Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Теплі слова щирих привітань для ветеранів та людей похилого віку
  

 1 жовтня в нашій державі відзначається День людей похилого віку та День ветерана, що засвідчує глибоку повагу до найстарших та найдосвідченіших представників громади.

Цей день є символом єдності і спадкоємності поколінь і прекрасна можливість сказати теплі слова подяки, Вам: батьки, матері, ветерани війни і праці, пенсіонери, і взагалі всім літнім людям – поважним мешканцям Мелітополя - за Ваш вклад у розвиток нашого міста, багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме вони зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави.

Ми можемо лише здогадуватися скільки випробувань, болю і втрат довелося пережити старшому поколінню і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які вони пронесли через все своє життя. Бути послідовниками таких людей – велика честь і відповідальність.

Особливо приємно, що багато літніх людей нашого міста ведуть активний спосіб життя: вони беруть участь у патріотичному вихованні молоді, займаються мистецтвом та творчістю, є членами громадських організацій та мають активну громадянську та політичну позицію.

Дорогі наші ветерани та мешканці Мелітополя старшого покоління!

У цей святковий день управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області щиро вітає Вас та дякує за все, що зроблено Вами заради нашого майбутнього. Бажаємо Вам міцного здоров’я, довгих років життя, наповнених яскравими і щасливими подіями. Нехай близькі люди завжди оточують вас турботою і теплом!

Управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області нагадує, що людей поважного віку, які мають сили та бажання для активного проводження часу, спілкування з однодумцями та отримання нових знань, чекають у відділенні денного перебування територіального центру соціального обслуговування Мелітопольської міської ради Запорізької області. На базі відділення працюють курси комп’ютерної грамотності, творчі колективи, групи здоров’я та інші спілки людей за інтересами.

Особам, які не мають працездатних родичів або людей, що можуть про них піклуватися, можливо отримувати допомогу вдома від соціального працівника на базі відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування Мелітопольської міської ради Запорізької області. За довідками з отримання послуг в територіальному центрі можна звертатися за телефоном 47-71-38 або за адресою: вул. Павла Дзяковича, 50.

Зверніть увагу: якщо Ви маєте висновок лікарсько-консультаційної комісії про потребу у постійному сторонньому догляді та не здатні до самообслуговування, або Ви є особою з інвалідністю І групи, або Вам вже виповнилося 80 років і про Вас піклується працездатна, але непрацююча особа, наприклад, хтось із рідних, то згідно з чинним законодавством Ваш доглядач може отримувати щомісячну матеріальну компенсацію від держави. При цьому термін догляду йому зараховується до страхового стажу, що враховується при призначенні пенсії.

Законодавством України відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 29.04.2004 року № 558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» передбачено надання матеріальної компенсації особам, що здійснюють надання соціальних послуг громадянам похилого віку, які за висновком лікарсько-консультаційної комісії потребують постійного стороннього догляду і не здатні до самообслуговування, або є особами з інвалідністю І групи. Для отримання компенсації згідно з цією постановою необхідно звернутися до відділень надання адресної допомоги управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради за місцем проживання:

відділення №1 – просп. Б. Хмельницького, 87, телефон 42-83-27;

відділення №2 – вул. Гетьманська, 137, телефон 42-40-60;

відділення №3 – просп. 50-річчя Перемоги, 36/1, телефон 5-37-78 та вул. Гризодубової, 44, телефон 5-04-03;

відділення №4 – вул. Гагаріна, 1, телефон 7-12-22.

Також законодавством передбачена компенсаційна виплата непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою, що досягла 80-річного віку. Для отримання такої компенсації необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг за адресою: м. Мелітополь, вул. Чернишевського, 26.

Спеціалісти управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області завжди готові надати кваліфіковану допомогу та необхідні консультації за телефоном 43-69-00 або за адресою:
пр. Б. Хмельницького, 68-А.


< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021