Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В Луцьку презентували План міжкультурної інтеграції Мелітополя
   

 19.08 2016 року на передодні дня народження міста Луцьк, на базі управління культури Луцької міської ради відбувся тренінг з інтерактивними презентаціями: “Децентралізація. Перспективи розвитку громад” (спікер, Лідія Євтушенко, представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України), “Значення стратегічного менеджменту для ефективного функціонування державних і приватних неприбуткових інституцій” (Тетяна Білецька, незалежний консультант з питань проектного менеджменту та розвитку інституційного потенціалу, член Європейської мережі з культурного менеджменту та культурної політики).


Друга сесія була присвячена проекту інтеркультурності міст: модератор - Ксенія Рубікондо (представник Ради Європи в Україні, координатор Української мережі інтеркультурних міст). Людмила Афанасьєва (радник міського голови з інтеркультурної інтеграції міста Мелітополя) не тільки презентувала лучанам План міжкультурної інтеграції нашого рідного Мелітополя, а й закцентувала увагу на те, що містяни повинні побачити на ділі, що значить бути інтеркультурно компетентним,зрозуміти як це буде впливати на їх повсякденну діяльність. Вони будуть вчитися швидше, якщо у них є зразок для наслідування, приклад, щоб побачити, слідувати йому і задавати питання та отримувати відповіді на них.

Тому це дуже складний і комплексний покроковий процес, який включає в себе навчання: навчання в процесі роботи; навчання на позитивних прикладах, навчання шляхом проведення опитувань. Тому, інтеркультурна компетентність не повинна відноситися тільки до осіб, а й до системи, організацій, установ міста та територіальної громади.

Презентували свої напрацювання й Світлана Тіскіна (координатор інтеркультурної інтеграції міста Вінниця) та Тетяна Гнатів (координатор інтеркультурної інтеграції міста Луцьк) До речі, до тренінгу долучились й представниці кафедри соціології та соціальної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, які на базі свого університету та управління культури Луцької міської ради разом з Мелітопольським державним педагогічним університетом 4 листопада будуть проводити ІІІ всеукраїнську науково-практичну конференцію ОБРАЗ МІСТА В СУЧАСНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ СОЦІОЛОГІЧНОМУ ДИСКУРСІ. В межах роботи конференції сплановано проведення роботи секції: Концепція та практики інтеркультурного міста: поміж глобальним, національним і локальним.

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021