Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В Мелітополі спрощена процедура оформлення металевих гаражів
   

     Мелітопольці зможуть оформити тимчасові споруди некомерційного призначення — металеві гаражі — значно дешевше та майже в 10 разів швидше. Таку послугу надаватиме Центр надання адміністративних послуг на вулиці Чернишевського, 37.

     Начальник відділу з благоустрою та екології Олексій Громико (до функцій цього відділу відноситься контроль за наявністю дозвільних документів на тимчасові споруди, в тому числі гаражі) розповів, що сьогодні в місті понад 2500 гаражів, з них майже половина не використовується для зберігання автомобілів. Майже 500 гаражів не використовуються протягом останніх двох років та представляють собою металобрухт.

     - У 2008-2012 роках було оформлено майже 900 договорів сервітуту, що дозволяли за діючим у той час законодавством розміщувати металеві конструкції на території міста. Проте на 3 червня 2021 року в нас всього 25 діючих договорів пайової участі, які тепер дозволяють розміщувати металеві гаражі на території міста. Тобто це лише 1 % всіх гаражів міста. Ще 1600 гаражів сьогодні взагалі не оформлені. Така ситуація склалася в тому числі і тому, що власникам доводилось проходити складну процедуру оформлення тимчасових споруд, - розказав Олексій Громико.

     Так, раніше процедура оформлення гаража займала 6 місяців. А тимчасове порушення об'єкта благоустрою під розміщення гаражу (користування землею) коштувало власнику близько 8 тисяч гривень на рік та вимагало відвідування багатьох інстанцій.

     Тепер за дорученням Мелітопольського міського голови Івана Федорова ця процедура максимально спрощена. Оформити всі дозвільні документи можна буде в Центрі надання адміністративних послуг за 20 робочих днів. Плата за тимчасове порушення об'єкта благоустрою під розміщення гаражу в залежності від наявності пільг становить від 2500 до 5000 гривень на рік.

     Начальник управління адміністративних послуг Ірина Карпушина підкреслила, що послуга по оформленню гаражів стала адміністративною. Вона буде безкоштовно надаватись в ЦНАП (нова будівля) за попереднім записом після затвердження виконавчим комітетом Порядку розміщення тимчасових споруд некомерційного призначення — металевих гаражів у місті Мелітополі (засідання виконкому заплановане на 10 червня).

     - Процедура максимально спрощена. Власник має подати заяву затвердженої форми, копію договору сервітуту (при наявності), заяву на розірвання договору сервітуту, фото гаража та зазначити геолокацію, де він розміщений, а також документ, що посвідчує особу, реєстраційний номер картки платника податку та копію документу, що засвідчує право на отримання пільги (якщо є), копію документів на право власності на транспортний засіб для осіб, які мають право на отримання пільги. Зазначу, що для громадян пільгових категорій (пенсіонери, багатодітні сім'ї, люди з інвалідністю I та II груп, учасники бойових дій та ліквідатори ЧАЕС) вартість тимчасового порушення об'єкта благоустрою під розміщення гаражу складатиме 2500 гривень на рік.

     Начальник відділу з благоустрою та екології Олексій Громико додав, що в Мелітополі розроблена Концепція розміщення металевих гаражів до 2025 року. Вона передбачає впорядкування всіх гаражів на території міста та видачу дозвільних документів. Майже 1000 гаражів, які не використовуються та знаходяться в житлових мікрорайонах в неналежному стані будуть демонтовані. На вивільнені місця перенесуть окремо розташовані гаражі, ті, що знаходяться в зелених зонах або у спальних мікрорайонах міста.



< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021