Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Канада допоможе запорізьким громадам впроваджувати екологічні проекти

 
 Екологічні ініціативи та проекти можна буде впроваджувати ефективніше завдяки реформі децентралізації. Таку думку сьогодні озвучили експерти Асоціації міст України і проекту ПРОМІС Канада-Україна у Запоріжжі. На робочу зустріч в рамках екологічного форуму були запрошені також представники місцевого самоврядування, громадських об'єднань, що опікуються екологічними питаннями та ЗМІ.
Не секрет, що Запоріжжя має достатньо екологічних проблем, які потрібно вирішувати негайно, у тому числі завдяки впровадженню енергоефективних заходів, тим більше, що завдяки децентралізації до реалізації подібних ініціатив охоче долучаються міжнародні донори та інвестори.

Цікаву презентацію підготував Даг Хікман, радник проекту #ПРОМІС з питань екологічної збалансованості про досвід Канади, яка має великі успіхи в питанні «зелених» технологій, їх застосування для підвищення якості життя людей. У зв'язку з тим, що кожна об'єднана територіальна громада, або місто готує стратегію розвитку, у тому числі завдяки програмі ПРОМІС, імплементувати саме досвід Канади буде набагато легше: для цього є усі інструменти та можливості.

Основною метою діяльності екологічної секції є впровадження Стратегії з питань екологічної збалансованості розвитку територіальних громад асоціації міст України на період до 2030 року шляхом впровадження заходів щодо охорони довкілля в діяльність органів місцевого самоврядування та включення питань екологічної збалансованості в програми розвитку міст з метою переходу ОТГ до сталого розвитку.

Звичайно в першу чергу підняли питання активного залучення громадянського суспільства, профільних громадських об'єднань та ЗМІ для поширення важливої інформації про пріоритети екологічної збалансованості в національному законодавстві.

Для цього буде проведено масштабне опитування міст України щодо наявних перепон на законодавчому рівні для вирішення екологічних проблем на місцевому рівні.
 
Протягом 2017 року будуть проведені зустрічі та консультації з представниками громадськості, влади, бізнесу, науковцями щодо внесення відповідних змін до законодавства.

Учасники зустрічі наголосили на тому, що необхідно регулярно збирати інформацію про екологічні індикатори та загальну екологічну ситуацію міст. А також максимально сприяти пошуку інформації про кредитні та грантові джерела фінансування екологічної інфраструктури, в т.ч. окремо в галузях: управління твердими побутовими відходами та належне водопостачання, водовідведення, та підтримка міст-членів АМУ в цих питаннях.

Від себе додамо: дуже хочеться вірити, що завдяки реформі децентралізації та підтримки з боку Уряду Канади (проекту ПРОМІС) нарешті поступово екологічні проблеми почнуть вирішуватись, і питання екології і охорони довкілля стануть пріоритетними, тому що здоров'я громадян України – це першочергове завдання будь якої стратегії розвитку.

Інформацію взято з сайту "Запорізький Медіа Центр"  http://mediacentr.zp.ua/

 
 
< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021