Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В Мелітополі з робочим візитом перебуває заступник міністра освіти і науки України

      Сьогодні, 23 березня, Мелітополь відвідує заступник міністра освіти і науки України Віра Рогова. В рамках робочого візиту вона візьме участь у форумі “Класична наука для Нової української школи”, обговорить питання підготовки кваліфікованих фахівців для НУШ, відвідає заклади дошкільної, шкільної освіти та інклюзивно-ресурсний центр. Свою першу оцінку змінам, які за підтримки місцевої влади проходять в системі освіти Мелітополя, заступник Міністра освіти і науки України вже дала Мелітопольському міському голові Івану Федорову під час робочої зустрічі.

     Віра Рогова відзначила, що вже чотири роки в нашій країні запроваджується Нова українська школа. І за весь цей час тільки Мелітополь заявив про себе як про місто, що готує фахівців до НУШ.

      - Одне з пріоритетних для нас питань - це підготовка вчителя в умовах Нової української школи. Мелітопольський педагогічний університет працює саме над проблемами НУШ. Ректор МДПУ Анатолій Солоненко показав нам матеріально-технічну базу університету та продемонстрував напрацювання колективу в цьому напрямку. Сьогодні ми попрацюємо на конференції над цією проблемою. До роботи долучаться міжнародні представництва, щоб в вашому університеті могли якісно готовити вчителів для НУШ, - розповіла заступник Міністра освіти і науки України.

     Віра Рогова зазначила, що Запорізька область - одна з кращих областей по реформуванню освіти. І Мелітополь в цьому напрямку на передовій позиції.

      - Я бачу в вашому місті всю пріоритетність, яка в нас є в закладах загальної та середньої освіти. Всі труднощі ви подолали з позитивним результатом. Я сьогодні побачила школу № 15, де проводиться реконструкція та тепломодернізація - і це вкрай важливо. Ще один пріоритетний напрям в роботі Міністерства освіти - це дошкільна освіта. Ви в цьому напрямку дуже активно працюєте. Мені дуже приємно, що в Мелітополі тепломодернізовані всі дошкільні заклади. Це показник роботи міської влади, бо ці заклади знаходяться на її утриманні. В Мелітополі ми бачимо, що місцева команда працює. Ви знаєте свої потужності, і свої слабкі сторони, тому вам вдасться подолати всі питання, які перед вами стоять, - наголосила Віра Рогова.

     Мелітопольський міський голова Іван Федоров подякував МОН за увагу до Мелітополя. І розказав про досягнення міста в сфері тепломодернізації та реконструкції навчальних закладів за грантові та інвестиційні кошти. Іван Сергійович наголосив, що в закладах освіти Мелітополя сьогодні не тільки оновлюються умови та устаткування, а й змінюється сам освітній процес.

      - Ми також маємо певні напрацювання з приводу запровадження в школах інновацій. Один з таких напрямків - сфера IT-технологій. Зокрема, IT-простір ми хочемо створити на базі школи № 15 з подальшим навчанням таких учнів в університетах нашого міста. Також працюємо над вдосконаленням професійно-технічної освіти. Зокрема, цього року за рахунок залучених коштів ми розпочнемо реконструкцію Мелітопольського вищого професійного училища (будівлі колишнього ПТУ-37), - поділився планами та напрацюваннями міської влади Іван Федоров.

     Також  Віра Рогова взяла участь у ІІІ Відкритому освітньо-науковому форумі за міжнародною участю "Класична наука для нової української школи". Учасники   форуму  розглянули  ряд питань: підготовка педагогічних кадрів, проблема балансування класичної і не класичної моделей освіти, психологічний супровід освітніх реформ, цілісна подорож дитини у формальному секторі освіти.

     Заступник Міністра освіти і науки України також відвідала заклади освіти, що були реконструйовані протягом останніх років: гімназію № 8, інклюзивно - ресурсний центр, музичну школу мистецтв, загальноосвітню школу №15, спеціалізовану школу №23, дошкільний заклад №8. Віра Борисівна дала високу оцінку  модернізованим  закладам освіти міста.

  


 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021