Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Інтерактивна освітньо-пізнавальна зустріч «Хто я? Людина!»

 

   16 березня до Мелітопольського міського краєзнавчого музею на чергове заняття в рамках інтерактивної освітньо-виховної програми «Музейний вихідний» завітали маленькі гості, щоб дізнатися про цікавий та ще малодосліджений ними організм людини.


На інтерактивній освітньо-пізнавальній зустрічі «Хто я? Людина!» діти завдяки науковим співробітникам музею Наталії Твердохліб та Анни Лиходід довідались про те, що шкіра – перший захисник тіла від різних «чужих» зовнішнього світу (бактерій, вірусів). Вона захищає від хімічних речовин і сонячного ультрафіолету. Якщо всі м’язи людини почнуть активно працювати в одному напрямку, то зможуть тягнути на собі корабель вагою в 25 тон. Слово «м’язи» походить від лат. мускулус – «мишка». Просто, коли м’язи рухаються під шкірою, вони схожі на мишку, що бігає під килимом.

Кістки – єдиний твердий матеріал у нашому тілі. Вони міцні як сталь, але в 3 рази легше за неї. Якби скелет людини був сталевим, вага тіла доходила б до 180-240 кг. Доросла людина має 206 кісток, а ось дитина приблизно 300. Як виглядає скелет людини діти мали змогу побачити в експозиційній залі «Наш край в найдавніші часи».

Також навчилися правилам дихання, дізналися як же загалом функціонує організм людини. Була нагода повправлятися в розвитку пам’яті, уваги та мислення, а також переглянути ряд тематичних мультфільмів. Для закріплення отриманих знань розгадали кросворд.

Крім того, маленькі гості музею дізнались, що щороку в п'ятницю другого тижня березня відзначається Всесвітній день сну. Це своєрідне свято любителів поспати щорічно відзначається в світі вже вдванадцяте, починаючи з весни 2008 року з ініціативи Міжнародного комітету дня сну в Міжнародній асоціації медицини сну. Виявляється, існують і такі організації, що займаються вивченням і захистом такого приємного проведення часу і стану організму людини, як сон. А сама наука, присвячена дослідженню, діагностиці та лікуванню порушень сну, називається сомнологія.

Сон – життєво важливий стан, що циклічно повторюється кожну добу, і в результаті якого організм отримує повноцінний відпочинок і відновлення витрачених сил. Людина проводить уві сні близько третини свого життя. Встановлено, що щоденний 7-8 годинний сон є достатнім для того, щоб весь наступний день людина почувалася відпочилою і бадьорою. А ось відмова від зайвої години повноцінного сну може призвести до хронічного недосипання і серйозних проблем зі здоров'ям.

Тож щоб сни нашої допитливої малечі були гарними, легкими і не тривожними на традиційному майстер-класі вони виготовили «ловця снів». Вважається, що ловець снів прийшов до нас з Північної Америки. Але фактично подібний амулет був відомий і народам півночі, і народами Азії. Свої захисні функції ловець снів бере в витоках віри в те, що погані сновидіння заплутуються в павутині оберега і не можуть нашкодити сплячому.

Всі учасники зустрічі пішли з гарним настроєм, новими знаннями та своїми витворами.


Приходьте до музею – нам є, що показати та чим здивувати!

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021