Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Комісія з питань ТЕБ та НС рекомендує посилити карантинні заходи

 

 17 березня 2020 року у конференц-залі виконкому під головуванням першого заступника міського голови Ірини Рудакової відбулось  позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Члени комісії розглянули питання щодо зниження ризику інфікування для недопущення розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 у м. Мелітополі. У результаті комісія вирішила рекомендувати посилити карантинні заходи.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”,  розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 18.02.2020 № 65 “Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території Запорізької області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV”, розпорядження міського голови від 16.03.2020 №106-р “Про утворення оперативного штабу щодо запобігання занесенню і поширенню на території міста Мелітополя гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV”, відповідно протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 № 2, протоколів позачергових засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12.03.2020 № 5 та від 16.03.2020 № 6, протоколу  позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Мелітопольської міської ради від 11.03.2020 № 4, комісія вирішила:

1. Затвердити План заходів оперативного штабу щодо запобігання занесенню і поширенню на території м. Мелітополя гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

2. На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”  рекомендувати посилити карантинні заходи, а саме заборонити на території м. Мелітополь:

2.1. З 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи структурних підрозділів Мелітопольської міської ради Запорізької області.

2.2. Обмежити доступ осіб в продуктових магазинах та супермаркетах до 10 одночасно (відповідальна за організацію – адміністрація торговельних закладів).

2.3. З 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. торговельну діяльність на території міських ринків (окрім торгівлі продуктами харчування, кормами для тварин та товарами першої необхідності (засобами особистої гігієни, миючими та дезінфікуючими засобами).

2.4. З 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. проведення щосуботніх ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки.

2.5. З 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

2.6. З 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі.

3. Виконавчому комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області та його структурним підрозділам забезпечити організацію виконання та контроль за дотриманням на території м. Мелітополя вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, своєчасне і повне проведення профілактичних і протиепідемічних заходів.

4. Рекомендувати структурним підрозділам Мелітопольської міської ради, підприємствам, установам, організаціям м. Мелітополя забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості — також роботи в режимі реального часу через Інтернет, де не можливо організувати роботу в особливому режимі з засобами індивідуального захисту, в тому числі роботу місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в онлайн-режимі та з подальшим особистим підписом у протоколі засідання.

5. Управлінню соціального захисту населення Мелітопольської міської ради Запорізької області та Центру надання адміністративних послуг м. Мелітополя перевести роботу відділів у дистанційний режим за допомогою засобів телекомунікацій, за винятком видачі готових паспортів громадян України у Центрі надання адміністративних послуг м. Мелітополя.

6. Установити, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, повʼязаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) власниками підприємства, установи, організації або уповноваженим органом може змінюватись режим роботи органів, закладів, підприємств, установ, організацій, зокрема, щодо прийому та обслуговування фізичних та юридичних осіб. Інформація про такі зміни повинна доводитися до відома населення з використанням веб-сайтів та інших комунікаційних засобів.

7. На виконання прийнятого Верховною Радою України від 17.03.2020 проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)” № 3219, після набрання законної чинності доручити начальнику відділу з благоустрою та екології підготувати проекти рішень виконавчого комітету Мелітопольської міської ради:

7.1. Про надання повноважень посадовим особам виконавчого комітету Мелітопольської міської ради складати протоколи за ст. 44-3 КУпАП;

7.2. Про затвердження переліку порушень, за які настає відповідальність згідно ст. 44-3 КУпАП.

8. Відділу охорони здоровʼя Мелітопольської міської ради Запорізької області забезпечити:

забезпечити роботу апаратів штучної вентиляції легень в інфекційному стаціонарі, у реанімаційному відділенні КНП «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» ММР ЗО;

при необхідності розглянути можливість передачі апаратів штучної вентиляції легень з відокремленого підрозділу «Лікарня №1» КНП «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» ММР ЗО до інфекційного стаціонару (на час карантину);

додатково придбати експрес-тести для швидкої діагностики грипу та коронавірусу в інфекційний стаціонар та відділення КНП «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» ММР ЗО, куди здійснюється госпіталізація хворих з пневмонією;

припинити амбулаторні планові консультації вузькими спеціалістами та сімейними лікарями;

максимальну готовність інфекційного стаціонару щодо розгортання госпіталю для пацієнтів, у яких може бути діагностовано грип;

готовність обсерваторів для ізоляції пацієнтів, прибулих з країн та територій, до реєструється захворюваність на коронавірусну інфекцію.

