Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
22 ВЕРЕСНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ АВТОМОБІЛЯ

 22 вересня у багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день без автомобіля (World Car free Day), головний девіз якого: “Місто як простір для людей, простір для життя”. Орієнтовно щороку в акції беруть участь більше 100 мільйонів осіб у 1,5 тисяч міст світу.

Всесвітній день без автомобіля проводиться з метою пропаганди ідеї пішого і велосипедного способів пересування та використання громадського транспорту. Занадто велика кількість машин — це проблема, яка вже досить давно є глобальною. Адже автотранспорт руйнує і біосферу планети, і саму людину. Підраховано, що кожен день автомобіль вбиває понад 3000 осіб.

22 вересня автомобілістам (і мотоциклістам) пропонується хоча б на один день відмовитися від використання транспортних засобів, що споживають паливо. Окрім цього, кожен водій може зробити свій особистий внесок у загальну справу. Наприклад, елементарне регулювання двигуна машини може скоротити шкідливі викиди на 10%. Водіям також рекомендується глушити мотор на зупинках; продумати, як можна уникнути тривалих прогрівів двигуна у холодну пору року; поважати права пішоходів, гальмувати перед „зеброю” і знаками пішохідного переходу, не ігнорувати і не притискувати до бордюру велосипедистів; влаштовувати „розвантажувальні дні” без автомобіля, заздалегідь спланувавши, як добиратися до роботи іншим способом.

Мешканці великих міст багатьох країн світу в цей день скорочують використання автомобілів для поїздок по місту на користь трамвая, тролейбуса, автобуса, метро та інших видів громадського транспорту, а також велосипедів і пішої ходьби.

Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, глави міст і керівники різних організацій хоча б раз на рік хочуть нагадати громадськості про проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, необхідність зниження рівня концентрації вихлопних газів у міському повітрі, зменшення шумового навантаження, сприяння розвитку альтернативних видів пересування.

З нагоди Всесвітнього дня без автомобілів у м. Мелітополі щорічно проводяться міські заходи, що пропагують ідеї пішого і велосипедного способів пересування, використання громадського транспорту, а також розвитку спільнот з кроковою доступністю місць роботи і дозвілля, економії енергоресурсів, популяризації використання велосипедів у повсякденному житті, здорового способу життя на власному прикладі.

У рамках навчальних програм у вищих та спеціалізованих навчальних закладах м. Мелітополя, проводяться екологічні бесіди та лекції щодо негативного впливу автомобільних викидів на довкілля, необхідності впровадження сталого розвитку, раціонального використання невідновлюваних природних ресурсів, дотримання принципів свідомого екологічного способу життя, а також відповідального ставлення до навколишнього природного середовища і необхідності скорочення викидів газів у повітря, зокрема СО2.


< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021