Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Презентація «Інтеркультурної абетки» в рамках святкування Міжнародного дня рідної мови
 

 21 лютого в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї знайомились із найпопулярнішими стравами національної кухні народів, що населяють Мелітопольщину на презентації «Інтеркультурної абетки».

21 лютого 1952 року в Бангладеш влада придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання в країні бенгальської мови. У жовтні 1999 року на 30 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 2000 року цей день відзначають і в Україні.

Кожен народ свято береже свою єдину неповторну національну мову, яка є його візитною карткою. Та окрім мови є ще дещо, що вирізняє кожен народ чи націю одину від одної, чи навпаки – ріднить та поєднує. Це національна кухня!

Саме з вивчення особливостей смаколиків розпочалась серія видань «Інтеркультурна абетка» в Мелітополі – інтеркультурному джерелі України. Кожна літера в абетці представлена описом та ілюстрована фотографією однієї з традиційних страв.

З вітальним словом до присутніх звернулись Семікін Михайло Олександрович, начальник відділу культури Мелітопольської міської ради Запорізької області, та Маргарян Льова Сурікович, голова Спілки громадських організацій «Рада національних товариств».

Крім «Інтеркультурної абетки» учасники презентації отримали творчі подарунки від Каріни Маргарян з громадської організації «Вірменська громада «Масіс», зразкового колективу єврейського танцю «Мааян» від громадської організації «Мелітопольська міська єврейська община», дитячої вокальної групи «Таралешки» громадської організації «Мелітопольське товариство болгарської культури «Балкани»» та Катерини Куцакової від громадської організації «Мелітопольське Україно-Польське культурно-освітнє товариство «Полонія» - вірш «Рідна мова». Болгарська, німецька, караїмська мови та ідиш лунали від представників та голів національно-культурних товариств Мелітополя.

Видання побачило світ завдяки роботі Спілки громадських організацій «Рада національних товариств», відділу культури Мелітопольської міської ради Запорізької області, управлінню освіти ММР ЗО та адресоване широкому колу читачів, які цікавляться культурою народів краю, зокрема національною кухнею.


 
   

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021