Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Вечір вшанування пам’яті Васила Левського - Національного героя Болгарії
 

  На базі Центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова Болгарське товариство «Балкани», Клуб болгарської літератури та історії, Центр болгаристики та лекторат болгарської мови при МДПУ ім. Б. Хмельницького провели вечір вшанування пам’яті Васила Левського.

Васил Левський - ідеолог і організатор визвольної боротьби болгарського народу проти османських поневолювачів. За свою повну самовідданість і моральну чистоту він заслужив прізвисько «Апостол свободи». Його коротке життя, наповнене небезпеками і напругою, може дійсно стати прикладом. Безумовно, для всіх болгар він і є таким прикладом.

Вечір відкрили лектор болгарської мови МДПУ ім. Б. Хмельницького Красимира Колева, голова болгарського товариства «Балкани» Сергій Пачев та керівник Клубу болгарської літератури та історії Марія Косяченко.

Вони привітали присутніх і повідомили, що дуже символічно проводити такі заходи саме в стінах бібліотеки, у якій зберігаються знання багатьох поколінь.

На вечір пам'яті прийшли молоді мелітопольці, які вивчають культуру, історію своїх предків, адже в Мелітополі багато переселенців з Болгарії. Ця країна і зараз створює умови для вивчення мови і культури - чимало мелітопольських студентів безкоштовно навчаються в університетах Болгарії (наприклад, в Софії, Благоєвграді, Шумені).

Присутні згадали біографію, революційну діяльність народного будителя, зачитали один з найзнаменитіших віршів Христо Ботева, який було написано на честь Васила Левського - Національного героя Болгарії.

Підсумувала вечір пам'яті Марія Косяченко, яка звернула увагу присутніх на те, що історія будь-якого народу не позбавлена «білих плям», які вимагають ретельного вивчення. А такі заходи дають можливість висвітлювати білі плями в історії та по-новому переосмислювати історичні події.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021