Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
МЕЛІТОПОЛЬЦІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО РОЛІ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ
  

 13 листопада у м. Страсбург (Франція) в рамках Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» відбулася конференція, присвячена ролі культурної спадщини у посиленні згуртованості громади. Учасники - представники Європейської Комісії, експерти Ради Європи з питань інтеркультурності та культурної спадщини, координатори європейських інтеркультурних міст, наш національний координатор Ксенія Хованова-Рубікондо, три українських міста (Луцьк, Павлоград та Мелітополь), представники муніципалітетів та університетів м. Лісабон (Португалія) та м.Рієка (Хорватія).

2018 рік у Європейському Союзі оголошено Роком культурної спадщини, метою якого стало заохочення більшості людей до відкриття та взаємодії з культурною спадщиною Європи та посилення почуття приналежності до спільного європейського простору. Моніка Уріан представниця Європейської Комісії під час своєї презентації звернула увагу на те, що протягом 2018 року в країнах ЄС відбулося понад 70 000 подій, пов’язаних із цією тематикою. Ці заходи охопили понад 30 мільйонів осіб різного національного, релігійного та етнічного походження. За цей період було реалізовано 25 проектів, що стосуються збереження та розвитку культурного надбання, в рамках програм «Креативна Європа», «Ерасмус+», «Горизонт 2020», «Європа для громадян».


Конференція також стала платформою для підведення підсумків реалізації пілотними містами Лісабон та Рієка спільного проекту Ради Європи та Європейської Комісії під назвою STEPS. Завданням цих міст, в рамках проекту, було створення карти із візуальними описами активів культурної спадщини їх громад. Ці активи включають у себе побудовані, а також нематеріальні елементи культурної спадщини тих етнічних груп, що проживають на території громади (традиції, практика, знання та прояви людської творчості). Для реалізації поставленого завдання було створено групи картографів, які проводили дослідження серед мешканців певних районів своїх міст. Завершальним етапом проекту став обмін досвідом між різними групами картографів та проведення зовнішнього оцінювання впливу STEPS на зміцнення єдності у громаді. Важливо, що завдяки ініціативі STEPS народився супутній проект по збереженню чакавської мови (етнічна мова хорватів) із використанням штучного інтелекту, який було презентовано під час конференції.

Під час роботи конференції були обговорені й питання щодо подальших кроків: як далі може бути розроблена методологія? Як це може бути враховано більшістю міст? Як створити надійні та інтелектуальні індикатори для відстеження ролі культурної спадщини в згуртованості громади.

В подальшому експерти Ради Європи обіцяли адаптувати методологію STEPS до принципів Програми «Інтеркультурні міста» та розповсюдити її серед усіх зацікавлених у реалізації цього проекту міст інтеркультурної мережі.


 

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021