Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Мелітопольці відвідали низку заходів, присвячених Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
   

  Щороку 8-9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пам’ятаючи та шануючи цей великий день, міські бібліотеки підготували для мелітопольців та гостей міста низку різноманітних заходів.


Дитяча бібліотека “Мальвіна” спільно зі студентами відділення “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа” училища культури перегорнули героїчні сторінки історії нашої країни та Мелітополя на уроці мужності “Миттєвості безсмертя…” для учнів 7-В класу ліцею № 5. Зі сльозами на очах учні слухали пісні та вірші, що присвячені подіям тих часів.

Учасники малюнкової сесії “Дитинство в полум’ї війни” відобразили на папері свої враження про ті страшні часи, які вони отримали з книг, фільмів та спогадів, що передавалися від старшого покоління. Завітала дитяча бібліотека до вихованців садочка «Берізка» і ліцею-інтернату з історичною хвилинкою «Як добре на світі без війни!». Завершилася зустріч створенням вітальної листівки з кольорового паперу.

Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка для восьмикласників ЗОШ № 6 провела урок пам’яті “Збережемо пам'ять про подвиг”. Діти уважно слухали про фашистські табори смерті, про дітей війни, про подвиги наших ветеранів. Бібліотекарі торкнулися історії рідного Мелітополя у роки Другої світової. На зустрічі лунали воєнні вірші та пісні, демонструвалися відеокліпи. Наприкінці заходу усі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Віртуальна екскурсія пам’яті “Україна в огні” була організована бібліотекою ім. В. Маяковського.

З кожним роком все менше можливостей дізнатися про Другу світову війну від її безпосередніх свідків та учасників. Пам'ять про цю війну допомагають зберегти лише книги. Центральна міська бібліотека ім. М. Лермонтова напередодні свята Перемоги організувала виставку “Перемога в серцях поколінь” та книжковий перегляд “В книжковій пам'яті миттєвості війни”. Працівники бібліотеки ім. М. Горького представили до уваги своїх читачів виставку-пам'ять “Роки війни. Століття пам’яті”, а працівники бібліотеки ім. В. Маяковського підготували книжкову виставку “З далеких сторінок війни”.

Представлені на виставках матеріали розкривають трагічні дні війни. Друга світова війна знайшла своє відображення й у творчості багатьох письменників світу. Чимало письменників пройшли війну. Наприклад, французький письменник і професійний льотчик Антуан де Сент-Экзюпері загинув при виконанні бойового завдання у Другій світовій війні. Письменники Ернест Гемінґвей, Уільям Фолкнер та Еріх Марія Ремарк на собі “оцінили” всі жахи мілітаризму та військової агресії. Тема війни яскраво прописана у творчості Олександра Довженка, Олеся Гончара, Юрія Яновського та інших українських літераторів.

Любителів історії мають зацікавити книги Кайюса Беккера “Военные дневники люфтваффе. Хроника боевых действий германских ВВС во Второй мировой войне”, Вахтанга Кіпіані “Друга світова. Непридумані історії: (Не) наша жива інша”, Вінстона Черчілля “Спогади про Другу світову війну”, Вільяма Ширера “Зліт і падіння Третього райху”.

Заслуговує на увагу роман володарки Гран-прі конкурсу “Коронація слова” Лариси Денисенко ”Відлуння: від загиблого діда до померлого”. Цей твір – несподіваний погляд на Другу світову та її відгомін через десятиліття.

Бібліотеки міста вітають зі святом Перемоги та запрошують розширити коло знань з історії та доторкнутися до пам’ятних подій воєнного лихоліття.

   
< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021