Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Увага! Отруєння дикорослими грибами!
 

     З настанням теплої дощової погоди реєструються випадки отруєнь дикорослими грибами. За останній тиждень в Мелітополі вже три таких випадки. Щоб не сталося біди, для приготування грибних страв купуйте спеціально вирощені гриби або консервовані гриби промислового виробництва.

     Не звертаючи увагу на попередження про те, що наш регіон не є грибною зоною, мешканці Мелітополя та Мелітопольського району продовжують збирати дикорослі гриби.

     Так, 16 червня 2021 р. зареєстрований третій сімейний випадок отруєння грибами. Молода пара зібрала дикорослі гриби в лісосмузі району “Червона гірка” 13 червня. Ввечері приготували та спожили удвох.

     Наступного дня, 14 червня, о четвертій годині ранку жінці стало зле — з'явилися блювання, діарея, запаморочення, слабкість. Такі ж симптоми з’явились у чоловіка. Постраждалі намагались надати допомогу собі самі, та дві доби з такими симптомами знаходились вдома, що дуже погіршило їх стан.

     Лише вранці 16 червня була викликана швидка медична допомога, хворі були доставлені в приймальне відділення ТМО “Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги” та госпіталізовані – жінка до відділення реанімації та інтенсивної терапії, чоловік — до терапевтичного відділення у стані середньої важкості.

     18 червня 2021 р. зареєстрований випадок отруєння грибами у жінки 64-х років, яка зібрала гриби на газонах біля житлових будинків по вулиці Павла Ловецького. З симптомами отруєння була госпіталізована до відділення реанімації та інтенсивної терапії.

     Будьте уважними!

     Запорізька область промислово розвинений, індустріальний регіон, де навіть їстівні гриби, в залежності від своєї структури, можуть набувати токсичних властивостей.

     В залежності від різновиду отруйного гриба, який потрапив в їжу та кількості вжитого, ознаки отруєння проявляються в термін від 30 хвилин до 24 годин.

     З’являються гострий біль у животі, нудота, блювання, пронос, загальна слабкість, запаморочення, обличчя набуває синюватого відтінку. В тяжких випадках спостерігається сплутана свідомість, галюцинації, збудження, марення, судоми та ін. Якщо хворому не надати вчасну медичну допомогу, це може призвести до смерті.

     Найнебезпечніше отруєння – це отруєння блідою поганкою і близькими до неї видами грибів.

     Щоб не сталося біди, для приготування грибних страв купуйте спеціально вирощені гриби або консервовані гриби промислового виробництва.

     Якщо після споживання грибів почуваєтесь погано чи помітили нездорові ознаки у свої близьких або знайомих, негайно зверніться за кваліфікованою медичною допомогою. Не займайтесь самолікуванням!

     Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких людей!



< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021