Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
ТИЖДЕНЬ МАСЛЯНОЇ В БІБЛІОТЕКАХ МІСТА

   Масляна – добре і яскраве, а найголовніше – смачне свято, яке полюбляють як дорослі, так і діти! Бібліотеки міста також приєдналися до святкування Масляного тижня, впродовж якого на відвідувачів бібліотек чекають виставки, ігри та смачні млинці.

5 березня в бібліотеці ім. М. Горького було гамірно та весело: це школярі 6-В класу ЗОШ № 14 потрапили на пізнавальні посиденьки «Масляна іде, млинці та мед несе».

Захід розпочався з перегляду цікавого ролику про традиції українського народу та особливості святкування Масляної. Після цього школярі грали у пізнавальні та рухливі ігри («Збери слово», «Обруч», «Суп з цукерок», «Крокодил»), розв’язували ребуси та загадки, пригадували прислів’я. На завершення заходу всі разом подивись веселий мультик про Масницю.

А бібліотекарі дитячої бібліотеки «Мальвіна» відзначили початок масляного тижня з учнями ліцею-інтернату. На уроці національних традицій «Свято масляна – млинцеве царство» діти переглянули фільм про традиції Масляниці, долучилися до популярних в давні часи ігор, смакували млинцями і чаєм. Звичайно, не обійшлося без спалювання опудала Масляної, разом з яким згоряють всі біди та невдачі.

До тижня святкування Масляної в Центральній бібліотеці ім. М. Лермонтова діє книжкова виставка «Ай да Масляна!». Назва «Масляна» пов’язана з тим, що перед Великим постом з раціону харчування вже виключалися м’ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметану. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселими гуляннями.

В періодичних виданнях та книгах користувачі знайдуть різноманітні рецепти приготування вареників, млинців та начинки для них.


 

Тож, запрошуємо усіх гостей та мешканців міста відвідати книжкову виставку!


< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021