Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
РОБОЧИЙ ВІЗИТ СЕРГІЯ МІНЬКО В ІНТЕРКУЛЬТУРНИЙ НОРВЕЗЬКИЙ БЕРГЕН
 

  9-10 червня 2016 року Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, разом з представниками інтеркультурних європейських міст Більбао (Іспанія), Боткирка (Швеція), Бухарест (Румунія), Лісабон (Португалія), Люблін (Польща), Невшатель (Швейцарія), Нойкельн ( Німеччина), Патра (Греція), Реджо-нель - Емілія ( Італія), Сан Себаст’ян (Іспанія), Санта-Марія-да-Фейра (Португалія), Валлетта (Мальта), та українського міста Суми, яке нещодавно приєдналось до даної мережі, візьме участь в навчальному візиті з питань інтеграції біженців в норвезькому місті Берген.

 

У 2015 році при тісній співпраці органів місцевого самоврядування, національно-культурних спільнот, громадських організацій, підприємців, науковців, освітян, представників релігійних конфесій та ЗМІ, була актуалізована Програма інтеркультурної інтеграції Мелітополя в межах Стратегії розвитку нашого міста. Її значення актуалізується в контексті сучасних реалій, пов’язаних із зовнішньою агресією та окупацією окремих територій України, що є грізним викликом цілісності нашої держави та її мешканцям, значно ускладнює соціально-економічний розвиток регіону, зокрема, породивши явище внутрішньої міграції. Місто Мелітополь є одним з основних населених пунктів Запорізького регіону, яке здійснило прийом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької та Луганської областей. Їх чисельність, станом на 31.05.2016, які зареєструвалися в управлінні соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області (отримали довідки) – 5878 особи, з них: особи працездатного віку – 1969; особи непрацездатного віку – 2363; особи з інвалідністю – 450; діти – 1096. «План міжкультурної інтеграції міста Мелітополь на 2015-2020 рр.» сьогодні є значущою підмогою в подоланні багатьох негативних факторів, в тому числі - в подоланні дефіциту згуртованості мелітопольців, вимушено переселених осіб і мешканців регіону.

Спираючись на історичний досвід своєї громади, мелітопольська громада вважає доречним і необхідним продовжувати інтеркультурний розвиток міста на якісно новому щаблі, реалізуючи План міжкультурної інтеграції міста», одним з пріоритетних тем якого є Привітальна політика міста до новоприбулих. Основною метою цього напрямку є консолідація інтеркультурної громади міста з вимушено переселеними особами, сприяння привітальній політиці та духовним практикам громадян на основі загальноєвропейських демократичних цінностей.

9-10 червня 2016 року Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, разом з представниками інтеркультурних європейських міст Більбао (Іспанія), Боткирка (Швеція), Бухарест (Румунія), Лісабон (Португалія), Люблін (Польща), Невшатель (Швейцарія), Нойкельн ( Німеччина), Патра (Греція), Реджо-нель - Емілія ( Італія), Сан Себаст’ян (Іспанія), Санта-Марія-да-Фейра (Португалія), Валлетта (Мальта), та українського міста Суми, яке нещодавно приєдналось до даної мережі, візьме участь в навчальному візиті з питань інтеграції біженців в норвезькому місті Берген. Під час робочої зустрічі, разом з експертами Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста», будуть розглянуті успішні практики інтеграції біженців в соціокультурний міський простір. Програмою передбачено відвідування Центрів невідкладної допомоги та медицини, іншомовної школи для дорослих, презентація планів та навчальних програм, тощо.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021