Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В Мелітополі відкрили сучасний спортивний комплекс

 

     В Мелітополі на базі дитячо-юнацької спортивної школи № 3 після капітального ремонту презентували потужний спортивний комплекс. На урочисте відкриття закладу до нашого міста завітали Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт та його перший заступник Сергій Симонов, старший секторальний експерт Європейського інвестбанку Рой Дрейкотт, заступник Голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло, керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну разом з експертами ПРООН, начальник відділу міжнародних проєктів Департаменту впровадження пріоритетних проєктів регіонального розвитку Міністерства розвитку громад та територій Вікторія Карась, голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух та його заступник Злата Некрасова, голова Запорізької обласної ради Олена Жук та її заступник Геннадій Фукс, директор Південно-Східного регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Василь Буртник та інші поважні гості.

     Щоб капітально відремонтувати дитячо-юнацьку спортивну школу № 3 та створити на її базі потужний спортивний комплекс, Мелітополю знадобилось менше року. Вартість ремонтних робіт на об'єкті склала 51 млн 450 тис. грн., з яких 42 млн 875 тис. грн. профінансував Європейський інвестиційний банк.

     Народний депутат України Сергій Мінько зазначив, що буквально кілька тижнів тому в Мелітополі презентували один з найкращих пологових будинків в Україні. Цей масштабний проєкт був реалізований в рамках “Надзвичайної кредитної програми для відновлення України”.

     - Сьогодні у нас не менш яскрава подія — за підтримки Європейського інвестиційного банку ми відкриваємо один з найкращих в регіоні спортивних комплексів, де будуть виховувати чемпіонів. Успіх Мелітополя — показник позитивних змін у південно-східній частині Україні. Я радію, що до нас їдуть з інших міст та регіонів переймати досвід. Від імені всіх мелітопольців я щиро дякую за співпрацю команді президента в особі голови облдержадміністрації Олександра Старуха, команду обласної ради на чолі з Оленою Жук, Міністерству молоді та спорту на чолі з Вадимом Гутцайтом, Міністерству розвитку громад та територій, ПРООН, Европейському інвестбанку, Європейському Союзу. Успіх розвитку територій — це фундамент майбутнього незалежної та квітучої України! - зазначив Сергій Мінько.

   

     Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух подякував команді Сергія Мінько за те, що зуміли створити умови, в яких можна швидко і якісно будувати об'єкти.

      - Нещодавно ми відкривали інфекційну лікарню і пологовий будинок, а сьогодні — найкращий спортивний комплекс в країні. Вам заздрять — пишайтесь цим! Це те, що змінює життя людей на краще. Ми маємо подякувати нашим європейським партнерам, бо реалізація цього проєкту була б неможливою, якщо б ми не отримали фінансові ресурси від наших партнерів. Дякуємо проєктантам, будівельникам, бо це надсучасний проєкт. Кажуть, що дизайн фасаду цієї будівлі намалював особисто нардеп Сергій Мінько. І це супер — є смак, дуже красиво та якісно. Переконаний, що Європа вже є в Мелітополі. І такі об'єкти наближають нас до неї. Очікую, що тут буде виховано багато чемпіонів!

     Олександр Старух також нагородив грамотою ЗОДА Євгена Демʼяненко — в.о. директора ДЮСШ № 3.

     Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт не приховував позитивних вражень від нового спорткомплексу в Мелітополі:

      - Відверто: це перший такий Палац спорту для дитячо-юнацької спортивної школи в Україні. Президент зазначає, що спорт має бути стратегією розвитку держави. Зараз ми бачимо, як розвивається спорт в Україні. І як розвивається Мелітополь — з 30 проєктів 15 реалізовано у вашому місті. Це круто, це приклад розвитку спорту для всієї країни. Я хочу бачити ваших спортсменів на Олімпійських іграх, на чемпіонатах світу. Мені хочеться, щоб у ваше місто приїхали з Олімпіади медалі. Це прекрасний Палац спорту! Це приклад для всіх нас, як потрібно працювати та дружити, щоб європейці довіряли вам. Важливо, що є симбіоз — мера міста, народного депутата, керівника області. Ваше місто є прикладом для всіх міст регіону!

     Подяки Міністерства молоді та спорту були оголошені завідувачу кафедри фізичного виховання і спорту Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, провідному мелітопольському спортсмену Валерію Газаєву та головному тренеру з флорболу ГО «Флорбольний клуб «Скала» Олександру Семенюку.

   

 

     Враженнями від побаченого ділились і європейські партнери міста. Заступник Голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло розказав, що зустрів в Мелітополі прекрасних людей, професіоналів, тих, хто вірить у майбутнє своєї країни.

      - Що я можу сказати: Мелітополь — це круто! Ваша громада, регіон та вся країна — важливий партнер Європейського Союзу. Цей заклад — чудовий результат того, чого можна досягти, витративши невелику суму грошей. Він слугуватиме молоді та дітям. Ця церемонія — гарний приклад нашого партнерства. Раді підтримувати проєкти Мелітополя!

     А старший секторальний експерт Європейського інвестбанку Рой Дрейкотт від імені ЄІБ та своєї команди привітав мелітопольців з відкриттям спортивного комплексу. Та сказав, що впевнений: він буде надихати молодь на спортивні досягнення.

     Привітала громаду і голова Запорізької обласної ради Олена Жук. Почесні грамоти облради вона вручила директору КП “Градпроект” Юлії Сергєєвій, старшому тренеру-викладачу відділення гандболу ДЮСШ № 3 Руслану Ібрагімову та тренеру-викладачу з художньої гімнастики ДЮСШ № 3 Олені Ткаченко.

     Керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну підкреслив, що, відкриваючи такі об'єкти, ми бачимо доказ того, що Україна стає сильнішою, незважаючи на трагічні сторінки своєї історії.

      - Сьогодні ми бачимо майбутнє цієї країни. Спортсмени, вам вже не можна грішити на відсутність належних умов чи інфраструктури. В Мелітополі сьогодні є всі умови — і тренерський склад, і інфраструктура, щоб ви ставали чемпіонами. Впевнений, що через 10 років хтось з вас понесе Олімпійський вогонь, і ми будемо пишатися, що частка цього успіху належить і нам. Мелітополь демонструє грандіозний рух вперед. Дякую за цю роботу! Ви демонструєте можливості, які дає підтримка ЄС та ООН. До нових звершень!

   

     Привітав мешканців міста з визначною подією і Мелітопольський міський голова Іван Федоров. Він акцентував на тому, що новий спортивний комплекс має важливе значення для всього регіону.

      - Наше місто має славетну спортивну історію. Чимало вихідців з Мелітополя прославили рідне місто на спортивних аренах Європи і світу — це Тетяна Фролова, Гор Оганнесян, Сергій Соколовський, Євген Хачеріді, Валерій Газаєв та багато інших. Більше 70 нагород в скарбничку України за останні 5 років на міжнародних та європейських змаганнях принесли саме мелітопольці, ми маємо більше сотні перемог на чемпіонатах України. Сьогодні в Мелітополі майбутнє покоління виховують шість заслужених тренерів України.

     На жаль, спортивна інфраструктура України не завжди надихала спортсменів на нові звершення та не стимулювала до перемог. Мелітополь не виключення. У 2015 році ми почали робити перші кроки до відновлення спортивної інфраструктури. Ми розпочали з невеличких спортивних майданчиків в мікрорайонах міста, щоб прищеплювати громадянам любов до спорту.

     Перші рішучі кроки були зроблені у 2017 році, коли за допомогою Запорізької обласної державної адміністрації, Міністерства розвитку громад та територій ми реконструювали стадіон “Спартак” ім. О. Олексенка, а сьогодні проводимо на ньому чемпіонати України з легкої атлетики. У минулому році ми здійснили мрію — завдяки Міністерству молоді та спорту, ЗОДА, Міністерству розвитку громад та територій ми відкрили водноспортивний комплекс, де сьогодні займаються більше тисячі мелітопольців.

     Сьогодні кульмінація презентації наших спортивних проєктів. Менше року нам знадобилось, щоб створити один з найсучасніших спортивних комплексів. Радий, що ми втілюємо ці проєкти в життя за допомогою наших європейських партнерів. Наші добрі друзі — заступник Голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло, старший секторальний експерт Європейського інвестбанку Рой Дрейкотт, експерти ПРООН на чолі з керівником Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктором Мунтяну — допомогли нам зробити цей проєкт одним з найкращих.

     На базі спортивного комплексу буде виховуватись спортивний дух нації. Сьогодні спорту важко протистояти новим захопленням молоді — гаджетам та комп'ютерам. Одне скажу точно: наш спортивний комплекс цю боротьбу виграє! - запевнив Іван Федоров.

     Міський голова нагородив почесними грамотами виконавчого комітету тренера-викладача з баскетболу ДЮСШ № 3 Галину Гузь, тренера-викладача з плавання ДЮСШ № 3 Марину Соколову, інструктора-методиста ДЮСШ № 3 Наталію Магулу, керівника ТОВ «Марк Строй» Костянтина Бєлого, виконроба ТОВ «Марк Строй» Віталія Шапаренко та головного інженера-проєктувальника КП “Градпроєкт” Ігора Литвиненко.

     Після урочистого відкриття спорткомплексу гості відвідали його з екскурсією. Так, відтепер на базі спортшколи будуть проходити заняття з 7-и видів спорту: дзюдо, гандболу, баскетболу, сумо, вільної боротьби, плавання та художньої гімнастики. Після капітального ремонту тут зможуть проводити змагання всеукраїнського рівня.

   

     Спортивна споруда ДЮСШ № 3 — одна з найбільших в Україні. Тут три спортивні зали (боротьби, гімнастики та велика гральна зала), кожна з яких має спеціалізоване покриття та тренажерне обладнання. Для зручності спортсменів обладнані 10 роздягалень, 4 з яких розраховані на дві команди. Одночасно спорткомплекс може прийняти 300 учасників змагань.

     Надихати молодь будуть видатні українські спортсмени, фото та мотивувальні цитати яких розміщені на стінах ДЮСШ — Андрій Шевченко, Яна Клочкова, Олексій Лень, Георгій Зантарая, Ганна Безсонова, Ганна Різатдінова, Сергій Онуфрієнко.

     Зазначимо, що в спортивному комплексі обладнаний хостел, розрахований на 48 осіб — спортсменів, що приїдуть на змагання в Мелітополь з інших міст. Також тут буде створена кімната для реабілітації спортсменів.

     Унікальною є і велика гральна зала. Її висота — 10 метрів, площа грального поля — 800 кв. м., загальна площа — 1000 кв.м. Такі параметри дозволяють проводити тут міжнародні та всеукраїнські змагання з баскетболу, гандболу та флорболу. В залі новий спортивний інвентар, підсвітка, електронне табло та спеціалізоване спортивне покриття.

     На території комплексу три сучасних спортивних майданчика: для гри у баскетбол, мультифункціональна зі штучним покриттям для гри у футбол, гандбол та інші види спорту, а також тренажерний майданчик, яким зможуть користуватися не тільки вихованці спортшколи, а й мешканці мікрорайону.

     Зазначимо, що для безпеки спортсменів та майнового комплексу по всьому периметру спорткомплексу, а також у самій будівлі встановлене відеоспостереження.

 

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021