Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В Мелітополі презентували Фонд збереження історико-культурної спадщини України

 

     В Мелітополі створена унікальна благодійна організація “Фонд збереження історико-культурної спадщини України”. Збереження та реставрація архітектурних, історичних, художніх пам'яток регіону, створення місць відпочинку та культурного дозвілля, популяризація культурної своєрідності та розмаїття Мелітопольського регіону — ці та інші високі цілі ставить перед собою Фонд, що був створений за ініціативою народного депутата Сергія Мінько та нашого земляка, мецената Володимира Шпільфогеля.

    Сергій Мінько зазначив: незважаючи на те, що Володимир Шпільфогель давно проживає в Німеччині, він залишається патріотом Мелітополя та при кожній нагоді підтримує свою малу Батьківщину.

     - Першим проєктом, який ми з Володимиром Шпільфогелем та нашим товаришем Юрієм Даніманом реалізували в Мелітополі, став тематичний мурал, присвячений мелітопольської черешні. Він прикрашає багатоповерховий будинок на мікрорайоні. Потім Володимир Шпільфогель і Юрій Даніман підключилися до реалізації ще однієї прекрасної проєктної ідеї — створення скверу пам'яті жертв Голокосту в історичній частині міста. Ідею створення такого скверу ми виношували кілька років. До цієї роботи ми підключили талановитих художників, скульпторів. Профінансували за власні кошти виготовлення центральної скульптури меморіалу «Плач по ненародженим», а благоустрій території скверу було виконано за кошти міського бюджету. Після цього у нас і народилася ідея про створення благодійного фонду, який би, будучи некомерційною благодійною організацією, зайнявся розвитком і збереженням історико-культурної спадщини нашого міста, області, країни, - зауважив народний депутат України.

     Сергій Мінько підкреслив, що займатися благодійністю завжди було почесно і престижно. Ця діяльність має глибоку мету — змінити суспільство, зробити його більш досконалим, моральним і духовним. Адже робота благодійних фондів не зводиться лише до банального пошуку коштів.

     - Ми не зупиняємося на досягнутому і переходимо до наступного етапу — від будівництва комфортного розумного міста до міста з душею, справедливістю, своєю пам'яттю. Є маса людей, у яких є хороші ідеї, але вони не мають коштів і можливостей їх реалізувати, а ми готові допомогти. Завдання фонду — розповісти і показати, як це може реалізовуватися, в яких напрямках ми можемо об'єднати зусилля і втілити в життя. Основною метою Фонду збереження історико-культурної спадщини України є ініціювання та підтримка створення нових меморіальних та артоб'єктів, художній рівень яких відповідає світовим стандартам і в яких будуть закладені такі складові, як історія, духовність, культура. В майбутньому ми розширимо напрямки діяльності фонду, - підкреслив Сергій Мінько.

     Привітав гостей заходу і Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

     - Я щиро вдячний Володимиру Григоровичу за такий прекрасний подарунок! Сьогодні ми боремося за реконструкцію нашого міського краєзнавчого музею, ведемо серйозну роботу з підготовки проекту та залучення інвестицій.Для нас музей - це особливе місце, духовне серце міста, де зберігається історія і пам'ять багатьох поколінь мелітопольців. І ці чудові картини видатних майстрів українського сучасного мистецтва стануть гідним доповненням його експозицій поряд з полотнами нашого відомого на весь світ земляка Олександра Тишлера, - зазначив Іван Сергійович. 

     На презентацію Фонду збереження історико-культурної спадщини України приїхали: відомий український митець, видавець, ресторатор, колекціонер, власник галереї і художник Геннадій Козуб (співзасновник та організатор провідної резиденції сучасного мистецтва - проєкту «Бірючий фест»), куратор і арт-дилер, який стояв біля витоків українського арт-ринку, а зараз представляє сучасних українських художників на аукціонах “Сотбіс” і “Філіпс” Ігор Абрамович, представники міської та районної влади, бізнесу, духовенства міста, краєзнавці, керівники національно-культурних товариств та благодійних організацій, почесні громадяни міста, депутати Запорізької обласної, Мелітопольської міської та районної рад, представники сфер освіти та культури.



 

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021