Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В Мелітополі відкрили пологовий будинок після масштабної реконструкції
         У Мелітополі продовжується реконструкція об’єктів соціальної сфери. 25 травня відбулась презентація Мелітопольського міського пологового будинку після капітального ремонту.
       Розділити з мелітопольцями це свято та подивитися на вражаючий результат плідної співпраці приїхали народні депутати України Сергій Мінько та Павло Мельник, заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, головний консультант Директорату з питань регіональної політики Офісу Президента України Олексій Бондарев, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступники Злата Некрасова і Руслан Шиханов, керівник апарату ЗОДА Зінаїда Бойко, голова Запорізької обласної ради Олена Жук та її заступник Геннадій Фукс, старший секторальний експерт Європейського інвестиційного банку Рой Дрейкотт, Почесний консул Республіки Австрія у м. Запоріжжя Борис Шестопалов, керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну, керівник проекту “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України” ПРООН Ігор Кістеньов-Кавказький, експерт з питань закупівель та фінансів “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України” ПРООН Тамара Бойко, експерт з технічних питань “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України” ПРООН Галина Кудра, директор департаменту впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку Міністерства розвитку громад та територій Надія Бондарчук  та інші почесні гості.
     Реконструкція пологового будинку розпочалася 2020 року за допомогою фінансування Європейського інвестиційного банку та співфінансування з місцевого бюджету.

      Сьогодні це сучасна лікувальна установа, у якій буде надаватися медична допомога більш ніж 5000 пацієнткам на рік. Пологовий будинок має 7 відділень та буде надавати допомогу при пологах у сімох індивідуальних пологових залах. Після пологів породіллі будуть знаходитися у комфортабельних 1-2 місних палатах. Буде надаватись висококваліфікована гінекологічна допомога у відділенні та двох операційних, в яких будуть проводи в тому числі ендоскопічні операції.
У відділенні новонароджених надаватиметься допомога новонародженим в складних неонатальних випадках в оснащених сучасним обладнанням палатах інтенсивної терапії. У відділенні анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії буде надаватися допомога породіллям та жінкам у післяпологовому стані (до 350 жінок) та гінекологічним хворим (до 450 жінок), які знаходяться після оперативних втручань.

       У пологовому будинку працює 50 лікарів різних спеціальностей, із них 21 – лікарі вищої категорії, та 18 – лікарі І категорії, 136 акушерок та медичних сестер.

      Народний депутат України Сергій Мінько висловив вдячність всім, хто доклав зусиль до реконструкції пологового будинку.

  - Сьогодні наша команда презентує один з кращих в Україні сучасних пологових будинків. Це дійсно знаковий для всього нашого регіону привід. Але ще задовго до цього багатьох з нас об'єднала прекрасна благородна ідея - будівництво нової процвітаючої України, реалізувати яку дозволяють такі глобальні проєкти, як президентська програма «Велике будівництво» і «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» ПРООН. Беручи участь в них, всі ми працюємо на загальний результат, на ті зміни і перетворення, які бачимо сьогодні, - привітав присутніх на святі Сергій Анатолійович.

      Також звернувся до присутніх на святі Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

- Сьогодні дуже важлива і приємна подія. Ми презентуємо один з кращих пологових будинків України! Від імені мелітопольської громади, від імені великої команди людей, які реалізовували цей проєкт, я хочу висловити слова щирої подяки всім, хто долучився до нашого свята і навіть приїхав здалеку, щоб підтримати та розділити нашу спільну радість і гордість. Не помилюся, якщо скажу, що зараз найбільшу радість відчуває колектив пологового будинку, бо в цій будівлі він працює з далекого 1985 року. За цей час наші чудові лікарі і акушерки допомогли з’явитися на світ понад 60-и тисячам маленьких мелітопольців. І за це низький вам уклін, наші шановні медичні працівники!
Вам довелося працювати в різні часи і за різних умов, але навіть у найскладніші періоди ви продовжуєте самовіддано, сумлінно та професійно виконувати свою благородну і прекрасну місію.

       Щороку Мелітопольський пологовий будинок надає медичну допомогу більш, ніж п’ятьом тисячам пацієнток. Тому цей проєкт був для нас особливим. В нього вклали душу багато людей. Разом з розробниками і підрядниками над ним працював і колектив пологового будинку. Всі побажання та професійні зауваження медиків були взяті до уваги і виконані. Також я щиро дякую всім, хто разом з нами втілював цей чудовий проєкт, жив ним, дихав, підтримував наші ідеї і пропонував свої. Упевнений, що цей сучасний медичний заклад багато років прослужить людям. І в ньому обов'язково народиться ще багато поколінь мелітопольців, як колись народився і я, - звернувся до присутніх міський голова та запросив гостей на власні очі побачити, як змінився пологовий будинок.

         Грамотами ЗОДА, обласної ради та Мелітопольського виконавчого комітету були нагороджені медичні працівники та підрядник. Після урочистого відкриття пологового будинку гості мали змогу на власні очі побачити та оцінити якість проведених робіт та устаткування медичного закладу.




 
< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021