Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Про підсумки роботи територіального центру соціального облуговування у 2017 році

У 2017 році територіальним центром соціального обслуговування Мелітопольської міської ради Запорізької області було виявлено – 1788 осіб, які потребували соціальної допомоги, з них обслуговано – 1765 осіб, з них громадяни похилого віку у кількості – 1349, особи з інвалідністю – 379, ветерани війни – 268. Територіальний центр соціального обслуговування надає соціальні послуги на платній та безоплатній основі, так у 2017 році 184 особи отримали послуги на платній основі.

Територіальний центр соціального обслуговування співпрацює з громадськими, релігійними організаціями та приватними підприємцями міста з метою створення постійного резерву (продовольчих, промислових товарів, речей б/в, деревини, засобів реабілітації тощо) . Прикладом такої співпраці є надання: гарячих обідів (ПП Чернер Б.М.); хлібо-булочних виробів (ТОВ «Агро-Сервіс»).

У звітному періоді проведено 366 планових контрольних перевірок якості надання соціальних послуг співробітниками територіального центру соціального обслуговування.

У територіальному центрі соціального обслуговування надаються послуги: перукаря на платній та безоплатній основі (надано 565 послуг, у т.ч. 88 платно), взуттьовика (надано 83 послуги, у т.ч. 2 платно), робітника з комплексного обслуговування будинків (надано 359 послуг, у т.ч. 12 платно).

На базі відділення денного перебування продовжує працювати «Університет третього віку», в якому надаються послуги соціальної адаптації. Слухачі «Університету третього віку» відвідували факультети: «Декоративно-прикладне мистецтво», «Інформаційні технології», «Здоровий спосіб життя», «Домашнє господарство».

У осінньо-зимовий період територіальний центр соціального обслуговування облаштовує на своєму подвір’ї пункт обігріву, у якому три рази на тиждень надається гаряче харчування бездомних особам за рахунок коштів місцевого бюджету та коштів обласної програми соціального захисту бездомних громадян, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах. Відділення обліку бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, у 2017 році надало безкоштовні соціальні послуги у вигляді:

- організація гарячого харчування;

- видача сезонного одягу та взуття – 296 особам;

- допомога у відновленні паспорта –28  особам;

- відновлено паспортів – 13 особам;

- допомога у відновленні реєстраційного номеру облікової картки платника податків – 14 особам;

- допомога в оформленні пенсії та державної допомоги інвалідам та особам, які не мають право на пенсію, – 7 особам;

- організація консультування фахівців вузької спеціалізації – 9 особам;

- організація флюорографічного обстеження – 67 особам;

- направлено до закладів охорони здоров’я – 10 осіб;

- отримали вторинну безоплатну правову допомогу (за направленням територіального центру соціального обслуговування) – 3 особи;

- консультації психолога – 247 особам;

- юридичні послуг - 30 особам:

           - роз’яснення чинного законодавства, консультації з питань попередження бездомності – 338 послуг.

За рахунок коштів міської програми «Милосердя», спрямованої на соціальну підтримку громадян, які тимчасово опинилися в екстремальній життєвій ситуації, 13 осіб отримали грошову допомогу на відновлення документів, придбання продуктів харчування, медикаментів, інших речей першої необхідності на загальну суму 6500 грн.

У 2017 році в територіальному центрі соціального обслуговування створено відділення житла соціального призначення, основним завдання якого є утримання соціальних гуртожитків та квартир, в які заселяються особи, які потребують соціального захисту. На баланс територіального центру соціального обслуговування в 2017 році передані реконструйовані за програмою Українського Фонду Соціальних Інвестицій (далі - УФСІ), яка фінансується урядом Федеративної Республіки Німеччина за участю німецького банку розвитку KfW, приміщення під соціальні гуртожитки для внутрішньо переміщених осіб.

У 2017 році у соціальному гуртожитку, який розташовано за адресою: вул. Героїв Сталінграда, буд.13, мешкає 12 осіб.

 

 

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021