Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
До Дня української писемності відбулася гра-вікторина «Наша мова – калинова»
   

   8 листопада в читальному залі ЦМБ ім. М. Лермонтова відбулася гра-вікторина «Наша мова – калинова», присвячена Дню української писемності та мови.


 Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, сторіччями, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Це свято було запроваджено у 1997 році за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка та відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.

З нагоди свята у бібліотеці було проведено інтерактивне змагання між учнями ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» та учнями ДНЗ «Мелітопольський аграрний ліцей».

Гра-вікторина складалась з чотирьох турів. Конкурсанти продовжували влучні українські приказки, відгадували авторів відомих українських віршів та брали участь у бліц-опитуванні. Учасники показали не аби які знання з української мови. Захід супроводжувався піснями про Україну.

На завершення свята було проведено конкурс талантів, у якому двоє дівчат та двоє хлопців з кожної команди підготували театралізований супровід українських пісень.

Гостями заходу були представники студії вокального мистецтва «Домінанта» під керівництвом Світлани Назіної. Всі учасники залишились задоволені проведеним святом. Переможці були нагороджені почесними грамотами, а найактивніші учасники - призами.

Під час заходу присутні дійшли висновку, що народ, держава, мова – це поняття  нероздільні. Без мови немає народу, і, навпаки, без народу не існує мови. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.


< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021