Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Информацию о физлице-налогоплательщике могут предоставить лишь в отдельных случаях

Предоставление информации о физлице - налогоплательщике возможно при условии соблюдения порядка, установленного действующим законодательством Украины. Об этом говорится в письме Министерства доходов и сборов Украины  от 11.09.2013 г. № 4375/Д/99-99-18-06-05-14.

Миндоходов отмечает, что п. 63.12 ст. 63 Налогового кодекса Украины  установлено, что информация, которая собирается, используется и формируется органами доходов и сборов в связи с учетом налогоплательщиков, вносится в информационные базы данных и используется с учетом ограничений, предусмотренных для налоговой информации с ограниченным доступом.
Продолжение материала
Как риэлтору подавать налоговую отчетность
 
Форма Информации риэлтором подается отдельно за каждый квартал (налоговый период) в течение 40 календарных дней, следующих за последним календарным днем отчетного налогового квартала. Об этом говорится в письме Министерства доходов и сборов  Украины от 27.04.2013 г. № 742/Л/99-99-17-02-01-14.

В соответствии с пп. 170.1.6 п. 170.1 ст. 170  Налогового кодекса субъекты хозяйствования, осуществляющие посредническую деятельность, связанную с предоставлением услуг по аренде недвижимости (риелторы), обязаны направить информацию о заключенных при их посредничестве гражданско-правовых договорах (соглашениях) об аренде недвижимости в орган государственной налоговой службы по месту своей регистрации в сроки, предусмотренные для представления налогового расчета, по форме, установленной центральным органом исполнительной власти, обеспечивающим формирование государственной финансовой политики.

Продолжение материала
Бюджет города пополнился почти на 155 миллионов

За 9 месяцев 2013 года налогоплательщики,  зарегистрированные в Мелитопольской ОГНИ,  направили в общий фонд Государственного бюджета Украины 81млн. 927 тыс.грн. В частности, в сентябре в общий фонд государственного бюджета было обеспечено 9  млн.  290 тыс. грн. поступлений.

За счет проведенных подразделениями Мелитопольской объединенной государственной налоговой инспекции мероприятий и благодаря налоговому сознанию субъектов хозяйствования,  местные бюджеты Мелитополя и Мелитопольского района за 9 месяцев  текущего года пополнились доходами в сумме 154 млн.775 тыс.грн  и 34,5  млн.грн  соответственно, что на  на 10 млн 791. тыс. грн., или на   6  % больше, чем за отчетный период 2012 года.

Индикативные показатели доходов по местным бюджетам, в целом по инспекции, составляют 105 %.
 
Информация предоставлена сайтом   http://www.dpi.mgk.zp.ua/
Розгляд звернень громадян - «точка зростання» на шляху до діалогу

У ході реформування сфери оподаткування міністерство доходів та зборів орієнтується на точки «зростання» за основними напрямами, що закладені у Національному плані дій на 2013 рік. Окрім бюджетоутворюючих податків, керівництво Міндоходів вбачає не менш важливою «точкою зростання» роботу у напрямі підвищення податкової культури громадян та підтримання постійного діалогу між ними та податковою. Тож, громадяни запитують, а податкова - відповідає.

З початку року до Мелітопольської ОДПІ надійшло 45 письмових звернень громадян, що на 26 звернень менше, ніж за відповідний період 2012 року (71), з них: 45 заяв (100%), скарги та пропозиції до податкової інспекції не надходили.
Продолжение материала
Строк переходу на касові апарати із електронною стрічкою подовжено

3 1 січня 2013 року вступили у дію норми Закону №265 щодо обов’язкового подання суб’єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО. Згідно з р. 9 ст.17 цього Закону відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді повинна була настати 1 липня 2013 року. Між тим 21червня 2013 року Верховна Рада України ухвалила Закон щодо відстрочення до 1 січня 2014 року настання відповідальності за неподання електронної звітності. Але звертаємо увагу: норми Закону №265 не є відміненими. Тобто з 1 січня цього року суб’єкти господарювання, які використовують РРО, але не забезпечують передачу звітної інформації до органів Міндоходів України, порушують вимоги Закону.

Тож Мелітопольська ОДПІ звертається до платників податків, які працюють з використанням касових апаратів, але не оновили їх, з проханням не чекати 1 січня 2014 року, а у найкоротшій термін звернутися до сервісних центрів та здійснити підключення до системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій.