9. Визначити, що ситуація, яка може виникнути на території Запорізької області у звʼязку з можливим поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, може призвести до надзвичайної ситуації регіонального рівня та відповідає п.п. 1 п. 5 постанови Кабінету Міністрів України від  24.03.2004 № 368 “Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за її рівнями”.

Відповідно до Державного класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019-2010, можлива вищезазначена надзвичайна ситуація відноситься до коду 20711 “НС, повʼязана з екзотичним та особливо небезпечним інфекційним захворюванням людей (окремі випадки)” і відповідає ознакам надзвичайних ситуацій, що вказані у п. 27 розділу ІІ “захворювання людей на особливо небезпечні інфекційні хвороби: чума, холера, віспа (натуральна), жовтагарячка, гарячка Ласса, хвороба спричинена вірусом Ебола, хвороба спричинена вірусом Марбург, Кримська геморагічна гарячка, спричинена вірусом Конго гарячка Денге, геморагічна гарячка Мачуро (болівійська), геморагічна гарячка Хунін (аргентинська), гарячка Західного Нілу, тяжкий гострий респіраторний синдром (ТГРС) — SARS, поліомієліт, спричинений новим субтипом, малярі, менінгококова хвороба” наказу МВС України від 06.08.2018 № 658 “Про затвердження Класифікатора ознак надзвичайних ситуацій”.

10. Рекомендувати керівникам бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів міського бюджету та керівникам комунальних підприємств здійснити заходи щодо індивідуального захисту працівників від пандемії коронавірусу, а саме придбати:

маски медичні та марлеві;

дезінфекуючі засоби для рук;

перчатки нестерильні та стерильні;

дезінфекуючі засоби для поверхонь та підлоги;

лампи/пристрої для знезараження приміщень;

безконтактні термометри.

Видатки, пов`язані із закупівлею засобів індивідуального захисту, проводити за рахунок коштів передбачених у міському бюджеті на 2020 рік на утримання установи або власних коштів підприємства/установи.

11. Рекомендувати КП “Чистота”:

придбати за власні кошти підприємства дезінфекційні засоби, захисні костюми та обладнання;

організувати оперативні групи реагування для проведення систематичної дезінфекційної обробки місць загального користування.

12. Взяти до уваги інформацію Мелітопольського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Запорізькій області та управлінню з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Мелітопольської міської ради розглянути питання щодо виділення коштів з матеріального резерву для закупівлі необхідних ранцевих вогнегасників та захисних масок для проведення локальних дезінфекційних заходів.

13. Рекомендувати Мелітопольському відділу поліції ГУНП в Запорізькій області вжити заходів, спрямованих на виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”.

14. Відділу охорони здоровʼя Мелітопольської міської ради, ВП “Мелітопольський міський відділ ДУ “Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України”, Мелітопольському міському управлінню ГУ  Держпродспоживслужби в Запорізькій області та інформаційному відділу департаменту протокольної служби міського голови виконавчого комітету Мелітопольської міської ради посилити інформаційно-розʼяснювальну роботу з населенням щодо:

дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараження коронавірусом;

обмеження пересування населення між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби;

обмеження проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, виключити планування таких заходів, у тому числі повʼязана з виїздом громадян України за кордон до стабілізації ситуації;

розробити інформаційні листівки для осіб, які прибувають в Україну;

визначити місця для розміщення соціальної реклами на білбордах;

інформувати населення з питань профілактики зараження коронавірусною інфекцією через засоби масової інформації та операторів мобільного звʼязку та рекомендувати населенню максимально обмежити фізичні контакти;

максимально обмежити пересування населення між населеними пунктами, а також знаходження в громадських місцях без особливої потреби.


< Пред.

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021