Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Делегація Мелітополя переймала досвід щодо розвитку інтеркультурності в містах у Португалії

 Цього року Програма Ради Європи «Інтеркультурні міста» відзначає свою десяту річницю. З цієї нагоди у Лісабоні 28-29 листопада відбувся Форум «Міська політика з інклюзивної інтеграції мігрантів та перевага у різноманітті». Серед його учасників була й заступник міського голови Світлана Бойко та позаштатний радник міського голови з питань інтеркультурної інтеграції Мелітополя Людмила Афанасьєва.

 

У 2008 році Мелітополь став першим українським містом Програми Ради Європи "Інтеркультурні міста" (ІМ). На сьогоднішній день таких міст вже шість: Суми, Павлоград, Одеса, Луцьк, Вінниця та Мелітополь. Всього ж у світі таких міст налічується більше ста.

На форумі у Португалії С. Бойко на Л. Афанасьєва разом з іншими учасниками форуму переймала досвід щодо розвитку інтеркультурності в містах.

Захід проходив у форматі інтерактивних дискусій, лабораторії досліджень інтеркультурних відносин, круглих столів, промов. Також були мобільні воркшопи, обговорення в робочих групах, паралельні сесії.

Світлана Бойко на Людмила Афанасьєва також взяли активну участь у воркшопі "Міське планування політики Інтеркультурніх міст", відносно рішення деяких з ключових проблем спільного проживання в різноманітті місцевої громади та визначення кращих практик їх вирішення.

Мелітополь презентував Інтеркультурну Карту. Мета цього Проекту: створення Інтеркультурної мапи з використання потенціалу національно-культурних товариств, етнофестівалів, закладів національніх кухонь, як новітніх форм організації культурного дозвілля, що сприяють згуртованості та миролюбності громади.

Також під час форуму йшлось про створення бізнесу мігрантами та переселенцями, надання їм соціальних послуг, важливість проведення навчання для таких людей. Були представлені кращі інтеркультурні практики, надана можливість учасникам форуму живої дискусії та обмін досвідом.




 

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021