Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Розповсюдження карантинних бур’янів - проблема, що постійно постає перед громадськістю

 Бур’яни — це рослини, що не культивуються людиною, але історично пристосовуються до умов розвитку культурних рослин, ростуть разом із ними і в процесі свого розвитку і росту, за наявності міжвидової боротьби, пригнічують їх.

Амброзія полинолиста (Ambrosia artemisiifolia L.) – рослина з родини айстрових (складноцвітих), за зовнішнім виглядом нагадує полин гіркий і є небезпечним бур’яном. Розвиваючи велику надземну вегетативну масу, амброзія полинолиста здатна у польових умовах витісняти і пригнічувати як культурні рослини, так і бур’яни.

У результаті надмірного висушування й виснаження ґрунтів урожай сільськогосподарських культур значно зменшується, а при великому забур’яненні культурні рослини гинуть. Також наявність амброзії в парках, скверах, вздовж вулиць, місцях відпочинку та інших зелених зонах створює неестетичний, занедбаний вигляд цих територій.

Суттєвий негативний вплив амброзія полинолиста здійснює і на здоров’я людей. Пилок цієї рослини викликає алергійне захворювання – поліноз, який може набути важкої форми у вигляді бронхіальної астми.

У міських умовах одним із ефективних заходів знищення амброзії полинолистої є скошування і механічне видалення рослин з ґрунту.

Відділ з благоустрою та екології виконавчого комітету Мелітопольської міської ради закликає керівників установ, організацій, підприємств усіх форм власності, власників приватних домоволодінь та небайдужих мешканців нашого міста активізувати заходи щодо боротьби з амброзією полинолистою на своїх територіях, дворах, присадибних ділянках, городах.

Згідно з Правилами благоустрою території м. Мелітополя, суб’єкти,  господарювання, громадські організації, мешканці міста на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користування, на прилеглій та закріпленій території, присадибній ділянці зобов’язані виконувати регулярне косіння газонів, уживати заходів щодо боротьби з карантинними та іншими бур’янами, зокрема амброзією.

При цьому, прибирати та утримувати територію необхідно від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці, а у випадках, коли земельна ділянка не межує з проїжджою частиною вулиці або відстань до проїжджої частини вулиці значна – на відстані 15 метрів від межі відведеної земельної ділянки.

Нагадуємо, що за порушення вищевказаних Правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення".

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021