Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Заняття-тренінг в "Університі третього віку"

08 лютого 2018 року в "Університеті третього віку" територіального центру соціального обслуговування Мелітопольської міської ради Запорізької області, який розташований за адресою: вул. Павла Дзяковича, 50, відбувся тренінг "Інструменти комунікації та участі в житті громади".


Організаторами тренінгу стали співробітники управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області, територіального центру соціального обслуговування Мелітопольської міської ради Запорізької області за ініціативи благодійного об’єднання «Соціальний фонд» та громадської організації «Українська асоціація міст, що навчаються». У заході прийняло участь 20 людей поважного віку (віком від 60 років), які є слухачами “Університету третього віку”.
 
Під час тренінгу спеціалісти управління соціального захисту населення розповіли про свою роботу. Індик А.С. пояснила правила отримання житлової субсидії, Дзівіцька Н.В. та Найдьонова О.С. розповіли про зміни у пенсійному законодавстві.

Завідувач відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування Бойко Х.В. розповіла слухачам тренінгу правила оформлення звернень до установ та організацій.

Виконавча директорка БО «Соціальний фонд» К. Кучина, пояснюючи актуальність заходу, зазначила: «Всі громадяни без винятку повинні мати можливість користуватись інструментами демократії участі та комунікації з владою. Тим більше, що люди поважного віку мають безцінний життєвий досвід і знання, які можуть стати у нагоді для покращення життя міста. Окрім цього сьогодні спостерігається тенденція до «старіння нації». Так за інформацією Головного управління статистики у Запорізькій області станом на 01.01.2017 р. чисельність мелітопольців віком від 60 років становить 23 % (35 412 осіб), а за прогнозами вчених, кількість людей третього віку у світі неухильно зростатиме, принаймні упродовж наступних 25 років».

Тренерка ГО «Українська асоціація міст, що навчаються» Т. Однорог звернула увагу на те, що захід мав не лише освітню складову, а й дослідницьку: «Окрім роз’яснення механізмів комунікації з органами місцевого самоврядування на меті заходу було виявлення ситуації відносно того, яким чином ця комунікація відбувається сьогодні та бачення людей похилого віку щодо її покращення. Наразі подібні заходи відбуваються в семи містах України – Вінниця, Львів, Чернігів, Миргород, Мелітополь, Черкаси, Суми.»

Захід організовано в партнерстві з Мелітопольською міською радою в рамках проекту «Єднання поколінь на користь громади», який реалізується ГО Центр «Поділля – Соціум» за підтримки «Програми сприяння громадської активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється PACT в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021