Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Тиждень білоруської культури в бібліотеках міста
   

В рамках Тижня білоруської культури в місті Мелітополі в стінах центральної дитячої бібліотеки «Мальвіна» пройшла інтеркультурна зустріч «Белорусь моя синеокая…», а у вітринах Центральної бібліотеки ім. М. Лермонтова оформлено панорамну виставку.

Про культурні традиції білоруського народу, відомі природні та культурні пам’ятки, національні символи та національну кухню йшлося на зустрічі з учнями 4-Г класу ЗОШ №4.

Школярі з увагою слухали Галину Василівну Завгородню з Мелітопольського Україно-білоруського товариства «Полесье» и Наталію Юріївну Бернагу з Україно-білоруського культурно-освітнього товариства «Сузір'я», які розповіли цікаві історії про свою країну.

А ще дітей чекав чудовий майстер-клас — хлопчики робили паперових лелек (бусликів), а дівчата - чудові квіточки-волошки.

Усі присутні отримали багато приємних вражень, нові знання та на загадку - власноруч виготовлені чудові паперові вироби.

За організацію такого чудового заходу фахівці отримали дитячу книгу та янгола миру від громадської організації "Україно-білоруське культурно-освітнє товариство "Сузір’я".

Центральна бібліотека ім. Лермонтова відзначила Тиждень білоруської культури яскравою панорамною виставкою, експонати якої були надані білоруськими національними товариствами. Тут представлені лляні тканини з символічним білоруським орнаментом, глиняний посуд, солом’яні ляльки у національних костюмах, виготовлені з лози кошики, хлібниці, блюда, декоративні речі: шкатулки, фігурки людей, тварин.

Доповнюють виставку книги з історії, народознавства та краєзнавства білоруського народу. Тут представлено також твори класиків білоруської літератури Якуба Коласа, Янки Купали, Максима Танка, Алеся Адамовича, Івана Шамякіна та інших письменників.



 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021