Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Вшанування великого Кобзаря у бібліотеках
 

 В історії завжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка.

До дня народження відомого українського поета у бібліотеках Мелітополя відбуваються тематичні культурні заходи.

5 березня разом зі студентами Мелітопольського училища культури бібліотека ім. Т. Шевченка організувала флешбук «Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів», щоб не просто вшанувати пам'ять поета, а й відчути, як скрізь його твори проходить любов до України, народу та рідної мови.

На зустрічі студенти ознайомились з біографією та творчістю великого митця, продекламували улюблені вірші та уривки з поем. Завершився захід вікториною «Вінок Кобзареві» на звання кращого знавця життя і творчості великого українського поета.

6 березня учні СШ № 25 в Центральній міській бібліотеці ім. Лермонтова взяли участь у  літературному квесті «Стежками Кобзаря». Квест створений з метою розширити знання учнів про життя і творчість Т.Г.Шевченка та сформувати уміння працювати в команді.

 

   

Учасники квесту поділилися на команди та мандрували за маршрутним листом по п’яти станціям, виконуючи завдання.

Переможцями квесту стала команда «Садок вишневий коло хати», яка отримала солодкі призи. Завершилася гра біля пам'ятника Кобзарю прочитанням вірша «Мені тринадцятий минало». Кульмінацією квесту стали повітряні кульки, запущені в знак поваги великого поета.

Традиційно з цієї нагоди працівниками міських бібліотек оформлюються різноманітні виставки. У виданнях, представлених тут, йдеться про життєвий та творчий шлях поета, відкривається неймовірний світ його поезії. У бібліотеці ім. В. Маяковського діє книжкова виставка «Вічний як народ», у Центральній бібліотеці ім. М. Лермонтова оформлено виставку «Велич Тарасового слова», у бібліотеці ім. М. Горького діє виставка «Через століття чуємо Кобзаря», виставка-мозаїка «Звучи над нашим рідним краєм безсмертне слово Кобзаря» відкрилася у бібліотеці ім. В. Маяковського, а дитяча бібліотека запрошує на перегляд ювілейної виставки «Світе тихий, краю милий, моя Україно…».


 

Виставки складаються з трьох розділів.

Перший розділ “Життєвий шлях Великого Кобзаря” розповідає історію нелегкого життя поета. Тут представлена видання Павла Зайцева «Життя Тараса Шевченка», Анатоля Костенка «За морями, за горами», Семена Цвілюка «Історична Мудрість Великого Кобзаря», Людмили Цуріки «Тарас Шевченко: невідомі сторінки життя» та ін.

Твори поета бентежать серця, захоплюють багатством образів, багатогранністю почуттів. Читаючи вірші Шевченка відчуваєш, що писані вони людиною велетенського, безмежного таланту, яка за життя піднеслась до вершин мудрості, на верхогір'я людського духу. Саме тому другий розділ “Сторінками поезії Тараса Шевченка” відкриває для нас неймовірний світ поезії автора та представлений творами Тараса Шевченка. Перлиною виставки є величне творіння автора, збірка поетичних творів «Кобзар».

Тарас Григорович не тільки геніальний поет. Він ще й талановитий художник - реаліст, який належить до найвидатніших діячів світової культури. Він є видатним майстром українського живопису і графіки, основоположником цінних національних традицій України. Саме про художню творчість можна дізнатися з третього розділу виставки “Художник слова та пензля”.

Читаючи про Шевченка, знаючи його життєвий шлях і багатогранну творчість, люблячи його, ми даємо поету життя вічне, збагачуючи свій духовний світ. Там, де є думка про Тараса - линуть у світ його вірші, пульсує його життя, його дух, чути його голос до нас.

Запрошуємо усіх, хто хоче розширити знання про творчу спадщину і життєвий шлях Великого Кобзаря.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021