Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Гості з Луцька ділилися з мелітопольцями досвідом щодо поводження з тваринами

 

8 червня на базі Мелітопольського інституту екології та соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» відбулась відкрита нарада щодо поводження з тваринами. Відкрив нараду заступник міського голови, голова постійно діючої комісії з питань поводження з тваринами Сергій Павленко.

Також за запрошенням відділу з благоустрою та екології в нараді взяли участь фахівці з м. Луцька - директор КП «Ласка» Луцької міської ради Богдана Новарчук та лікар ветеринарної медицини цього КП Сергій Вознюк. Вони презентували свій успішний досвід у вирішенні проблем безпритульності тварин та співпраці з міжнародними організаціями.

Як розповіла Б. Новарчук, КП «Ласка» відловлює бродячих собак, стерилізує їх, шукає нових господарів. Якщо такі не знаходяться, то собака живе на території підприємства до кінця життя. Деяких собак, які невиліковно хворі, страждають або дуже агресивні, присипляють. Крім того, міськрадою м. Луцька було вирішено проводити обов'язкову реєстрацію домашніх тварин. Кошти, виручені за послугу реєстрації, спрямовуються на утримання бродячих собак.

На думку керівника Мелітопольського товариства захисту тварин Галини Мірошниченко, такий досвід дійсно позитивний і з нього можна брати приклад. Галина Геннадіївна вважає, що в нашому місті реально може працювати КП, яке візьме на себе функції притулку для тварин.

Схвалив такий підхід і заступник міського голови С. Павленко. Він нагадав, що в Мелітополі була прийнята програма по створенню притулку. Але вона дуже дорога і зависла на стадії цільового призначення землі. Справа в тому, що є стаття закону, згідно з якою можна переформатувати земельну ділянку.

- Ми вивчили досвід Харкова і знаємо, що утримання притулку обходиться в 8 млн. грн. Розвиваючи цю тему далі, ми визначили, що з бюджету будуть виділятися гроші на приїжджі компанії, які б відловлювали собак. Але на досвіді Луцька ми бачимо, що ця робота більш ефективна, коли за неї беруться місцеві компанії. У нас є надія, що Держветслужба відгукнеться на наш заклик і зможе вийти підрядником зі стерилізації тварин. Особисто моя думка - нам треба створити КП. Думаю, до наступної середи буде вироблена дорожня карта з усіма розрахунками. Ця інформація буде повідомлена міському голові і він прийме рішення, як діяти далі, - розповів Сергій Іванович.

Сама ж Держветслужба готова надавати послуги з вилову і стерилізації собак. До кінця тижня вони повинні надати розрахунки до виконкому. Управлінню УЖКГ доручено прорахувати, скільки коштуватиме облаштування приміщення для служби з вилову псів і пункту стерилізації собак.

По завершенні наради відбулася прес-конференція для місцевих ЗМІ.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021