Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
У виконкомі відбулась розширена нарада міського голови
         22 березня 2021 року в конференц-залі виконавчого комітету Мелітопольської міської ради відбулась розширена нарада міського голови з керівниками структурних підрозділів. Участь в ній взяв народний депутат України Сергій Мінько.

     Учасники наради під головуванням Мелітопольського міського голови Івана Федорова розглянули ряд важливих питань. Серед них були питання про вакцинацію населення від COVID-19, про проведення в Мелітополі чемпіонату України з тріатлону серед дорослих спортсменів та інші.

     Одним з найактуальніших питань, що були обговорені за участю депутата Верховної Ради України Сергія Мінько, був переїзд ковідного шпиталю на базу нової інфекційної лікарні.

     Начальник міського відділу охорони здоров'я Лариса Саприкіна зазначила, що переїзд буде поетапним та відбуватиметься протягом двох тижнів.

     - Строк переїзду ковідного шпиталю залежить від стану пацієнтів. На сьогодні на базі колишнього дитячого санаторію кисневу терапію отримують 40 пацієнтів, що знаходяться в достатньо тяжкому стані. У зв'язку з цим прийняте рішення розділити персонал. Частина медичних працівників залишаться в колишньому санаторії та будуть надавати допомогу хворим. Нових пацієнтів будуть оформлювати на стаціонарне лікування вже в новий ковідний шпиталь на базі відремонтованої інфекційної лікарні. Сюди ж буде переведена друга половина медперсоналу. Сьогодні в новій інфекційній лікарні проводиться заключна дезінфекція, беруться контрольні проби для проведення досліджень на бактеріологічне забруднення зовнішньої середи (поверхні, стіни). Старт переїзду назначений на кінець поточного тижню, - відзвітувала Лариса Саприкіна.

     Начальник міськвідділу охорони здоров'я також зазначила, що третя хвиля коронавірусу значно відрізняється від попередніх двох. Якщо раніше більшість госпіталізованих складали люди похилого віку (70+), то сьогодні до ковідного шпиталю надходять достатньо молоді пацієнти віком 40+.

     - Така ситуація викликана тим, що в перші хвилі люди панікували та вимагали госпіталізації в стаціонар навіть при легкій формі захворювання. Сьогодні ж хворі до останнього намагаються лікуватися вдома і звертаються до ковідного шпиталю, як правило, вже в тяжкому стані, - говорить Лариса Саприкіна.

     Зазначимо, що на 22 березня 2021 р. на стаціонарному лікуванні в ковідному шпиталі перебувають 68 пацієнтів, в тому числі однорічна дитина.

     Народний депутат Сергій Мінько наголосив, що переїзд ковідного шпиталю в нову інфекційну лікарню має відбутися оперативно задля того, щоб пацієнти могли отримувати медичну допомогу в максимально комфортних умовах.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021