Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
затверджений Порядок організації та проведення щосуботніх ярмарків на території м. Мелітополя

 Розпорядження міського голови від 19.04.2018 № 211-р затверджений Порядок організації та проведення щосуботніх ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки на території м. Мелітополя.

Порядок

організації та проведення щосуботніх ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів

її переробки на території м. Мелітополя


І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Порядок організації та проведення щосуботніх ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки на території м. Мелітополя розроблено з метою упорядкування та координації ярмаркової діяльності, визначення вимог до їх організації в інтересах громади міста та суб'єктів господарювання відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2007 №1065 «Про вдосконалення виставково-ярмаркової діяльності в Україні» зі змінами, розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.05.2009 № 516-р «Питання проведення продовольчих ярмарків».

При організації роботи ярмарку організатори повинні керуватися вимогами чинного законодавства України: законами України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про захист прав споживачів», Порядком провадження торговельної діяльності та правилами торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833 зі змінами та доповненнями, Правилами роботи дрібно - роздрібної торговельної мережі, затвердженими наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 08.07.1996 № 369 зі змінами і доповненнями, а також іншими нормативно-правовими актами, що регулюють торговельну та ярмаркову діяльність.

1.2. У цьому Порядку наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

Ярмарок - захід, безпосередньо пов'язаний з роздрібною або оптовою торгівлею, що проводиться регулярно в певному місці та у визначений строк.

Учасники ярмарку :

- сільськогосподарські підприємства;

- фізичні особи, що вирощують сільськогосподарську продукцію на приватних подвір’ях та дачних ділянках;

- підприємства харчової та переробної промисловості;

- фізичні особи- підприємці - виробники харчових продуктів.

Також до участі у ярмарках можуть залучатися оптові підприємства з реалізації продовольчих товарів у разі наявності вільних торгових місць та дотримання ними рекомендованих цін.

Всі учасники повинні бути внесені до реєстру потенційних учасників сільськогосподарських ярмарків (далі - Реєстр) на підставі наступних документів:

для сільськогосподарських підприємств, підприємств харчової та переробної промисловості, фізичних осіб- підприємців:

- копії свідоцтва про державну реєстрацію (або копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців);

для бджолярів:

- паспорта пасіки, ветеринарної довідки ;

для сільгоспвиробників (фізичних осіб):

виробників овочів та фруктів:

- довідки міської (сільської,селищної) ради (форма № 3ДФ) про наявність у фізичної особи земельних ділянок;

для виробників м’ясо-молочної продукції:

- довідки сільської, селищної, міської ради про самостійне вирощування, розведення, відгодування продукції тваринництва (у довільній формі).

Рекомендована ціна - ціна, яка розраховується на продукцію, запропоновану для продажу на сільськогосподарських ярмарках на рівні, що на 10-15% нижче від середньої роздрібної ціни на таку ж продукцію на ринках міста.

1.3. Місця для участі у сільськогосподарському ярмарку надаються безкоштовно.

1.4. Порядок є обов'язковим для виконання всіма учасниками сільськогосподарських ярмарків на території м. Мелітополя незалежно від форм власності.

 

II. Організатори сільськогосподарських ярмарків:

1. Комунальне підприємств “Мелітопольжитлосервіс”

1.1. Організовує проведення щосуботніх ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки у місцях, визначених відповідним розпорядженням міського голови.

1.2. Забезпечує ведення реєстру потенційних учасників ярмарку (згідно з наданими документами) за категоріями:

- підприємства переробної промисловості (юридичні особи, ФО-П);

- сільськогосподарські підприємства (юридичні особи, ФО-П);

- приватні подвір’я, що вирощують сільськогосподарську продукцію;

- фізичні особи — підприємці.

1.3. Визначає день та час проведення попереднього запису на ярмарок. Оприлюднює через місцеві ЗМІ інформацію щодо порядку та часу проведення попереднього запису.

1.4. Доводить до відома осіб, які бажають взяти участь у ярмарку, рівень рекомендованих цін на продукцію, що пропонується до продажу.

1.5. Проводить попередній запис на ярмарок у визначений день та час. Формує списки учасників ярмарків та надає списки до Управління щоп’ятниці до 15:30.

1.6. Здійснює контроль за дотриманням учасниками ярмарку наступних вимог:

- утримання в належному санітарному стані місця, визначеного для торгівлі;

- наявність цінників на продукцію;

- наявність документів, що підтверджують якість та безпеку продукції, що реалізується на ярмарку;

- відпуск товарів вірною вагою, мірою, вартістю.

1.7. Проводить збір та узагальнення інформації щодо учасників ярмарку, асортименту, фактичних цін та кількості реалізованої на ярмарку продукції та щопонеділка до 08:30 подає дані до Управління.

 

2. Управління:

2.1. Здійснює загальне керівництво та контроль за проведенням щосуботніх сільськогосподарських ярмарків.

2.2. Щоп’ятниці проводить моніторинг середніх роздрібних цін на ринках міста на сільськогосподарську продукцію та продукти її переробки з метою визначення рекомендованих граничних роздрібних цін на продукцію, що реалізується на ярмарках.

2.3. Щоп'ятниці до 10:00 надає до інформаційного відділу виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області та до КП “Мелітопольжитлосервіс” інформацію щодо рекомендованих граничних роздрібних цін на продукцію, що реалізується на ярмарках.

2.4. Здійснює контроль за дотриманням рівня рекомендованих цін під час проведення щосуботніх ярмарків. При встановленні фактів перевищення рекомендованих роздрібних цін вживає заходів щодо недопущення порушників до подальшої участі в ярмарках шляхом передачі до КП “Мелітопольжитлосервіс” переліку таких осіб.

2.5. Здійснює відстеження ситуації щодо наявності на ярмарках груп товарів, дефіцит яких відчувається у місті, та товарів, на які надмірно зростають ціни, з метою залучення, додатково, до участі в ярмарках виробників цих товарів або підприємств оптової торгівлі (за узгодженням з профільним заступником міського голови).

2.6. Узагальнює інформацію КП “Мелітопольжитлосервіс” щодо учасників ярмарків, кількості реалізованої продукції та фактичної ціни на продукцію та надає відповідну інформацію до Запорізької обласної державної адміністрації.

2.7. Надає у визначені контрольними документами терміни інформацію до Департаменту економічного розвитку і торгівлі та Департаменту агропромислового розвитку Запорізької обласної державної адміністрації стосовно учасників ярмарків, асортименту, обсягів та цін реалізованої на ярмарках продукції.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021