Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Презентація літературно-художнього видання Сергія Авдєєнка «Михаил Колесник. Любовь к жизни»
   

   13 грудня 2019 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулась презентація нового літературно-художнього видання нашого видатного земляка, невтомного популяризатора історичного та культурного надбання Мелітопольщини Сергія Івановича Авдєєнка «Михаил Колесник. Любовь к жизни».


Це видання продовжує серію книг про образотворче мистецтво та художників, які народились, жили або працювали в Мелітополі і своєю творчістю прославляли наше славне місто: «Александр Тышлер и Мелитополь», «Александр Тышлер и Украина», «Александр Фесюк. Старик с душой юноши», «Иларий Чубич. Человек эпохи Возрождения», «Виктор Алешин. Триумф и трагедия», «Елена и Борис Жуковы. Жизнь – искусству», «Победа Виктора Толочко», «Евгений Вишневский. Несостоявшееся интервью», «Философия Виктора Григорова». До цих імен долучається і Михайло Колесник.

Михайло Олексійович Колесник народився 16 травня 1943 року в місті Молочанську. Його батько загинув під час війни в Кенігсберзі, тому хлопчика виховували дідусь і бабуся.

В 15 років приїхав в Мелітополь, вступив в училище на спеціальність «ливарник». Але його завжди тягнуло до полотен і фарб – і він почав відвідувати Мелітопольську студію образотворчого мистецтва під керівництвом Іларія Андрійовича Чубича, який допоміг розкрити талант юного художника. Надалі Михайло вирішив пов'язати своє життя з живописом і вступив у Кримське художнє училище ім. Самокиша, яке закінчив у 1974 році з відзнакою.

Знаковим етапом в житті художника стала робота в Мелітопольському художньому фонді. Художник ніколи нікого не наслідував — завдяки цьому у нього з'явився свій, оригінальний почерк – стиль справжнього майстра! Писав завжди розмашисто, з натхненням, висловлював на полотнах настрій. . Як казав Михайло Олексійович: «Картини, як діти: часто неслухняні, але їх треба виховувати. Якщо робота вдалася, вона живе своїм життям, якщо ні — я переписую».

В картинах Михайла Колесника завжди є великий світ і велика тінь, смуток і печаль сусідять з веселощами. У його роботах можна побачити непросту долю автора, часом навіть драматичну. Життя вчинило з художником безжально, посадивши його в інвалідне крісло, що стало заважати йому виїжджати в свій улюблений Крим, на пленери. Але не дивлячись ні на що, він не переставав творити, і в його роботах стали переважати натюрморти, які він писав з натури.

Михайло Колесник був членом Спілки польсько-українських художників "Мистецтво без кордонів", членом європейського Союзу художників "Тыгарт". Його картини прикрашають безліч приватних колекцій за кордоном: у Канаді, США, Японії, Німеччині, Польщі, Іспанії та Росії.

Художника не стало в 2007 році, але залишились його роботи, які викликають массу позитивних емоцій. А Сергій Авдєєнко зробив свій вагомий внесок в збереження пам’яті про Михайла Колесника, написавши про нього книгу.

Письменник зміг показати різноманітні грані життя цієї талановитої людини, а також окремим розділом включив спогади людей, які близько знали Михайла Колесника, і вони також тали учасниками презентації:. Надія Анік’єва, донька митця, Любов Алєксєєва, краєзнавець, Марина Малєєва, друг родини, Аливтин Альошин, художник, викладачі Мелітопольської художньої школи Олена Тамбовська, Олександр Засипкін, Сергій Міхно, член Спілки художників України, Вілен Усіков, художник, педагог, та Алла Колесник, вірна подруга і муза митця! Прозвучало багато теплих та щирих слів.

На завершення гості переглянули відеосюжет «Художник Михайло Колесник».

Крім того, учасники презентації стали відвідувачами двох виставок – художніх робіт Михайла Колесника з фондової колекції Мелітопольського міського краєзнавчого музею та літературно-художніх видань Сергія Авдєєнка, присвячених художникам Мелітополя.

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #СергійАвдєєнко #МихайлоКолесник #видатнімелітопольці #презентаціявмузеї #грудень2019

   

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021