Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
У бібліотеці провели вечір сучасної поезії та музики
   

 23 березня у бібліотеці ім. В. Маяковського відбувся вечір сучасної поезії та музики на тему «Поезія – музика душі».


Розпочався вечір з освідчення в любові до рідного міста. Ліричні рядки місцевих поетів про Мелітополь пролунали у виконанні вихованців гуртка «Діалог» клубу «Факел» ЦДЮТ під керівництвом Олени Жидкевич. Всі мали можливість доторкнутися до творчості Наталі Куценко, Світлани Непомнящої, Алли Андрейченко, Ольги Дунаєвої та Лариси Іщенко.

Подарували присутнім сучасні поезії та свої авторські вірші й учні Вищого професійного училища, які є учасниками гуртка «Дивослово» під керівництвом Наталії Кардашової.

Анастасія Юркова присвятила свій твір найрідніший людині на Землі – матусі, з якою вона довгий час була розлучена. Свої роздуми про філософське осмислення взаємин між чоловіком та жінкою розкрив Андрій Якубович у вірші «Коханій».

Захоплюється сучасною літературою та надає перевагу філософським творам й Іван Вакуленко. А Артем Уваров вибирає твори, які мають відкритий фінал, бо кожен може сам його дописати. Вірш «Повелитель времени» у виконанні Артема і був саме таким.

Залюбки взяли участь у заході й талановиті нові мешканці Мелітополя, виступи яких прикрашали не один бібліотечний захід.

Музичні композиції сучасності вони доповнювали декламуванням улюблених віршів.

Філолог за освітою Юлія Ситник, переселенка із Донецька, обрала для свого виступу вірш Ліни Костенко «Страшні слова, коли вони мовчать» та заспівала пісню Христини Соловій «Хто, як не ти». Ця пісня має глибинний смисл, в її основі гра почуттів, пошук себе, самопожертва заради вічного.

Світлана Єндовицька, переселенка із Луганська, мама чотирьох донечок, із наймолодшою Стефанією, якій 9 місяців, завітала також на свято. Через сумні події на Сході країни жінка із чоловіком та дітьми переїхала, а старенька матуся залишилася вдома. Світлана заспівала сучасну пісню Олі Полякової «Мама», присвятивши її найріднішій людині, сподіваючись бути ближчою до рідних.

Про кохання і надію, життєві випробування та силу був авторський вірш-роздум «Безысходность» місцевої мешканки Юлії Дубініної, викладачки університету «Україна».

Йшлося у ньому про жагу до життя і оптимізм, які долають всі перешкоди. Веселу ритмічну пісню Ірини Федишин «Цвіте калина біля джерела», яку заспівала Юля, охоче підспівували присутні. Юля усім побажала не ховати свої почуття, а творити і створювати.

Ірина Бардік, познайомила гостей з творчістю Василя Марсюка, свого улюбленого письменника та земляка з м. Мар'їнка. Зворушливо лунали строфи вірша"Зрілий девіз":

Поезія знаходить відлуння у музиці. Поділилася Ірина й своїми улюбленими музичними творами - «Колисковою» Джорджа Гершвіна та піснею «Між іншим» на слова Ліни Костенко.

Завершальним акордом стало дружнє виконання сучасної пісні Мішель Андраде «Сделай музыку погромче».

Усі музичні номери були виконані наживо під акомпанемент гітари та фортепіано.

Велич мистецтва єднає людей, не зважаючи на вік, статус, регіон чи країну, у якій вони проживають. У кожного є свої вподобання і прагнення, проте прагнення змінити світ на краще, любити своїх рідних, свою землю - це завжди сучасно, що і було продемонстровано на святі поезії і музики.

Проведення вечора стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в проекті «Сприяння відбудові та сталому розв'язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується МОМ за фінансування ЄС.

 

 


< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021