответствующих разрешительных документов - лицензии на право розничной торговли табачными изделиями.

У мелитопольцев, осуществлявших противозаконную деятельность изъяли, суммарно, более четырех тысяч пачек табачных изделий общей стоимостью около 50 тыс. грн.

Днем ране, во время аналогичной проверки, миндоходовцы также установили два нарушения в сфере торговли табачными изделиями. Мелитопольцы торговали подакцизным товаром, не  имея лицензии на право розничной торговли табачными изделиями. Поэтому сигареты, на 48 тыс. грн. были описаны и изъяты.

Сейчас решается вопрос о привлечении нарушителей к ответственности.
Продолжение материала
У період подачі річної звітності сервісні центри Міндоходів працюватимуть до останнього відвідувача


Міністр доходів і зборів Олександр Клименко доручив керівникам Головних управлінь Міндоходів у регіонах створити максимально зручні умови для подання податкової звітності платниками через Центри обслуговування платників податків.

Як відомо, у перші два місяці року платникам потрібно подавати звітність як за попередній звітний місяць, так і за рік з окремих видів податків. Крім того, триває й компанія з декларування доходів громадян, отриманих протягом 2013 року. Саме тому у цей період різко зростає кількість відвідувачів Центрів обслуговування платників.

Для уникнення зайвого ажіотажу, черг та незручностей на період подачі звітності Центри обслуговування платників працюватимуть у посиленому режимі за принципом „до останнього відвідувача”.
Продолжение материала
"Прострочені" гуманітарні вантажі будуть звільнені від сплати за зберігання на складах Міндоходів

"Прострочені" через затримки в оформленні гуманітарні вантажі будуть звільнені від сплати за зберігання на складах Міндоходів

Гуманітарні вантажі і товари, що вимушено залишаються на складах органів доходів і зборів понад нормативно встановлені терміни через затримки в розгляді питань про їх визнання гуманітарною допомогою, будуть звільнені на цей період від сплати за зберігання.

Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Уряду за пропозицією Міністерства доходів і зборів, а також Міністерства фінансів та Мінсоцполітики.
Продолжение материала
На "Пульс" звернулося 145 платників податків регіону
   
Саме стільки органи Міністерства доходів і зборів України отримали за 2013 рік телефонних дзвінків від платників податків Запорізького регіону. З них по 142 питаннях проблеми вже вирішені, про що дозвонювачам повідомлено, а 3 знаходяться на відпрацюванні.

Що ж до питань, які піднімали платники податків, то 54 стосувалися організації роботи органів Міндоходів, 39 – з подачі звітності та реєстрації податкових накладних, 25 – щодо роботи Центру обслуговування платників, 13 – щодо перевірок суб'єктів господарської діяльності та інші.

"Пульс" – це "гаряча телефонна лінія", що працює за принципом зворотного зв'язку. Оператори не тільки приймуть звернення, але і повідомлять про результати перевірки та вжиті заходи.

"Пульс" надає представникам бізнесу, зокрема, суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників органів Міндоходів та оперативно розв'язати суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.

Номер цілодобової телефонної лінії оновленого сервісу "Пульс": (044) 284-00-07.
Від запорізьких користувачів надр бюджет отримав понад 127 млн. грн.
  Така сума надійшла до бюджету від 663 платників з плати за користування надрами. З них 54,1 млн. грн. спрямовано до зведеного бюджету та 73 млн. грн. до місцевих бюджетів.

Аби мати повну картину стосовно повного обліку платників плати за користування надрами органи Міндоходів регулярно проводять звірки із державною службою геології та надр України та Бердянським гідрогеологічним загоном. Це дозволяє порівняти кількість суб’єктів підприємницької діяльності, яким в установленому порядку видано спецдозволи на користування надрами та кількість СГД, які здійснюють видобуток підземної води відповідно до дозволів на спеціальне водокористування. Така аналітика дозволила встановити 14 надрокористувачів, які не розрахувалися із бюджетом. Їм донараховано платежі та штрафні санкції у сумі понад 19 тис. грн.
На оздоровлення навколишнього середовища запорізький бізнес спрямував майже 153 млн. грн.

– Саме стільки сплатили до Зведеного бюджету протягом минулого року платники екологічного податку, яких в Запорізькій області зареєстровано 2525. Надходження зросли на 72,4 млн. грн. або на 90 відсотків у порівнянні 2012 роком, – зазначила заступник начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Ірина Ярошевська. – З цієї суми 53 відсотки спрямовано до спеціального фонду Державного бюджету та 47 відсотків до спеціального фонду місцевого бюджету.

Протягом минулого року проведено звірки переліків суб’єктів господарювання, яким надані спеціальні дозволи на викиди, спеціальне водокористування та розміщення відходів, що діяли у 2013 році, з переліком платників, які подали декларації з екологічному податку. За їх результатами залучено до оподаткування 24 платники екологічного податку. Сума донарахованих штрафних санкцій склала 22,8 тис. грн.
Совместная работа - положительный результат
 
За 10 месяцев 2013 года налогоплательщики, зарегистрированные в Мелитопольской ОГНИ , направили в общий фонд Государственного бюджета Украины 98 млн. 423 тыс.грн .

В частности, в октябре в общий фонд государственного бюджета было обеспечено 8 млн. 372 тыс. грн . поступлений .

За счет проведенных подразделениями Мелитопольской объединенной государственной налоговой инспекции мероприятий и налогового сознания субъектов, в местные бюджеты поступило 227 млн.312 тыс. грн , что на 12 млн. 46 тыс. грн . , или на 4,6 % больше января - октября 2012 года.

Продолжение материала
<< В начало < Предыдущая 51 52 53 54 55 56 57 Следующая > В конец >>

Всего 584 - 594 из 617

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021