Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Відповідальність починається з людини!

 

Сьогодні на нашій планеті вже не існує куточків, в яких би не був присутній вплив, в тій чи іншій мірі, техногенної діяльності людини. Через забруднення природного середовища газоподібними, рідкими та твердими речовинами відбувається його деградація. Головною загрозою є відсутність механізму регулювання відносин суспільства з природним середовищем.

За показниками ефективності використання ресурсів, впливу на навколишнє середовище, стану довкілля Україна має найгіршу ситуацію серед країн Східного Партнерства (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна). Такий висновок зроблено в дослідженні «Індекс Європейської інтеграції країн Східного Партнерства». Зростання надходжень токсичних речовин у навколишнє середовище в першу чергу впливає на здоров’я населення, погіршується якість агропродукції, відбувається вплив на клімат і стан озонового шару Землі, загибель флори та фауни.

Людина – частина природи, і не може жити поза її межами, не може порушувати її закони, за якими існує навколишній світ. Тільки навчившись жити в повній згоді з природою, ми зможемо краще зрозуміти її таємниці, зберегти найдивовижніше творіння природи – життя на землі.

Екологічні проблеми починаються саме з індивідуальної поведінки людини. Тому люди повинні свідомо сприймати навколишнє середовище, розуміти необхідність дбайливого ставлення до природи, розумного використання її багатств, дотримуватись правил екологічної культури, цивілізованого поводження з відходами, дотримуватись вимог та норм чинного українського та міжнародного законодавства в екологічній сфері.

Всі мешканці м. Мелітополя можуть і повинні дбати про майбутнє нашого краю, покращувати довкілля регіону, поліпшувати санітарний і екологічний стан території міста, зменшувати негативний вплив господарської діяльності на довкілля і природу, економити бюджетні кошти, які витрачаються на ліквідацію забруднень і інших негативних наслідків діяльності людини.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021