Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
відбулась ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Екологія – філософія існування людства"
   

 26 травня 2016 року в МІДМУ "КПУ" відбулась ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Екологія – філософія існування людства".

 Конференція започаткована за сприяння виконавчого комітету Мелітопольської міської ради з метою акцентування уваги громадськості на важливих екологічних питаннях нашого регіону.

Співорганізаторами конференції у 2016 році виступили: виконавчий комітет Мелітопольської міської ради, Мелітопольський інститут державного та муніципального управління "Класичного приватного університету", Державний економічний університет в Познані, Фундація "Інститут розвитку міжнародних стосунків".

Науковці, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, екологічних асоціацій та центрів, природоохоронних товариств обговорювали актуальні екологічні проблеми. Цього року вперше в екологічному науковому заході взяли участь закордонні фахівці, що надало конференції статусу міжнародної. Науковці з Польщі – співробітники Державного економічного університету в Познані та Інституту розвитку міжнародних стосунків, опираючись на досвід своєї країни, окреслили свій погляд на екологічні проблеми України та запропонували можливі шляхи їх вирішення. Завдяки онлайн-зв'язку науковці обох країн мали змогу познайомитись ближче та поспілкуватись.

Учасники конференції зауважили, що благоустрій Мелітополя залежить від злагодженої роботи місцевої влади та мешканців міста, від сукупних дій, направлених на поліпшення мікроклімату, озеленення і створення зручних умов для життя та відпочинку населення. Заступник міського голови Сергій Павленко наголосив, що перспективний план благоустрою міста передбачає подальше озеленення, ремонт та реконструкцію історичних пам'яток і споруд. Доповідь супроводжувалась відеозвітом про вже зроблені впевнені кроки з покращення екологічної ситуації міста.

Директор МІДМУ "КПУ" Марина Радєва зазначила, що місцева влада постійно проводить заходи з популяризації серед населення та молоді дбайливого ставлення до природи і розумного використання її багатств. У своїй доповіді вона підкреслила важливість ролі гармонізації взаємодії молодого покоління із природним середовищем та необхідність пропаганди і захисту вічних цінностей, які сприяють формуванню основ духовно-морального і відповідального ставлення людини до природи.

Жваві дискусії викликали цікаві доповіді директора МІЕСТ ВМУРЛ "Україна" Валерія Лисенка про екологічні та економічні проблеми Мелітопольщини на шляху до сталого розвитку та доцента МДПУ Віктора Демченка про сучасне управління об'єктами природно-заповідного фонду України.

Приазовський національний природний парк представила найчисельніша делегація фахівців, які закцентували увагу присутніх на особливостях екології нашого регіону з огляду на кліматичні умови та географічне розташування. Вивчення та збереження природи рідного краю – є пріоритетним напрямом роботи парку вже шість років. Про досягнення та плани на майбутнє розповіла начальник наукового відділу Приазовського національного природного парку Наталя Барабоха.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021