Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Тренінг в бібліотеці ім. М.Горького
22 червня 2018 року на базі бібліотеки ім. М. Горького відбувся тренінг з питань бюджетної участі та соціальної активності для людей поважного віку, організатором якого виступила Благодійна організація «Соціальний фонд». У заході взяли участь слухачі «Університету третього віку» територіального центру соціального обслуговування разом з членами Мелітопольського міського товариства людей з інвалідністю.

На початку тренінгу голова БО «Соціальний фонд» Любов Кучина нагадала учасникам визначення понять «демократія та демократія участі», а також у форматі інтерактивної гри присутні поділились досвідом використання вже відомих їм інструментів демократії участі.

В другій частині заходу тренерка ГО «Українська асоціація міст, що навчається» Тетяна Однорог надала інформацію про використання актуальних на сьогодні інструментів електронної демократії, завдяки яким участь в розвитку громади може взяти кожен, не виходячи з дому. Разом з асистенткою Анастасією Ткаченко всім учасникам вдалось зареєструвати Google-акаунт, розмістити повідомлення на порталі opencity “Відкрите місто” та ознайомитись з ресурсами сайту Мелітопольської міської ради.

Наразі подібні тренінги проводяться ще в 8 містах України – Вінниці, Львові, Миргороді, Сумах, Черкасах та Чернігові, адже за результатами всеукраїнського дослідження 83% людей похилого віку бажають брати участь у житті та розвитку громади, але 40 % не знають, як це роботи. Задля вирішення подібних соціальних викликів у світі діють навчальні центри та народні університети за рахунок міських бюджетів. За європейським прикладом була розроблена освітня програма «Інформаційно-комунікаційні технології в розвитку громадянських компетентностей та сприянні соціальній активності людей поважного віку», один з модулів якої і пілотували сьогодні організатори. До речі, в м. Полтава вже виділено 420 тис. грн. з місцевого бюджету для впровадження 40 годинної освітньої програми для людей поважного віку. Сподіваємось, що невдовзі освіта дорослих стане особливою цінністю і для кожного мелітопольця. 

Нагадаємо, що сьогодні у світі спостерігається тенденція до «старіння нації». За інформацією Головного управління статистики у Запорізькій області, станом на 1 січня 2018 року, чисельність мелітопольців віком від 60 років становить 23 %, і за прогнозами вчених, кількість людей третього віку у світі зростатиме. Кожен п’ятий українець – літня людина, якійнеобхідна допомога в раціональному плануванні постпрофесійної і постродинної фаз життя.

Захід організовано БО «Соціальний фонд» в рамках проекту «Єднання поколінь на користь громади», який реалізується ГО Центр «Поділля – Соціум» за підтримки «Програми сприяння громадської активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється PACT в Україні.

 

 

За більш детальною інформацією звертатися за тел. 47-71-38.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021