Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В інтеркультурному місті Мелітополі зберігають найкращі елементи караїмської національної кухні
  

 Указом Президента України 2018 рік оголошено Роком охорони культурної спадщини. До цього процесу долучився і Мелітополь, який невпинно розвивається як інтеркультурне та туристичне місто. 14 грудня представники міської влади та громадськості зібрались разом у  конференц-залі ПК ім.Т.Шевченка, щоб обговорити напрями збереження культурного надбання національних товариств нашого краю. В рамках заходу майстри караїмської кухні підготували для гостей смачне частування – традиційні пиріжки з м’ясом ет аяклак, які внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

У прес-конференції з нагоди охорони культурної спадщини взяли участь перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова, начальник відділу культури Мелітопольської міської ради Михайло Семікін, проректор МДПУ імені Богдана Хмельницького Олена Арабаджи, представники національно-культурного караїмського товариства та громадськості.

В ході заходу Михайло Семікін повідомив, що за рік Мелітополь став учасником і організатором, як мінімум трьох інтеркультурних подій міжнародного значення: Міжрегіонального семінару-практикуму «Вивчення, популяризація та збереження нематеріальної культурної спадщини регіону. Досвід Мелітопольщини»,  Міжнародного форуму у Вінниці та Першого етапу обласної культурно-мистецької акції «На крилах відродження».



Гостям були представлені: елемент «Традиція приготування ет аяклак (пиріжка з м’ясом). Досвід караїмів Мелітополя», який в 2018 році увійшов до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України (охоронний номер 013) та програма «Традиція частування караїмів Мелітополя Запорізької області», яка увійшла в кращі програми Всеукраїнського відкритого конкурсу «Жива традиція». Також всім присутнім було презентовано фотоальбом «Збереження нематеріальної культурної спадщини караїмів. Досвід мелітопольської громади»

Від імені міського голови Сергія Мінько Ірина Рудакова привітала караїмське товариство із заслуженим визнанням, подякувала за вагомий внесок  та співробітництво, направлене на розвиток Мелітополя як туристичного та інтеркультурного міста, і вручила Олені Арабаджи диплом абассадора.

Наприкінці заходи гості мали чудову нагоду продегустувати смачну караїмську національну страву – пиріжки з м’ясом ет аяклак.



 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021