Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Відбувся круглий стіл щодо популяризації гуманного та відповідального ставлення до тварин

 

 9 лютого на базі Мелітопольського інституту екології та соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» відбувся круглий стіл «Впровадження цивілізованих методів гуманного поводження з тваринами».

Організатором круглого столу є благодійна організація «Благодійний фонд «Все можливо». У круглому столі взяли участь: заступник міського голови Павленко С.І., представник фонду Naturewatch в Україні Сорокопуд Н.А., голова правління громадської організації «Мелітопольське міське товариство захисту тварин» Мірошниченко Г.Г., голова медичної ради при міському голові м. Мелітополя Саприкіна Л.О., представники громадських організацій, управління житлово-комунального господарства, відділу з благоустрою та екології, науковці Мелітопольського інституту екології та соціальних технологій ВМУРЛ «Україна», волонтери.

На круглому столі були обговорені питання щодо проблеми бездомності собак і котів, стану епізоотичної ситуації в місті, в області та в Україні, роботи з вирішення даного питання, що вже проводиться в Україні та в місті. Благодійна організація «БФ «Все можливо» представила своє бачення щодо вирішення цієї соціальної проблеми в Мелітополі, цілі, завдання і подальші дії з імплементацію міської програми «Заходи, спрямовані на регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами та здійснення контролю за утриманням домашніх тварин у м. Мелітополі на 2016-2025 роки». Співробітники цієї організації активно включаються в роботу та вже планують проходити навчання з відлову собак та організації центру допомоги тваринам «Dog servis».

Представник британської зоозахисної організації Naturewatch Foundation Сорокопуд Н.А. відмітила суттєвий прогрес Мелітополя у даному напрямку та позитивні зрушення. Вона повідомила, що зі свого боку сприятиме, допомагатиме і консультуватиме організації, які прагнуть вирішити проблему бездомних собак в нашому місті.

Результатом успішної співпраці Фонду Naturewatch зі Львовом, Луцьком, Одесою, Харковом, Чернівцями та Миколаєвом є зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міст (за результатами підрахунків), поліпшення санітарної, екологічної та епізоотичної ситуацій, покращення зовнішнього вигляду собак та зменшення кількості хвороб у тварин.

Голова медичної ради при міському голові м. Мелітополя Саприкіна Л.О. розповіла, що в 2016 році в Україні зафіксовано 75 випадків сказу у котів, собак та лисиць. На щастя таких випадків у нашому місті та в області не виявлено. Останній випадок сказу в Запорізькій області був зафіксований 8 років назад у м. Приморську.

На сьогодні в місті є вакцина від сказу та імуноглобулін у достатній кількості. Отримати антирабічну допомогу та щеплення від сказу в Мелітополі можна:

- в травмпункті КУ «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області (просп. Б.Хмельницького, 46, тел. 44-01-89);

- в консультативно-діагностичному відділенні КУ «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради Запорізької області за адресою вул. Івана Алексєєва, 7 (5 поверх);

- в кабінеті № 10 консультативно-діагностичного відділення КУ «Мелітопольська міська дитяча лікарня» Мелітопольської міської ради Запорізької області за адресою просп. Б.Хмельницького, 46, тел. 44-82-77.

Голова правління громадської організації «Мелітопольське міське товариство захисту тварин» Мірошниченко Г.Г. доповіла про стан виконання першого етапу міської програми «Заходи, спрямовані на регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами та здійснення контролю за утриманням домашніх тварин у м. Мелітополі на 2016-2025 роки», затвердженої рішенням 4 сесії Мелітопольської міської ради Запорізької областіVІІ скликання 29.01.2016 № 3/3, а також презентувала успішну роботу пункту перетримки тварин «Надія».

Вона також розповіла про реалізовані в 2016 році проекти громадської організації «Мелітопольське міське товариство захисту тварин»: благоустрій пункту перетримки «Надія», проведення IV благодійної виставки домашніх собак «Я теж нівроку!», реалізація освітніх програм спільно з школами та Центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді управління освіти Мелітопольської міської ради. Участь та перемога організації в міському конкурсі «Громадський проект» дає можливість здійснити закупівлю жетонів для ідентифікації тварин, що дозволить якісно проводити їх реєстрацію.

Після завершення круглого столу представники громадських організацій разом з Н. Сорокопуд провели виїзну екскурсію до пункту перетримки «Надія», Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді управління освіти Мелітопольської міської ради та планованого місця розташування центру допомоги тваринам «Dog servis».

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021