Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Дебют Інтеркультурного фьюжну «Модна кухня» в честь Дня народження Мелітополя

Дорогі мелітопольці та гості міста!

  З нагоди 233 річниці віншування нашого рідного Мелітополя, в рамках всеукраїнського молодіжного фестивалю національних культур «Віра. Надія. Любов» за підтримки Мелітопольської міської Ради стартує проект ГО «Комюніті плюс» «ІНТЕРКУЛЬТУРНИЙ ФЬЮЖН «МОДНА КУХНЯ».

Вперше в історії нашого міста на нас чекає посвята в учасники магічних ритуалів наших пра-пра-прабабусь, матерів і посестер – берегинь тепла і домашнього затишку, неперевершених майстринь кухонного мистецтва!

Вперше від днів заснування міста вам випадає нагода наблизитись і побачити у всій красі і різноманітті щедрість його Великого Інтеркультурного Святкового Столу!

Можливо, вперше в своєму житті маленькі Мелітопольці зможуть відчути на дотик лагідність того тіста, з якого випікають їх улюблені кулінарні смаколики і вразити батьків своєю фантазією у їх приготуванні, а дорослі – пройти посвяту у таємниці приготування багатьох страв, якими так славні кухні всіх народів рідного міста!

Запрошуємо Вас увійти в Історію нашого міста як співзасновників і перших учасників нової міської традиції!

Тож не забудьте, самі і сповістіть всіх друзів, що 23 вересня вже о 9-й ранку у краєзнавчому музеї на Вас чекає:

  • інтерактивний пізнавальний просвітницький лекторій "ТОП-10" кращих страв мелітопольських кухарів ХІХ століття» від відомого мелітопольського краєзнавця Володимира Різника, ініціатора унікального двотомного раритетного видання «Поваренной книги мелитопольских куховаров ХІХ века» - рукопису молодого офіцера Афанасія Корнелюка, котрий більш століття тому, щоб розчулити серце коханої, зібрав ці рецепти, пройшовши чимало поселень Мелітопольського повіту й каліграфічним почерком дбайливо занотувавши все почуте.

Шановні гості й шанувальники музею: у Вас є нагода не тільки поповнити власні кулінарні нотатки, розширити кулінарний кругозір, але й поділитися сімейними стравами вашої бабусі, мами!

  • Саме тут науковці кафедри туризму МДПУ імені Богдана Хмельницького подарують шанувальникам першу в Україні (а може й в світі!) Інтеркультурну карту Мелітополя «МЕЛІТОПОЛЬ- СКАРБНИЦЯ СТА КУЛЬТУР», в якій відбиті разючі зміни в топоніміці міста – назви вулиць в честь корінних народів та видатних представників різних національностей, календар низки унікальних фестивалів, та презентуються багатокультурні традиції міських кафе й ресторанів національних кухонь, що запрошують скуштувати неповторні смаки своїх фірмових страв.

  • Ви першими долучитесь до ПРЕМ”ЄРИ соціального відеоролика «Мелітополь - весь світ в одному місті!», творчої співпраці театральної майстерні «АРТМУР», ГО «Ком’юніті плюс», студентів-соціологів МДПУ, відділу культури Мелітопольської міської Ради, та наших кращих рестораторів.

Об 11-й годині на Вас гостинно чекають в читальному залі бібліотеки ім. М.Ю. Лермонтова, де відбудеться презентація книжкової виставки-рекомендації «Кухня народів Північного Приазовя».

У ході презентації гості познайомляться з літературою, яка містить рецепти етнічних кухонь нашого регіону. Бібліотекарі зроблять спробу відкрити завісу таємничості приготування традиційних страв караїмів, білорусів, татар, болгар, греків та інших народів. Не залишиться без уваги і українська кухня з її традиційними стравами. На кожного гостя заходу чекають сюрпризи та невеличкі подарунки!

А вже о 13-й годині маленьких мелітопольців гостинно запрошує інтеркультурний музей «Кале» на розважально-пізнавальний конкурс для дітей дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів «Бабусині рецепти». Тут Вас зустріне бабуся Соня з внучками – Настусею і Христинкою, та юними помічницями з клубу «Факел» й Ви не тільки навчитесь готувати різноманітні смаколики і декоративно прикрашати кулінарні вироби, а й отримаєте цікаві призи. Маленькі діти зможуть самостійно зліпити караїмські пиріжки і вдома пригостити своїх мам.

Ніщо так не об’єднує людей як смачна кухня і гарна пісня в колі друзів!

Тож 24 вересня, о 13-й годині на Площі Перемоги розпочнуться одразу два дійства:

ЯРМАРКОВО-КУЛІНАРНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ГАСТРОНОМІЧНИХ БРЕНДІВ ТА НЕПОВТОРНИХ СМАКІВ страв, що готуються з любов’ю і сподіванням на зустріч з друзями від майстрів української, вірменської, грузинської, караїмської, німецької та чешської кухонь.

Та Молодіжний фестиваль національних культур «ВІРА. НАДІЯ. ЛЮБОВ» (До речі: в фестивалі бере участь чудовий ромський дует Бахтале, створений при ГО Амаро Кхер з інтеркультурного Павлограду, а вже о 19.00 на Головній сцені, дасть жару неперевершений грузинський ансамблю «Горі».


Цікавих Вам зустрічей! Гарного Відпочинку і Смачного Свята з Інтеркультурним фьюжном «МОДНА КУХНЯ»!

 

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021