До уваги операторів ринку харчових продуктів |
| На виконання вимог статей 20,21 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 оператори ринку харчових продуктів повинні впровадити постійно діючі процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). |
Керівник потужностей є відповідальним за інформування щодо встановлених законодавством та нормативними документами вимог з питань безпечності, принципів Системи НАССР, наукових та технічних рекомендацій, кращих практик виробництва та гігієни, а також ресурсів для навчання працівників та підвищення їх кваліфікації. З метою поглиблення теоретичних і практичних аспектів впровадження системи НАССР та підвищення кваліфікації керівників та членів групи НАССР харчових та переробних підприємств Запорізької області на базі Таврійського державного агротехнологічного університету (кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи) розроблена та затверджена програма навчання тривалістю 40 годин. Після закінчення навчання учасники отримують відповідне свідоцтво.
|