Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану струмка Кізіярського

За останні 25 років з мапи України зникло більш як 10 000 малих річок (за підрахунками ГО «Асоціація рибалок України»). Меліоративні роботи з розчищення замулених витоків річок і струмків фактично не проводяться, тому вони міліють і пересихають. Також, протягом останніх 20 років, в Україні спостерігається сильне маловоддя і річки наповнюються тільки на 70% норми.

Молочна – степова, найбільша за довжиною ріка північно-західного Приазов`я: має протяжність 197 км, площу водозбору - 3450 км2. Ріка має різноманітну ландшафтно-біотопну характеристику, бере початок на Приазовській височині і впадає в унікальний ландшафтний об’єкт – Молочний лиман.  

Водоносність ріки Молочної та її гідрологічний режим формують 83 малих річок, струмків і потічків, що є її притоками. Останнім часом гідрологічний режим ріки, її допливів та річкових заплав змінився завдяки значній розораності земель у долинах та на схилах; спрямленню русел та їх заростанню майже по всій довжині, зарегульованості стоку, старіння та евтрофікації руслових ділянок, трансформації прибережних смуг, негативного впливу забруднених зворотних вод на якість води тощо.

На сьогодні міська влада переймається даною проблемою і розглядає питання щодо відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану струмка Кізіярського — притоки ріки Молочної.

Направлено запит на виділення коштів з обласного екологічного фонду на реалізацію заходів з відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану струмка Кізіярського на суму: 10140 тис. грн. Кошти, вразі їх виділення,  планується використати на виготовлення та експертизу проектно-кошторисної документації, розчищення, розширення та днопоглиблення ділянки русла струмка Кізіярського від вул. Осипенко до вул. Олександра Довженка, створення штучних водойм в заплавах струмка, висадження дерев та кущів для закріплення берегів і озеленення території, встановлення додаткових елементів благоустрою: лавок, урн та освітлення.

Такі заходи позитивно вплинуть на мікроклімат території міста забезпечить відновлення сприятливого екологічного і санітарного стану даної території, раціональне використання водоохоронної зони, комфортних умов життя та дозвілля мешканців міста, а також якісно покращать екологічну ситуацію в басейні ріки Молочної.

 

Ведуться переговори з геологорозвідувальними підприємствами, науково-дослідними інститутами та проектно-вишукувальними організаціями щодо проведення гідрологічних та інженерно-геологічних досліджень з визначення ефективності реалізації таких заходів, та з іншими організаціями щодо залучення позабюджетних грантових коштів на виконання заходів.

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021