Інформація надана сайтом http://www.dpi.mgk.zp.ua/
01.06.2013 перехід на електронний касовий апарат буде обов’язковим
 1 липня 2013 року, тобто дата, коли перехід на електронний касовий апарат буде обов’язковим, наближується. Між тим переважна кількість підприємців, що працюють із використанням РРО, свої касові апарати не оновили. Тож, задля уникнення ажіотажу у останні дні переходу, Мелітопольська ОДПІ звертається з проханням своєчасно звертатись до сервісних центрів.

Інформація надана сайтом http://www.dpi.mgk.zp.ua/
Робота зі зверненнями громадян – пріоритетний напрям діяльності ОДПІ

Враховуючі особливу роль звернень громадян податкової служби спеціалісти сектору до публічної інформації та розгляду звернень громадян Мелітопольської ОДПІ щомісячно аналізує і узагальнює питання, з якими звертаються громадяни. З початку року до Мелітопольської ОДПІ надійшли 35 письмових звернень, що на 1 звернення менше, ніж за відповідний період 2012 року.

Звернення до мелітопольської податкової надходять різні. І письмові, і усні. Одних громадян задовольняє відповідь фахового спеціаліста, а інші бажають спілкуватися безпосередньо з керівництвом. З початку року посадові особи Мелітопольської ОДПІ провели 33 особистих прийоми. Зокрема до начальника інспекції звернулися 6 громадян. Заступники начальника прийняли 23 громадян, 3 особистих прийоми здійснили інші посадові особи. Звертаємо увагу, особистий прийом громадян в Мелітопольській ОДПІ проводиться згідно з затвердженими графіками. Графік особистого прийому розміщений на інформаційному стенді у приміщенні інспекції. Попередній запис проводиться безпосередньо у Мелітопольській ОДПІ, 104 кабінеті або за телефоном 42-58-11.

Інформація надана сайтом http://www.dpi.mgk.zp.ua/

 

Перевірки курортної зони стартували
 Для більшості наших співвітчизників курортний сезон пов'язаний із приємними клопотами, а ось для податківців це – напружена пора. У червні співробітники відділу податкової міліції Мелітопольської ОДПІ встановили наступні факти порушень. У магазині, розташованому на території курортної зони Кирилівці приватний підприємець продавав відпочиваючим алкогольні напої та тютюнові вироби не маючи ліцензії на реалізацію цих підакцизних товарів. У ході огляду підакцизні товари загальною вартістю майже 26 тис. грн. були описані.

Подібне порушення було виявлено і в одному з Кирилівських кафе. Відвідувачам пропонувалися алкогольні напої, на торгівлю яких у власників не було ані ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем, ані державної реєстрації. Тож у ході перевірки алкогольні напої вартістю більш ніж 10 тис. грн. були описані.

Алкоголь загальною вартістю більше 6 тисяч гривень, що продавалися курортникам із порушенням законодавства, описали правоохоронці 8 червня у ході чергової перевірки. Діяльність велася попри відсутність ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями. Горілчані були описані.
Усіх трьох власників закладів притягнуто то відповідальності.

Інформація надана сайтом http://www.dpi.mgk.zp.ua/
Дохід, отриманий від здачі брухту, не оподатковується
 Сума доходу, отримана платником податку за здану ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, використані акумулятори електричні свинцево-кислотні, залишки та брухт електричних акумуляторів із вмістом свинцю з 1 січня 2013 року не включаються до загального місячного або річного оподатковуваного доходу. Тому отримана сума не оподатковується.
Продолжение материала
При складанні податкової звітності факсиміле не використовується
Підтвердженням справжності документа податкової звітності є наявність оригіналу підпису уповноваженої особи на документі у паперовій формі або наявність електронного цифрового підпису платника податку в електронному документі.

Враховуючи викладене, платник податків не має права застосовувати факсиміле при підписанні податкових декларацій та розрахунків, а податкова звітність, складена з порушеннями, не вважається податковою декларацією.
Продолжение материала
Кількість видів діяльності, що зазначаються у свідоцтві платника єдиного податку, не обмежується
 У свідоцтві платника єдиного податку зазначаються всі обрані фізичною особою — підприємцем першої та другої груп види діяльності. При цьому, кількість вказаних видів діяльності не обмежується.
Продолжение материала
<< В начало < Предыдущая 51 52 53 54 55 56 57 Следующая > В конец >>

Всего 595 - 605 из 617

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021