Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ, СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МІСТА!

 

 Виконавчий комітет Мелітопольської міської ради Запорізької області нагадує всім суб’єктам господарювання, що знаходяться на території м. Мелітополя, про необхідність отримання документів дозвільного характеру (у разі їх відсутності) на здійснення господарської діяльності, яка супроводжується викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, скидами забруднюючих речовин до водних об’єктів, утворенням і розміщенням відходів.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», викиди забруднюючих речовин в атмосферу зі стаціонарних джерел викидів можуть здійснюватися тільки після отримання відповідного дозволу. До стаціонарних джерел забруднення відносяться підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об’єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу. Також до стаціонарних джерел викидів можна віднести генератори, міні електростанції, газозварювальне обладнання (установки), опалювальні котли, які працюють на пальному, при спаленні якого утворюються та викидаються в атмосферне повітря забруднюючі речовини або суміш таких речовин, що є об’єктом та базою оподаткування екологічним податком за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами.

Строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого суб’єкту господарювання,
об’єкт якого належить до першої групи, — сім років, об’єкт якого
належить до другої групи, — десять років, об’єкт якого належить до
третьої групи, — необмежений.

Для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів проводиться інвентаризація стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин, видів та обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, розробляються документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин.

До розробки документів для отримання вищезазначеного дозволу можна залучати установи, організації та заклади, яким Міністерство екології та природних ресурсів України надає право на розроблення таких документів (http://www.menr.gov.ua/protection/protection3/regulation/256-dozvilna-diialnist), шляхом укладання договорів на виконання робіт, згідно зі ст. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 № 302 «Про затвердження Порядку проведення та оплати робіт, пов'язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців, які отримали такі дозволи».

Усі первинні водокористувачі, які здійснюють самостійний забір води технічними пристроями з поверхневих чи підземних водойм, а також усі підприємства, у яких відсутній договір на приймання стоків, зобов'язані отримувати дозвіл на спецводокористування. В зазначеному дозволі зазначаються ліміти забору та скиду води.

Забір води без дозволу на спецводокористування тягне за собою накладення штрафів, нарахування збитків та призупинення діяльності підприємства пов'язаної із забором або скидом води.

Відповідно до ст. 32 і ст. 42 Закону України «Про відходи» забороняється провадження будь-якої господарської діяльності, пов’язаної з утворенням відходів, без одержання відповідного дозволу, а за порушення встановленого порядку подання декларації про відходи або за неподання такої декларації, передбачена адміністративна, цивільна і кримінальна відповідальність.

Суб’єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць, щороку подають декларацію про відходи за формою, згідно з додатком до постанови Кабінету міністрів України від 18.02.2016 № 118 «Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми».

Декларація подається один раз на рік до центру надання адміністративних послуг, який передає її до Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації.

Декларацію про відходи можна подати також через Центр надання адміністративних послуг м. Мелітополя, розташований за адресою: 72312, вул. Чернишевського, 26, телефон: 44-45-44, е-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Повідомляємо, що в 2016 році Державною екологічною інспекцією у Запорізькій області проводились перевірки дотримання природоохоронного законодавства суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на території м. Мелітополя. У ході перевірок встановлено 70 порушень природоохоронного законодавства, складено 70 протоколів про адміністративне правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності 70 посадових осіб.

Консультації щодо отримання дозвільних документів надаються Департаментом екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації (69035, м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 72а, тел. (061)224-70-28).

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021