Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
ДО УВАГИ СУБ'ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ВИДИ ДІЯЛЬНІСТІ ЯКИХ СТАНОВЛЯТЬ ПІДВИЩЕНУ ЕКОЛОГІЧНУ НЕБЕЗПЕКУ!

 Підприємства та суб’єкти господарювання, діяльність яких відповідає Переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 28.08.2013 № 808 являються об’єктами підвищеної екологічної небезпеки.  На території м. Мелітополя розташовано 52 таких об’єктів.

 Відповідно до вимог ч. 3 ст. 13 Закону України «Про екологічну експертизу», види діяльності та об’єкти, що становлять підвищену екологічну небезпеку, підлягають обов’язковій державній екологічній експертизі.

Екологічна експертиза проводиться з метою запобігання негативному впливу антропогенної діяльності на стан навколишнього природного середовища та здоров'я людей, визначення ступеня екологічної безпеки господарської діяльності та екологічної ситуації, на окремих територіях і об'єктах.

Для експлуатації об’єктів та видів діяльності, що становлять підвищену екологічну небезпеку розробляється розділ «Оцінка впливу на навколишнє середовище» (ОВНС) відповідно до вимог ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд», складається «Заява про наміри», яка погоджується з місцевими органами самоврядування, природоохоронними та санітарними органами. 

При виконанні ОВНС для видів діяльності й об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, замовник або, за його дорученням, виконавець ОВНС через органи місцевої влади інформує населення про плановану діяльність, визначає місце і порядок проведення громадських слухань, відкритих засідань, збирає звернення громадян, здійснює роз­гляд та врахування зауважень і пропозицій.

Врахування громадських інтересів здійснюється відповідно до Закону України «Про планування і забудову територій» та інших законодавчих актів.

Протоколи та акти проведення громадських слухань і зборів щодо обговорення планованої діяльності підприємства долучаються до звіту ОВНС.

Для видів діяльності й об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, розроблення матеріалів ОВНС виконується в повному обсязі відповідно до розділу 2 ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд».

Для інших видів діяльності та об'єктів, матеріали ОВНС розробляються у скороченому обсязі, який визначається замовником і генпроектувальником у кожному конкретному випадку при складанні Заяви про наміри, за узгод­женням з місцевими органами Мінекоресурсів та Державної санітарно-епідеміоло­гічної служби МОЗ України.

На основі висновків остаточного звіту ОВНС, замовник і виконавець ОВНС складають Заяву про екологічні наслідки планованої діяльності і забезпечують її розповсюдження через засоби масової інформації. Копії Заяви про екологічні наслідки планованої діяльності, у тому числі на магнітних носіях, подаються для подальшого контролю в місцеві органи влади.

Остаточний звіт ОВНС, з урахуванням громадських інтересів, у складі проектної документації подається замовником або генпроектувальником на узгодження і про­ходження державних експертиз.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021