Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Роз'яснення щодо зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи

        Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області надає наступні роз'яснення щодо зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи

          У зв'язку із надходженням до управління державної служби численних звернень від державних службовців, місцевих органів виконавчої влади, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, за результатами аналізу характеру зазначених звернень управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області надає наступні роз'яснення щодо зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи:

          1. Зарахування до стажу державної служби періодів роботи в агропромислових об'єднаннях.

         Стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу», Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 1994 року № 283 та додатку до нього. Пунктом 4 зазначеного Порядку встановлено, що до стажу державної служби зараховується робота на посадах керівних працівників і спеціалістів державних органів колишніх УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР, зокрема, робота у місцевих органах державного управління міністерств і відомств УРСР. Згідно з листом Міністерства фінансів України від 17 червня 1994 року № 16-102-15 та Міністерства праці України від 20 червня 1994 року № 05-2258, до стажу державної служби зараховуються періоди роботи на посадах керівних працівників та спеціалістів в обласних і районних органах управління сільським господарством, за винятком роботи в агропромислових об'єднаннях, агрокомбінатах, агрофірмах, виробничих об'єднаннях та інших формуваннях, які не було реорганізовано в управління сільського господарства. 

          2. Зарахування до стажу державної служби періодів роботи у централізованих бухгалтеріях місцевих рад.

         Стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу», Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 1994 року № 283 та додатку до нього. Пунктом 2 зазначеного Порядку встановлено, що до стажу державної служби зараховується робота на посадах керівних працівників і спеціалістів державних органів колишніх УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР, зокрема, у виконавчих комітетах місцевих Рад депутатів трудящих, Рад народних депутатів, їх управліннях, самостійних відділах та інших структурних підрозділах. Водночас, централізовані бухгалтерії утворюються за рішенням, сільських, селищних, міських рад для здійснення бухгалтерського обліку в бюджетних установах і організаціях (закладах освіти, охорони здоров'я, тощо). Зазначені бухгалтерії є самостійними бюджетними установами, які обслуговують школи, дитячі садки, бібліотеки, лікарні, амбулаторії тощо і до органів місцевого самоврядування не належать. Таким чином, періоди роботи у централізованих бухгалтеріях сільських, селищних, міських рад не можуть бути зараховані до стажу державної служби.

          3. Зарахування до стажу державної служби періодів роботи у міському інформаційно- обчислювальному центрі Державної статистики.

         Стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу», Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 1994 року № 283 та додатку до нього. Пунктом 2 зазначеного Порядку встановлено, що до стажу державної служби зараховується робота на посадах керівних працівників і спеціалістів державних органів колишніх УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР, зокрема, у обчислювальних центрах та машинолічильних станціях обласних, Київського та Севастопольського міських статистичних управлінь (посади начальників центрів і станцій, їх заступників, які відповідали за виконання робіт з підготовки та випуску статистичної звітності, керівних працівників і спеціалістів підрозділів підготовки та випуску статистичних матеріалів). Зарахування до стажу державної служби періодів роботи в інших обчислювальних центрах та машинолічильних станціях Державної статистики Порядком обчислення стажу державної служби не передбачено.

         4. Зарахування до стажу державної служби періодів роботи в Ощадбанку СРСР та його районних відділеннях. 

        Стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу», Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від З травня 1994 року № 283 та додатку до нього. Згідно пункту 2 зазначеного Порядку, до стажу державної служби зараховується робота на посадах керівних працівників і спеціалістів державних органів колишніх УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР, зокрема робота в Ощадному банку СРСР та його районних відділеннях. Разом з тим, оскільки Ощадний банк СРСР існував з липня 1987 року до грудня 1991 року, до стажу державної служби може бути зараховано лише роботу у межах зазначеного періоду. 

        5. Зарахування до стажу державної служби періодів роботи на посадах діловода та інспектора військово-облікового столу при виконкомі міської, селищної та сільської ради за часів СРСР, а також з моменту проголошення незалежності України.

       Стаж державної служби обчислюється відповідно до Закону України «Про державну службу», Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 1994 року № 283 та додатку до нього. Згідно пункту 2 зазначеного Порядку, до стажу державної служби зараховується робота на посадах керівних працівників і спеціалістів державних органів колишніх УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР, зокрема, у виконавчих комітетах місцевих Рад депутатів трудящих, Рад народних депутатів, їх управліннях, самостійних відділах та інших структурних підрозділах. Водночас, відповідно до статті 81 Закону СРСР «Про загальний військовий обов'язок», первинний облік усіх військовозобов'язаних та призовників, що мешкають у сільській місцевості, а також у містах і селищах, в яких відсутні військові комісаріати, покладається на військово-облікові столи при виконавчих комітетах місцевих Рад депутатів трудящих. Таким чином, військово-облікові столи не входили до структури виконавчих комітетів місцевих рад, а діяли при виконавчих комітетах зазначених радах. Виходячи з викладеного, періоди роботи на посадах діловода та інспектора військово-облікового столу при виконкомі місцевої ради за часів СРСР не можуть бути зараховані до стажу державної служби. Частиною 3 статті 34 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» встановлено що, у сільській місцевості, а також у містах і селищах, де відсутні військові комісаріати, облік ведеться органами місцевого самоврядування. Для зазначених цілій органами місцевого самоврядування створюються військово-облікові столи. Разом з тим, статтею 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» визначено категорії посад в органах місцевого самоврядування. Згідно частини 2 зазначеної статті, віднесення інших посад органів місцевого самоврядування, не зазначених у цій статті, до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування здійснюється Кабінетом Міністрів України за поданням керівників відповідних органів місцевого самоврядування. Посади працівників військово-облікових столів до відповідних категорій посад в органах місцевого самоврядування не віднесені, оскільки зазначені працівники є службовцями, а відповідно - періоди роботи на зазначених посадах до стажу державної служби не зараховуються. 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021