Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Музейний вихідний «Наші друзі – птахи»

   В тому, що птахи - дійсно наші друзі, 6 квітня 2019 року впевнились учасники інтерактивної освітньо-виховної програми Мелітопольського міського краєзнавчого музею «Музейний вихідний».


Щорічно в усьому світі 1 квітня відзначають важливе екологічне свято – Міжнародний день птахів (International Bird Day). Ця традиція зародилась у 1984 році в США, але завдяки ЗМІ стала широко відомою, і тепер в рамках біологічної програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» День птахів святкується у всьому світі.

В цей день ми звертаємо увагу на проблеми охорони та збереження птахів. Тому, з 1 квітня, всі любителі пернатих можуть спорудити домівку для птахів, вийти на прогулянку і погодувати голубів. Або хоча б розповісти близьким людям про цей день, щоб ніхто не забував, що птахи – це дуже цінні істоти на планеті Земля.

Незважаючи на те, що птахи живуть понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Вони всюди поруч з нами, але все ще не вивчені повністю. Сьогодні вчені знають майже 11 тисяч видів птахів, що живуть на нашій планеті. Природно при цьому, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.

В містах України виявлено близько 250 видів птахів із них - 6 видів занесені в Червону книгу України. В Мелітополі мешкає близько 120 видів птахів.

Наукові співробітники Анна Лиходід, Наталія Твердохліб та Олена Мельничук ретельно підготувались до цієї зустрічі, тож малеча почула багато нового і цікавого.

Діти дізнались, що є спеціальна наука, яка вивчає птахів – орнітологія, а орнітолог - це вчений, який вивчає птахів, і самі спробували себе в ролі справжніх орнітологів, коли розглядали будову птаха. Відвідавши фотовиставку Віктора Бусела «Птахи байрачних лісів» та тематичну виставку «Архітектура пташиних гнізд», маленькі науковці побачили як не лише як виглядають пташки, а ще й які гнізда вони собі будують.

Далі була надзвичайно цікава пізнавальна гра – діти мали відгадати птаха за його силуетом та звуком його співу! Наукові співробітники розповіли дуже багато цікавих фактів про кожну пташку, загалом про птахів і про те, що у багатьох країнах світу є свої національні птахи! У нас, українців, багато улюблених і шанованих птахів, серед яких кілька фактично вважаються народними символами.

Не оминули увагою і найголовнішого птаха 2019 року - грака. Саме цій пташці був присвячений традиційний творчий майстер-клас. Тепер у кожного учасника зустрічі є власна оригінальна пташка, яка щодня нагадуватиме про Птаха 2019 року!


 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021