Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
КУЛЬТУРНІ ПЕРЕТВОРЕННЯ МЕЛІТОПОЛЯ: ОБМІН ДОСВІДОМ
 

 14 березня з робочим дводенним візитом до Мелітополя завітала делегація з м. Чернігова: головний спеціаліст Управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин та завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської міської ЦБС, голова ГО "Центр Взаємодії" Олена Костриця.

Перший день перебування гостей в Мелітополі був присвячений обміну досвідом роботи закладів культури, зокрема, бібліотек, налагодженню творчих контактів. Знайомство представниць делегації з Мелітополем розпочалось з відвідування міських бібліотек та інтеркультурного музею «Кале».

Обмін досвідом щодо проектної діяльності та участі закладів культури у міських програмах та міжнародних грантах відбувся на базі центральних бібліотек міста ім. М. Лермонтова та «Мальвіна». Мелітопольським книгозбірням було про що розповісти: це і нові форми роботи, і активна участь бібліотек у міських проектах на прикладі «Бюджету участі», і організація змістовного відпочинку у Клубах сімейного дозвілля «Happy Land» та інтелектуального розвитку дітей та молоді, і 3D-кінотеатр "Дитячі мрії".

У сучасному просторі Коворкінг-центру бібліотеки ім. М. Горького йшлося про бібліотеки як сучасні центри громадської та бізнес-активності. Тут пройшла змістовна зустріч з громадськими активістами Мелітополя.

Гості зійшлися на думці, що бібліотека має величезний культурний, освітній та інформаційний потенціал і може гідно його представляти громаді.

У свою чергу, Чернігів має позитивний досвід у проведенні різноманітних фестивалів. До участі в них було запропоновано долучитися і творчим колективам Мелітопольщини. Пишається Чернігів і своїми інформаційно-культурними центрами, культурно-мистецькими закладами, чудовими Палацами культури, заповідниками, клубами та музеями.

У рамках візиту відбулась екскурсія містом. Велике враження справив етнографічний музей «Кале», де проводять різноманітні заходи всі організації національних спільнот міста.

Наступний день виявився не менш плідним та насиченим, адже делегацію чекало знайомство з начальником відділу культури Мелітопольської міської ради Михайлом Семікіним та командою управлінців в сфері культури, а також екскурсія іншими закладами культури:

- Палацом культури ім. Т.Г. Шевченка - осередком культурного життя міста;

- Національним історико-археологічним заповідником «Кам’яна Могила» - унікальною пам’яткою геології і археології;

- Міським краєзнавчим музеєм з його новими інтерактивними формами роботи;

- Палацом культури залізничників - одним з найстаріших закладів культури України.

Чернігівські колеги висловили готовність до продовження активного та плідного двостороннього співробітництва та запросили мелітопольських працівників культури відвідати їхнє місто із взаємним візитом.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021